Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Рисковете пред етериума и биткойна се повишават?

Септември 07, 2017 15:54

Биткойн

Голямата новина от последните дни, която доведе до сериозен моментен срив в цените на криптовалутите е забраната, дошла от Китай за така наречените ICO-та, или публично набиране на капитал за проекти, свързани с виртуалните пари.

Основната част от стойността на етериума и биткойна, идва по направление именно на възможността да се финансират подобни нови проекти, с криптовалутите. И това се оказа сериозен „удар под кръста" за търгуващите с виртуалните пари.

В понеделник, Китай забрани на индивидуалните и институционалните инвеститори, да участват в публично набиране на средства на нови криптовалути (известни като ICO), като обявиха тази практика за нелегална.

Индивидуалните инвеститори и организациите, които са участвали в ICO, трябва да достигнат до споразумение и да върнат средствата, се каза в изявление на централната банка на Китай и комисията за финансов надзор.

Тези първични публични набирания на капитал, се превърнаха в горещите теми, през последните месеци, които бяха в основата на силното поскъпване на биткойна и етерът.

Действията на регулаторите, идват в среда на изключително голяма популярност, на този род публични предлагания.

Според експерти, от началото на годината е имало 65 ICO-та, в които са били набрани 2.62 милиарда юана (394.6 милиона долара).

Биткойнът, който достигна през уикенда, най-висока стойност от 5 000 долара, за пръв път в историята си, поевтиня сериозно, след новината, като достигна нива от малко над 4 100 долара. Впоследствие обаче, криптовалутата възстанови част от изгубеното, връщайки се отново при нива на търговия от над 4 400 долара.

След новината и другите основни валути, поевтиняха. Етериумът например, се понижи до нива от близо 290 долара, след което отново се върна над психологическата граница от 300 долара. Така криптовалутата се търгува с около 25% под рекордните си нива от 400 долара, достигнати през юни на тази година.

Инвеститорите се опасяват, че забраната в Китай, може да доведе до „пресъхване" на част от търсенето на криптовалутите, голям процент от което, се генерира именно по направление на Китай.

Конференция за биткойн и етериум


Научете всичко, което трябва да знаете за криптовалутите на спецалната Конференция за Криптовалути 2017: Как да търгуваме Bitcoin и Ethereum, която ще се проведе на 28-ми септември Конференция за криптовалути,

Какви са рисковете пред инвеститорите в криптовалути:

1. Рискове от правителствена регулация на биткойна и етериума

Китайското правителство, бе първото, което предприе агресивни действия за „охлаждане" на „нагорещения" пазар на ICO-та, които са изключително слабо регулирани и носят заплаха за инвеститорите от регистрирането на сериозни загуби. Проблемът обаче е, че китайското правителство може да бъде последвано и от други правителства, които да се опитат да регулират този пазар, който според редица експерти започва да излиза от границите на „разумното".

ICO-та, са много подобни на IPO-та (първичните публични предлагания) при акциите, но с една разлика – при тях почти липсва, каквато и да е регулация, която да дава спокойствие на инвеститорите и да ги защитава от потенциални измами.

Иначе, инвеститорите с интерес към ICO-та, често са с изцяло спекулативни цели, като целят продажбата на закупените нови криптовалути, на далеч по-високи цени, когато те започнат да се търгуват на някоя от големите крипто-борси.

При ICO-та, инвеститорите търгуват капитал, обикновено под формата на биткойни, или етериуми, срещу токъни, които им дават право да купуват нови криптовалути, седмици, или месеци, преди официалното им излизане на пазара.

2. Намалено търсене на етериума

Китайското правителство, стига „крачка напред", като изисква инвеститорите да възстановят капитала си, който вече е даден за новите проекти. В краткосрочен план, това може да окаже въздействие върху търсенето и предлагането на етериуми, като се изисква преобразуване на закупените токъни обратно в криптовалутата. В дългосрочен план обаче, ситуацията покрай етериума, биткойна и останалите валути, все още изглежда далеч от „ясна".

Ако инвеститорите няма за какво да си купуват етериуми, или в какво да насочват върнатите им дигитални монети, много е възможно те да решат да ги продават, което допълнително да окаже низходящ натиск върху цената, по направление на повишено предлагане.

В допълнение, за разлика от участниците на развитите пазари, китайските инвеститори, може и да нямат достъп до популярни крипто-борси, поради ограничения в интернет достъпа им, което да окаже друг проблем за продажбата на притежаваните от тях етериуми.

В крайна сметка, всичко казано до тук, може да се отрази много негативно върху цената на криптовалутата.

Ако се приравнят обемите на търгуваните криптовалути в юани, то това би представлявало около 10% от търгувания обем с етериума към четвърти септември. Това е достатъчно голям обем, за да се окаже силно въздействие върху цената на криптовалутата.

Инстралирай безплатно MT4 Supreme Edition


Както и да търгувате с криптовалути обаче, не забравяйте да се защитите от тяхната прекомерна волатилност, със специалната възможност за "Защита от Волатилност" на платформата на Admiral Markets - MT4 Supreme Edition.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.