Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Щатският долар може да поскъпне в края на годината?

Октомври 23, 2017 11:05

щатския долар, доларов индекс

Щатският долар (USD), може да поскъпне спрямо кошницата от основните валути и доларовият индекс да достигне до 97 пункта до края на годината. Това би се превело, като ръст от 3% за щатската валута.

През последните 3 месеца, зелените пари, преживяха сериозна промяна в инвеститорските нагласи, спрямо първото полугодие на годината.

В допълнение, мечите нагласи към долара, до края на септември, изглежда че претърпяха съществена промяна, предвид на ценовата промяна и наличието на сила за долара, от техническа гледна точка.

Бичи Технически Анализ за Щатския долар

Дневната графика на щатския долар, сочи, че индексът най-вероятно променя тренда си и тази промяна може да е първоначален признак за фундаментално изменение в очакванията за първото тримесечие на следващата година.

Към настоящия момент щатският долар, сочи към „бичи" технически индикатори на дневна база.

На първо място, зелените пари, се повишиха над низходящата трендлиния, предопределена от 50-дневната Проста Пълзяща Средна величина (SMA). Тя се насочи към предишното ниво на съпротива от 94 пункта. Тази 50-дневна SMA, вече играе ролята на ниво на подкрепа. Все повече от пазарните участници се насочиха към покупки на долари, след този пробив.

Силата на посоченото ниво, като подкрепа, може да е сигнал за по-нататъшно поскъпване на долара, спрямо останалите основни валути.

На второ място, ценовото движение на долара, формира популярната фигура в техническия анализ – „Глава с Рамене" (обърната). Това е една от най-следените от техническите анализатори фигури. Фигурата се състои от три елемента, като втория, или главата е най-изпъкнал, докато другите два (раменете) са по-ниски формации.

Важно е да се знае, че подобни фигури, обикновено се появяват след низходящ тренд, а фигурата е индикация за промяна на тренда, когато бъде завършена.

Какви са краткосрочните перспективи пред Щатския долар?

В краткосрочен план, повишението на доларовия индекс, може да се насочи към нивото от 97 пункта, където е разположена дългосрочната 200-дневна SMA на индекса. При посоченото ниво, доларовият индекс би завършил 50-процентна корекция на предходния низходящ тренд.

За трейдърите, пробив и затваряне на индекса над нивото от 94 пункта, може да е добра възможност за отваряне на дълги позиции в долари, като ще е налице потвърждаващ тренда сигнал.

Независимо от предпочитанията ви, дали да купувате при нива на подкрепа, или при нива на потвърждение на тренда, щатският долар и по-конкретно доларовият индекс може да предоставя на трейдърите възможност да се облагодетелстват от краткосрочен възходящ тренд.

Щатски долар, доларов индекс

Доларов Индекс, Дневна Графика.
Източник: https://admiralmarkets.bg/trading-platforms/webtra...

Подобен негативен сценарий, е видим при валутната двойка Eur/Usd, където цената може да пробие нивото на подкрепа в диапазона 1.1650-1.1700 и да се насочи към зоната от 1.1200.

евро долар, Eur/USD

Eur/Usd, Дневна Графика.
Източник: https://admiralmarkets.bg/trading-platforms/webtra...

Разбира се, налице са известни възможности за „връщане и запълване" преди възходящия потенциал да се развие. Но като цяло, перспективите остават сравнително добри и това, което би следвало в краткосрочен план е доминацията на търсенето и предлагането, като определящи посоката сили.

Към настоящия момент изглежда по-вероятно доларовият индекс да се повиши над съпротивата от 94 пункта, което би било много важно, за по-нататъшното му потенциално повишение към 97 пункта. При валутната двойка Eur/Usd, е напълно възможно двойката да се насочи отново към ключовото ниво от 1.1200.

Каквито и да са очакванията ви за посоката на долара обаче, не забравяйте да се защитите от прекомерна волатилност на пазара с възможностите на платформите MT4 и MT5 Supreme Edition на Admiral Markets.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РИСК: миналото представяне на активите не е гаранция за бъдещото им такова. Търговията на маржин, носи високо ниво от риск и може да не е подходящо за всеки тип инвеститори. Крайната отговорност за търговските решения, принадлежи на трейдърите.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.