79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Пазарите паднаха с 15%! Как ще търгувате?

Март 10, 2020 12:10

Пазарите паднаха с 15%! Как ще търгувате?

Американските и британските фондови пазари претърпяха най-лошите си дни след Глобалната финансова криза от 2008, сривайки се с 15% на 9 март. Една от причините бе рязък спад в цените на петрола, който бе подсилен допълнително от опасенията за икономическата цена на пандемията от коронавирус.

Британският индекс FTSE 100 изтри почти 125 милиарда паунда от стойността си или 7,7%, което направи 9 март най-лошия ден в историята на индекса. Бенчмаркът затвори под 6000 пункта, което бе най-ниското му ниво от 2016 година насам, след Брекзит референдума.

В същото време Dow Jones се срина с 7,8%, падайки с над 2000 пункта за първи път в историята си.

Какво предизвика срива?

Сривът на фондовият пазар последва нарастващите икономически загуби причинени от пандемията от Коронавирус, тъй като основните правителства в света се затрудняват да приберат месните пътуващи и да овладеят епидемията.

В допълнение, петролният пазар се срина, тъй като избухването на коронавирус повлия на търсенето на суров петрол. Неразбирателството за съкращения в петролната продукция остава напрежението между Саудитска Арабия и Русия на високи нива. Русия отказа да увеличи съкращенията на продукцията, които биха могли да подкрепят цените на петрола, след което Саудитска Арабия обеща да увеличи производството.

Това решение потопи цените на петрола с повече от 30% в понеделник като петролът тип Brent падна до $35 за барел. По този начин най-губещи се оказаха акциите на петролните компании:

 • BP -18%
 • Total -17%
 • Chevron -14%
 • Exxon -13%

При продължаващите международни търкания и разпространението на коронавирус, можем да очакваме високата волатилност да остане през следващите дни.

Как да може търгувате?

Въпреки че пазарната волатилност често е причинена от повишена паника в медиите, волатилността може да доведе добри възможности за някои по-практични трейдъри. Тъй като ДЗР дават възможност на търговците да влизат в къси и дълги позиции, ДЗР трейдърите имат възможност да печелят, както при възходящ, так и при низходящ пазар.

С Admiral Markets получавате достъп до 4000+ пазара, от които да избирате, включително ДЗР върху суровини като суров петрол тип WTI и Brent, основните акции и индекси като Dow Jones, FTSE, SP500, и Nasdaq.

Ако бяхте отворили къса позиция от 1 лот Brent (1 лот = 100 барела) на цена от $45,90 в 23:00 на 6 март и след това затворите тази сделка на нива от $35,73 на 9 март, след като пазарите отворят, то щяхте да имате печалба от $1017.

Brent crude oil chart

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5 с приставка MT5SE, Brent ДЗР, Дневна графика с диапазон на данните 14 август 2018 - 10 март 2020. Изготвена на 10 март 2020 в 09:30. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

Имайте предвид, че търговията включва риск и ако бяхте отворили сделка за покупка, то щяхте да загубите същата сума.

Във всеки случаи, при екстремната волатилност при акциите на петролните компании, то трейдърите могат да получат много възможности. А Вие как ще търгувате?

Търгувайте новини с Admiral Markets

Предоставените данни осигуряват допълнителна информация относно всички анализи, прогнози, оценки, предвиждания или други подобни преценки или информация (наричани по-нататък "Анализ"), публикувани на уеб сайта на Admiral Markets. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, обърнете внимание на следното:

 1. Анализът се публикува само за информационни цели и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка.
 2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки отделен клиент и Admiral Markets не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали се основава или не на анализа.
 3. Всеки от анализите се изготвя от независим анализатор (наричан по-долу "Автор") въз основа на личните оценки на автора.
 4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде uвредена, Admiral Markets е установил подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.
 5. Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация се представя, доколкото е възможно, по разбираем, своевременен, точен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се позовават на това, че никой от предишните резултати не е надежден показател за бъдещите резултати.
 6. Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или скрито обещание, гаранция или намерение на Admiral Markets, че клиентът ще се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с него могат да бъдат или ]e бъдат ограничени.
 7. Всяко предишно или оформено представяне на финансовите инструменти, посочени в публикацията, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намерение на Admiral Markets за бъдещо представяне. Стойността на финансовия инструмент може да се увеличи и намали и запазването на стойността на активите не е гарантирано.
 8. Прогнозите, включени в анализа, могат да бъдат предмет на допълнителни такси, данъци или други такси в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е обществено достъпна на уеб сайта на Admiral Markets.
 9. Продуктите с ливъридж (включително договори за разлика) имат спекулативен характер и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да сте сигурни, че разбирате всички рискове.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).