79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Русия спира рекордните покупки на злато! Може ли все още да скочи с още 20%?

Април 07, 2020 08:22

Русия спира рекордните покупки на злато! Може ли все още да скочи с още 20%?

"Пазарът на злато се срива"

Това заяви ръководителят на стратегия за търговия със суровини на Saxo Bank Оле Хансен. Коронавирус предизвика големи логистични проблеми при доставката на физическо злато, докато в същото време търсенето нараства. Затварянето на три швейцарски рафинерии също доведе до допълнително свиване на доставките.

Всички тези проблеми създадоха експлозивна волатилност на пазара на цената на физическото злато, който се отдели от цената на останалото злато. Ликвидирането на средства с ливъридж за покриване на маржин кол при историческата катастрофа на фондовия пазар, хвърли още повече масло в огъня.

London Bullion Market Association, най-важният световен орган за физическо злато, излезе с изявление пред Kitco, казвайки, че докато лондонският пазар на злато е отворен за бизнес, то има известно влияние върху ликвидността, произтичаща от колебанието на цените във фючърсния контракт на Comex Gold.

Всички тези фактори са допринесли за разминаване в спот цената на златото и фючърсната цена на златото. Разликата в тези цени е най-голямата за последните четири години, както се вижда от графиката по-долу:

Цена на злато

Източник: Zero Hedge

Това е само една причина, поради която спреда в цената на златото в много търговски платформи се разшири през последните седмици. Много трейдъри посочват факта, че когато фючърсният пазар се търгува с премия спрямо спот пазара, това означава, че трейдърите вярват, че цената на актива ще се повиши в бъдеще.

В този случай много анализатори приемат това историческо събитие като знак за по-нататъшен ръст на златото, който все още предстои. Все пак, някои анализатори обаче посочват променящата се философия на Русия, един от най-големите купувачи на злато през последните години, като причина за безпокойство.

Русия приключва със златото

До тази седмица Руската централна банка прихващаше голяма част от световното производство на злато, изразходвайки около 40 милиарда долара през последните 5 години. Така се стигна до резерв от 2779,2 тона от ценния метал, а Русия стана шестият най-голям притежател на злато в света като изпревари Франция с 2436 тона и Италия с 2451,8 тона.

Все пак резервът на САЩ надхвърля всички тези числа взети заедно с цели 8133 тона злато, които се съхраняват във Fort Knox и други трезори в САЩ и по света.

Широко известно е, че Русия купува злато като начин да намали експозицията на страната в щатския долар в официалните си резерви. Сривът в цените на петрола и настоящата ценова война със Саудитска Арабия обаче означават, че сега Русия се нуждае от достъп до пари в брой.

През септември миналата година, Вашингтонското споразумение, което е известно още като Златно споразумение между централните банки, приключи.

В продължение на 20 години това споразумение помогна за ограничаване на централните банки до колективна продажба на 400 тона злато годишно с таван от 2000 тона за петгодишен период. Въпреки че много анализатори просто посочват съвпадението на тези фактори, ясно е, че най-голямото движение на златото - нагоре или надолу, тепърва предстои.

Определяне на възможностите за търговия в хаоса

С Admiral Markets клиентите получават възможност да спекулират с бъдещата посока на цената на златото без комисионна, използвайки договори за разлика. Това позволява търговия и с дълги и с къси позиции като по този начин трейдърите могат да се възползват и при ръст, и при спад на пазара.

Тъй като, по своята същност, пазарите са волатилни е добре да използвате стоп лос поръчки, за да управлявате размера на загубите.

Отдолу можете да видите дългосрочната месечна графика на цената на златото:

Месечна графика на цената на златото

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, Злато ДЗР, Месечна графика с диапазон на данните 1 януари 2002 - 2 април 2020 година. Изготвена на 2 април 2020 в 10:17 часа. Моля обърнете внимание, че представянето в миналото не гарантира бъдещи резултати.

Ясно може да се забележи дългосрочната възходяща тенденция на цената на златото като най-съществения спад е между 2012 и 2016 година.

След 2016 цената на златото бавно си проправя път нагоре, подкрепена от синята линия на подкрепа. Тази нарастваща линия на подкрепа се нарича тренд линия и често се използва от трейдърите за идентифициране кой отбор контролира пазара (купувачи или продавачи), както и нива за търговия.

Въпреки че цената може да се върне към тренд линията, много трейдъри вече ще следят най-високото ниво на цените от 1 919 долара, достигнато през септември 2011 година.

Докато техническата картина остава бича с купувачите, които все още са твърдо контролират пазара, фундаменталната картина остава по-смесена. Инвеститорите са нетърпеливи да се върнат на фондовия пазар, който падна значително от въздействието на коронавирус. Въпреки това, всякакви признаци, че вирусът продължава да се разпространява, могат да накарат инвеститорите да останат в категориите активи наречени убежища като златото.

От гледна точка на търговията, промяна на времевата рамка може да помогне, за да се намери по-голяма яснота в битката между купувачи и продавачи. По-долу е дневната графика на цените на златото:

Дневна графика на цената на златото

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, Злато ДЗР, Дневна графика с диапазон на данните 19 юни 2018 - 2 април 2020 година. Изготвена на 2 април 2020 в 10:28 часа. Моля обърнете внимание, че представянето в миналото не гарантира бъдещи резултати.

Прегледът на дневната графика на цените ни позволява да видим по-подробно как пазарът се е насочил нагоре (както се видя от месечната графика преди това). Чрез използването на простотата на тренд линията може да се идентифицират други точки в тази по-ниска времева рамка.

На горната графика синята линия показва периоди от време, в които цената е получила възходяща подкрепа от тренд линията. Ако пазарните цикли могат да започнат да се движат по този начин за пореден път, това може да осигури така необходимата яснота, за да продължите да търгувате това движение нагоре.

Ако фундаменталната картина може също да осигури по-голяма яснота през това време, тогава новата най-висока стойност на златото лесно може да стане реалност през тази година. Как ще търгувате Вие?

Един от начините е да се уверите, че имате достъп до най-добрите налични за вас търговски продукти. Знаете ли, че Admiral Markets UK Ltd предлага версия на MetaTrader 5 с допълнителни функции, наречена MetaTrader Supreme Edition?

Така не само можете да получите достъп до множество класове активи, за да търгувате, но можете също така да получите достъп до допълнителни функции за търговия, като Корелационната матрица, Admiral Pivot, мини-терминал за бърза и разширена функционалност на поръчката и много, много повече!

Изтеглете MetaTrader 5 Supreme Edition напълно безплатно като кликнете на банера отдолу!

Безплатна приставка MetaTrader Supreme Edition

Отказ от отговорност: Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания и други подобни преценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. То не е изготвено в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали или не е базирано на Анализи.

3. Всеки анализ е изготвен независим анализатор (Йенс Клат, професионален трейдър и анализатор, наричан по-долу Автор) и е базиран на личните преценки автора.

4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде нарушена, Admiral Markets е създал подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

5. Въпреки че са положени всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на всеки информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се отнасят до всяко минало представяне, което не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

6.Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или подразбиращо се обещание, гаранция или импликация от страна на Admiral Markets, че клиентът трябва да се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с тях могат или ще бъдат ограничени.

7. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или извод на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7. Прогнозите, включени в анализа, могат да подлежат на допълнителни такси, данъци или други такси, в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е публично достъпна от уебсайта на Admiral Markets.

Ливъридж продуктите (включително Договорите за разлика) са спекулативни по природа и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да е уверите, че разбирате всички тези рискове.


Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).