Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Парламентарни избори Великобритания 2017: Как да ги търгувате?

Юни 05, 2017 14:37

Парламентарни избори Великобритания 2017: Как да ги търгувате?Уважаеми трейдъри,

Предсрочните парламентарни избори, могат да са добра възможност да търгувате, ако на първо място знаете разбира се, кои пазари да търгувате. Вече ви представихме наскорошните избори във Великобритания и какви са били резултатите от тях, така че сега ще престъпим към потенциалните пазарни реакции след тези избори.

Потенциалното въздействие на парламентарните избори във Великобритания 2017

Пет основни партии имат шансове в предстоящите избори. Според последните прогнози на Coral, най-голям шанс да стане следващ министър-председател има, настоящият такъв – в лицето на Тереза Мей.

А ето и как може да изглежда класацията на партиите, въз основа на това кои от тях биха спечелили най-много места в парламента, според социологическото проучване:

  1. Консервативна партия
  2. Либерална партия
  3. Либерал Демократи
  4. UKIP (Британска партия на независимостта )
  5. Зелена Партия

Не очаквам тези избори да „разтърсят земята". Поне според моето вътрешно усещане. Но Консервативната партия вече разочарова своя електорат. Голямото „ако" е дали UKIP ще повиши броя на местата си в парламента, или ще ги запази без промяна.

Две са тезите сред техните гласоподаватели: a) те са гласували за Brexit и ще продължат да гласуват за UKIP, или b) сега, когато Великобритания достигна до Brexit, те вече нямат нужда от партията. Последното изглежда по-вероятно.

Очаквам, партията да спечели няколко места повече, но не твърде много. Според мен, единствената възможност, която може да предизвика сериозна волатилност на финансовите пазари е UKIP да спечели много повече места в новия парламент, в сравнение със стария. Ако това се случи, ще станем свидетели на по-голяма волатилност, но това изглежда, като по-малко вероятния сценарий.

Налице е известна възможност, никоя партия да не спечели надмощие в новия парламент. Ако това се случи, много е вероятно паундът да отбележи съществен спад, спрямо останалите основни валути, следствие на повишената несигурност.

Уловката 22

Великобритания има нужда от добър индекс следящ представянето на потребителските цени (CPI), измерващ промяната в цените на основните потребителски стоки и услуги. Brexit означава, че те ще имат нужда от нови търговски споразумения с търговските им партньори, които ще доведат до загуба или ръст на бизнеса за компаниите. Трудно е на този етап да се каже, какви ще са последствията от напускане на страната от границите на ЕС, особено за финансовия сектор. Ако BREXIT инициира загуба на бизнес, то централната банка, най-вероятно ще е принудена да поддържа ниски нива на лихвите дълго време. Паундът пък, е възможно да поевтинее, следствие на това. От друга страна банките правят повече пари при по-високи лихви.

Така, че дълъг период на ниски лихви, няма да е особено добре за финансовия сектор, което означава, че те ще правят по-малко пари. Това пък ще се преведе, като по-ниски заплати, по-малко данъци за правителството и т.н.

Смятам, че финансовите експерти в правителството, въобще не знаят какво да правят, поради „уловката" 22, свързана с Brexit. (Уловка 22 = дилемата, или трудните обстоятелства от които няма измъкване, поради конфликт или зависимост от условията ).

Уловката 22 за Brexit е запазване на ниски лихвени нива, с цел привличане на нов бизнес, поради загубата на съществуващ такъв, в среда на ниски и понижаващи се маржини и печалби в банковия сектор, заради ниските лихви. Тези конфликтни обстоятелства могат да доведат до дълъг период на ниски лихви във Великобритания. Банковият сектор, сам по себе си, така или иначе е много сложна индустрия. Когато банковият сектор регистрира загуби обаче, то банките се насочват към това да дават повече кредити, за да компенсират тези загуби. И тук идва моралната дилема: да се повишава риска свързан с отпусканите кредити, за да се повиши доходността на банките по-бързо, което само по себе си, може да води до лоши банкови решения и повече загуби.

Така може да се задейства „смъртоносната спирала", в банковата индустрия, особено при банките с по-слаб риск-мениджмънт и надзор.

Индексът FTSE

Източник: Admiral Markets MT4, 3 AM GMT+2, Юни 05

Най-засегнат от парламентарните избори във Великобритания, разбира се ще е британския индекс FTSE. Най-лошият сценарий за индекса, ще е налице, при липса на ясен победител от изборите, тъй като този вариант ще е източник на най-голяма несигурност.

При подобен сценарий, е възможно да станем свидетели поне на ретест на 89 EMA, отбелязана на графиката. Или тест на нивото около 7 335 пункта. Крайната подкрепа при този вариант е при ниво от близо 7 120 пункта. Предвид на силния възходящ тренд, в който се намира индекса и световните фондови пазари, бих казал, че подобно понижение би било краткосрочно и бързо преживяно.

Освен това, можем да очакваме покупка от страна на инвеститорите при потенциален спад. Нива на подкрепи, може да намери индекса в зоната 7 335-7 355 пункта, както и при нива 7 400-7 425 пункта.

Таргети, за потенциално поскъпване са нивата от 7 700 пункта и 7 737 пункта. Ако последното ниво бъде преодоляно, то можем да очакваме следваща цел от 7 922 пункта.

Индексът DAX

Източник: Admiral Markets MT4 3 AM GMT+2, Юни 05

Друг много широк индекс, в лицето на немския DAX, също най-вероятно ще бъде засегнат от парламентарните избори във Великобритания, предвид на това, че страната е третия най-голям износен пазар за Германия. Така, че липса на ясна победа, на някоя партия и тук може да има негативно въздействие върху индекса, но най-вероятно ще е пренебрежимо. Вярвам, че понижението на индекса ще е минимално, при развиване на посочения сценарий от изборите във Великобритания.

В този случай, можем да станем свидетели на връщане към нивата на подкерпа от 12 520-12 575 пункта. Това ниво би следвало да ограничи по-нататъшния спад, който иначе е вероятно да се простре към следващите ключови нива на подкрепа от 12 100-12 206 пункта. В случай, че видим пробив и на последните нива, то спадът вече може да се задълбочи по-сериозно, съответно към 11 800-11 650 пункта.

EUR/GBP

Изборите във Великобритания ще имат въздействие върху BREXIT и като цяло рисковете свързани с двойки като ЕUR/GBP. За въздействие върху валутната двойка, освен към изборите във Великобритания, трябва да гледаме и към реториката, след решението на ЕЦБ относно лихвите и монетарната политика на банката. Според последните резултати, Консерваторите имат преднина и според мен ако Тереза Мей, спечели със сериозна преднина, това ще е позитивно за GBP (паунда). Тоест двойката EUR/GBP може да поевтинее. Ако Консерваторите обаче, спечелят, но с малка преднина, то това ще е негативно за паунда и можем да станем свидетели на поскъпване на двойката EUR/GBP.

Опция 1 – Тереза Мей печели с голямо мнозинство

Източник: Admiral Markets MT4 3 AM GMT+2, Юни 05

EUR/GBP може да се понижи към 0.8250 и после плавно да започне да поскъпва към 0.8760. Това може да е търговския рейндж, в който двойката да се търгува при посочения сценарий.

Възможност 2 – Консерваторите печелят, но не с голяма преднина


Източник: Admiral Markets MT4 3 AM GMT+2, Юни 05

Можем да видим понижение към 0.8300-0.8360 и после постепенно повишение към 0.8855. Търговският диапазон след изборите, може да е в диапазона 0.8300-0.8855.

Опция 3 – липса на ясен печеливш


Източник: Admiral Markets MT4 3 AM GMT+2, Юни 05

Можем да видим поскъпване към 0.8996-0.9024, където съпротивата от 0.8760, ще се превърне в ниво на подкрепа.

Каквито и да са резултатите от изборите и въздействието им върху пазарите, е добре винаги да държите под око и да се възползвате от нашите възможности за Защита от Волатилност, за да се предпазите от крайно голяма волатилност.

За повече информация, относно изборите, пазарни проучвания в реално време, анализи и уебинари, следете нашата специална страница посветена на изборите във Великобритания.

Поздрави и успешна Търговия!

Ненад


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.