79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

САЩ одобри план за стимули за $2 трилиона! Ще проработи ли и как да търгувате?

Март 31, 2020 08:35

Месец март 2020 година трябва да влезе в учебниците по история. Глобалните фондови пазари регистрираха най-бързия си спад в историята. Борсовият индекс Dow Jones се срина с над 8000 пункта или цели 32% само за 18 дни. Централните банки реагираха като започнаха сваляне на лихвите и изпомпване на пари в икономиките.

Нищо от това не успя да подкрепи пазарите, докато американското правителство не одобри план за стимулиране на стойност от 2 трилиона долара, изстрелвайки индекса Dow Jones нагоре с 3000 пункта само за 2 дни. Дали планът за стимули ще успее да спаси фондовите пазари и как да търгувате? Да разберем!

САЩ одобри план за стимули за $2 трилиона! Ще проработи ли и как да търгуваме?

Програма за финансови стимули за $2 трилиона! Ще проработи ли?

На 25 март лидерите на Сената и Белият дом постигнаха споразумение за пакет от икономически стимули за 2 трилиона долара в отговор на заплахата от скорошна рецесия, на фона на пандемията от коронавирус.

В сделката обезщетенията за безработица ще бъдат разширени, повече средства ще си проправят път към болници и здравни работници, спешни заеми ще бъдат издавани на малки и големи бизнеси и чекове ще бъдат изпратени на американците - с 1200 долара за възрастни и 500 долара за всеки дете.

В сделката е включен и спасителен ресурс на стойност 50 милиарда долара, отпуснат за заеми на авиокомпании, който бяха особено тежко засегнати от пандемията и внезапното прекратяване на пътуванията по целия свят. След като Федералният резерв на САЩ вече прибегна до намаляване на лихвените проценти, отвори нови кредитни линии и обяви изкупуване на корпоративни облигации, инвеститорите се питат дали може да има още фискални стимули.

Инвеститорите на пръв поглед харесаха новината и борсовият индекс Dow Jones 30 скочи над 11% за ден и отбележи най-добрия си ден от 87 години. Въпреки това, по-нататъшно възходящо движение бе заглушено от слуховете, че сенатор Берни Сандърс от Върмонт може да задържи законопроекта за справяне с това, което той нарече "фонд за корпоративно благосъстояние в размер на 500 милиарда долара".

Бившият председател на Федералния резерв Бен Бернанке успокои инвеститорите, като заяви, че икономиката ще преживее много бързо възстановяване след много рязка рецесия, в която, според прогнозите на някои, светът вече се намира.

Идентифициране на възможностите за търговия в хаоса

Ефектът от комбинираните действия на правителството на САЩ и Федералния резерв на САЩ означава, че волатилността значително се е увеличила на всички пазари като валути, акции и суровини.

За да навигирате из пазарите в тези времена е важно да имате на разположение подходящите инструменти за търговия. Например като договори за разлика върху индекса Dow Jones, които позволяват на трейдърите да търгуват и с дълги, и с къси позиции като по този начин потенциално могат да се възползват и от повишения, и от понижения на пазара.

Отдолу ще видите дългосрочната месечна графика на Dow Jones ДЗР:

Admiral Markets, MetaTrader 5, DJI30 ДЗР, Месечна графика

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, DJI30 ДЗР, Месечна графика с диапазон на данните 1 май 2005 - 31 март 2020 година. Изготвена на 31 март 2020 в 09:10 часа. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

На графиката ясно можете да видите възходящия тренд и разпродажбите. Тъй като пазарите са склонни да се движат надолу много по-бързо, отколкото нагоре, месечната графика може да не е най-добрата времева рамка за наблюдение, особено в подобни високо волатилни пазарни условия.

По-долу ще намерите четиричасовата графика на цената на Dow Jones ДЗР:

Admiral Markets, MetaTrader 5, DJI30 ДЗР, Четиричасова графика

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, DJI30 ДЗР, Четиричасова графика с диапазон на данните 13 януари 2020 - 31 март 2020 година. Изготвена на 31 март 2020 в 09:17 часа. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

На ценовата графика отгоре лесно можете да откроите низходящите трендове, които показват, че продавачите контролират пазара. Все пак обявяването на плана за стимули на американското правителство на стойност 2 трилиона долара, цената на индекса Dow Jones се насочи нагоре.

Интересното е, че в момента индексът се търгува над 100-периодната пълзяща средна стойност (изобразена с бяла вълнообразна линия на горната графика), която до скоро показваше доминацията на продавачите, тъй като цената се задържаше под нея.

Трейдърите могат да използват и технически индикатори като MACD, който помага в идентифицирането на обръщания в тенденциите чрез дивергенции. Графиката отдолу показва цената на Dow Jones ДЗР и индикатора MACD под нея:

Admiral Markets, MetaTrader 5, DJI30 ДЗР, Четиричасова графика -1

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, DJI30 ДЗР, Четиричасова графика с диапазон на данните 13 януари 2020 - 31 март 2020 година. Изготвена на 31 март 2020 в 09:17 часа. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

В края на низходящото движение от графиката по-горе се вижда как MACD започва да се повишава, въпреки че цените продължават да падат. Това се нарича дивергенция между цената и показанията на индикатора, което може да се смята за бичи знак, че може да се очаква потенциално възходящо движение.

Освен това хистограмата на MACD се намира над нулевото ниво, което е допълнително потвърждение на бичите настроения. Все пак ако хистограмата падна под 0, може да привлече още продавачи, които да се включат на пазара.

Комбинацията от анализ на ценовото движение и технически индикатор MACD може да бъде много мощна. Това може допълнително да бъде подобрено чрез изучаване на модели за търговия с ценовото действие, които да помогнат за осигуряване на краткосрочни сигнали за обръщане и евентуални нива на влизане, стоп лос и целеви нива.

С Admiral Markets UK Ltd. Вие получавате достъп до множество различни сметки за търговия ката Trade.MT5 и Trade.MT4, които Ви предлагат възможността да търгувате ДЗР върху широк избор от различни класове активи като акции, индекси, валути и други. Всичко на платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5.

Изтеглете MetaTrader 5 напълно безплатно като кликнете на банера отдолу!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Отказ от отговорност: Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания и други подобни преценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. То не е изготвено в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали или не е базирано на Анализи.

3. Всеки анализ е изготвен независим анализатор (Йенс Клат, професионален трейдър и анализатор, наричан по-долу Автор) и е базиран на личните преценки автора.

4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде нарушена, Admiral Markets е създал подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

5. Въпреки че са положени всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на всеки информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се отнасят до всяко минало представяне, което не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

6.Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или подразбиращо се обещание, гаранция или импликация от страна на Admiral Markets, че клиентът трябва да се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с тях могат или ще бъдат ограничени.

7. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или извод на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7. Прогнозите, включени в анализа, могат да подлежат на допълнителни такси, данъци или други такси, в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е публично достъпна от уебсайта на Admiral Markets.

Ливъридж продуктите (включително Договорите за разлика) са спекулативни по природа и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да е уверите, че разбирате всички тези рискове.


Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).