76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

​Петте най-мощни формации с японски свещи, сочещи промяна на тренда

Април 28, 2017 16:54

японски свещи, формации с японски свещи

Както гласи едно правило на Уолстрийт - не новините и икономическите данни са важни за инвеститорите, а как цените реагират на тях. В тази насока, според Стив Нисън, японските свещи, са най-добрия индикатор, защото включват в себе си повече данни за цената, от който и да е друг метод за графично изобразяване на цената.

Стив Нисън, е широкоизвестен в инвестиционните среди, като човекът, представил японските свещи в Западния Свят. Спечелил наградата Traders' Hall Of Fame, Нисън, се фокусира върху техническия анализ - преди повече от 30 години, докато е работил за брокерската компания E.F. Hutton.

В края на 80-те години на миналия век, докато е бил във финансовата институция Merrill Lynch, Нисън се среща с японски брокер, който използва термини като "doji" и "harami" в разговори със свои клиенти. Заинтригуван от това, през 1989-та година, Нисън публикува статия във финансовото списание Futures magazine, за над 200-годишната японска техника за графичен анализ.

Вижте още: Как да използвате японските свещи по правилния начин

Сега към графиките с японски свещи!

Те носят информация, относно движението в цената на даден инструмент, по време на определен търговски период, а не само информация за цената на затваряне. Японските свещи са стандартна част от услугите на повечето компании предоставящи графики на финансови инструменти. Те са определяни, като "предпочитан инструмент" от технически анализатори, за формиране на "карта на пазара".

изтеглете Meta Trader Supreme Edition

Преди да започнете обаче, е важно да се въоражите с възможно най-добрата и мощна платформа за визуализиране на графики, в лицето на Meta Trader Supreme Edition. Можете да инстали рате

Част от привлекателността на японските свещи, се крие в начина на визуализиране на пазарното поведение, в ключови моменти на промяна на тренда.

Следните няколко графики, са примери, за някои от най-важните конфигурации с японски свещи, за обръщане на тренда, описани в книгата на Стив Нисън "Техники за търговия с японски свещи".

За да навлезете по-дълбоко в търговията с този графичен инструмент, можете да се гледате онлайн уебинара на запис, организиран от Admiral Markets, където Стив Нисън ще ви покаже как да използвате сигналите на японските свещи по правилния начин.

Регистрирай се: Обучение за търговия с японски свещи със Стив Нисън

доджи японска свещ

"Doji" е японската дума за "в същото време". Тези свещи изразяват времеви рамки, при които цената на затваряне е същата, или почти същата, като тази на отваряне.

Линиите Doji, са сред най-важните индивидуални формации от японски свещи, обяснява Нисън, а също така, често са и важен компонент на други формации, прогнозиращи определено ценово движение.

Ако doji се появи след възходящ тренд и особено, ако следва свещ с дълго бяло тяло, то свещта сочи сериозна нерешителност и е с високо ниво на важност, в момент, когато биковете все още би трябвало да доминират. Тази свещ, също така дава знак, че търсенето и предлагането, са намерили своето равновесие. При всички положения обаче, подобна свещ, е прeдупреждение, че възходящият тренд приключва.

И обратното. Ако такава свещ се появи, след дълго понижение, то тя е сигнал, че низходящия тренд приключва.

Свещта се нарича "gravestone doji", когато отварянето и затварянето са близо до дъното за деня. И макар тази формация, да е типична при дъна, тя е много по-добра в прогнозирането на върхове, коментира Нисън.

мечо поглъщане японски свещи

Формацията "engulfing" (поглъщане) се състои от две свещи, които могат да сигнализират сериозно обръщане, при пазарни екстремуми.

При "bearish engulfing", е налице първа оцветена в бяло свeщ. Ценови гап нагоре, при отварянето в следващата сесия, води до регистриране на нов връх. После обаче, тренда се обръща и затварянето, е под дъното от тялото на предходната свещ.

Формацията сочи, че биковете, са направили своя последен опит, а мечките са осъществили "успешна контраатака", разбивайки биковете. Формацията "Bullish engulfing" може да бъде наблюдавана при дъна за пазара.

Западните анализатори определят тези формации, като "ключови при промени на тренда". Малко по-лесно е да се види на графика с японски свещи.

японска свещ чук

Формацията "hammer" (чук) е "важна за образуването на дъно", според Нисън. След низходящо движение, се появява hammer, съставен от малко боди, много малка, или почти никаква горна сянка и много дълга по-ниска сянка, сочеща ново дъно.

Цветът на тялото на свещта не винаги е важно, но малко по-добър сигнал се дава, ако е бяло. По-ниската сянка трябва да е поне два пъти по-дълга от дължината на тялото на свещта.

Както заека, в японската традиция, който използва дълъг дървен чук, за да оформи ориза, в оризена торта (японците виждат този заек на луната, вместо усмихнато лице), тази формация, предполага, че биковете стават успешни, във формиране на база.

японска свещ обесен

Формацията "hanging man"(обесен), се образува по подобен начин на hammer. Но, ако се появи, след бичи тренд, е мечи сигнал за обръщане на тренда.

Отново, цветът на малкото тяло не е от особено значение, но е по-добре, то да е запълнено. По-ниската сянка, трябва да е поне два пъти по-дълга от тялото на свещта.

Дългата по-ниска сянка, сигнализира, че цената на актива е станала по-податлива на резки разпродажби, което да е признак, че подкрепата в цената, започва да се губи.

Затваряне под тялото на hanging man, през следващата сесия, ще помогне да се подкрепи мечия сигнал. Сигналът се нарича така, защото наподобява на човек, висящ от високо.

вечерна звезда японски свещи

"Stars" е формация, образувана от три свещи, отново сочеща промяна на тренда.

При мечия сигнал "evening star" (вечерна звезда), който следва възходящ тренд, първата свещ е с дълго бяло тяло, втората е с малко тяло, а третата е с дълго, запълнено тяло. Долната сянка на втората свещ може да се препокрие с тялото на третата свещ. Сигналът "morning star" (сутрешна звезда) е противоположен и следва низходящ тренд.

Нисън, звездата на онлайн уебинара на живо, организиран от Admiral Markets, на 11-ти май, обвързва тази формация от японски свещи с уличен светофар. Той започва със "зелено" и дългото тяло в съответствие с посоката на тренда; следва "жълто", с малка втора свещ, признак на нерешителност; и накрая се включва "червеното" с голямо противоположно на тренда движение.

Подобно на всички други формации за обръщане на тренда, с използването на японски свещи, процентът на успешни сделки, може да се подобри съществено, при съчетаването им с други технически сигнали (участвайте на уебинара със Стив Нисън и научете как да имплементирате и други графични техники за по-успешна търговия).

Тествайте търговията с Демо Сметка

Тествайте търговията с формациите с японски свещи, без риска от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка.

Например bearish engulfing (мечо поглъщане) при ключово ниво на съпротива, в съчетание с мечи сигнал от индикатора RSI, ще бъде много по-силен сигнал за продажби, отколкото само наличието на формация bearish engulfing, коментира Нисън.

В зависимост от склонността на всеки към риск и времеви хоризонт на инвестиране, наличието на сигнали за обръщане на тренда в мечи, не означава задължително, че е време да се залага на спад. "Когато говорим за това да си мечи настроен, не винаги това означава, да излезем от сделка", обяснява Нисън. "Може да означава, че е добре да се предпазитe, срещу разпродажби", смята експертът.

Как да избягвате често срещани грешки, при ползването на японски свещи, които да ви струват сериозни $, както и най-важните търговски правила на Стив Нисън, ще научите на безплатния уебинар, който ще се проведе на 11-ти май.

стив нисън, безплатен уебинар

Вижте още:

Най-добрият Форекс Симулатор

Как да използвате японските свещи по правилния начин?

Форекс и CFD инструменти: Кои са най-добрите?

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори.

Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.