76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Дали поскъпването на Nvidia с 30% е само началото?

Юли 15, 2019 12:49

Nvidia е една от най-обичаните акции на Wall Street. Производителят на микрочипове яхна бума на криптовалутите и се извиси до рекордни нива, благодарение на висококачествените си видео карти за копаене на криптовалути. От януари 2016 година акциите на Nvidia скочиха с огромните 1000% и достигнаха най-високите си нива през октомври 2018 г. Но тогава се случи нещо, което никой на Wall Street не успя да прогнозира - 57% спад в цените на акциите, което се случи няколко месеца след спукването на крипто балона.

Дали 30% ръст на Nvidia е само началото?

Сега Nvidia е отново в потока от новини, след като акциите на компанията поскъпнаха с 30% само през юни. В тази статия ще направим анализ, за да видим какво се случва с производителя на видеокарти понастоящем и да идентифицираме потенциалните възможности за търговия с една от най-популярните акции на Wall Street. Да започваме!

Какво се случва с Nvidia?

Цените на акциите на Nvidia се движеха като влакче на ужасите през последната една година, поради различни специфични пазарни фактори. Сривът на пазара на криптовалути удари спирачките на търсенето на графичните процесори (GPUs) за копаене. Наложените от САЩ мита върху китайски стоки също не помогнаха, както и по-слабото търсене от страна на индустрията за компютърни игри.

През месец юни обаче акциите на Nvidia скочиха с 30%. Дали компанията е пред обрат или има и други намесени фактори? Повечето анализатори смятат, че е второто. Юни донесе огромен обрат на пазара на криптовалути, тъй като Биткойн (BTC/USD), който се покачи с повече от 80%. Това вероятно върна крипто миньорите обратно в играта.

Всъщност Nvidia не планира да пусне нови продукти през това лято, следователно няма какво да натежи на акциите на компанията и да ограничи на бъдещите бичи настроения на пазара. Инвеститорите бяха развълнувани от скорошното пускане на първата технология в индустрията за трасиране на лъчи в реално време, която бе създадена от Nvidia.

Въпреки това, тези новини не успяха да предизвикат рали, поради високата цена на новата технология, липсата на екосистема, която да я подкрепя и незначителните подобрения към съществуващите вече игри.

Изглежда, че към момента съдбата на Nvidia продължава да е до известна степен свързана с бъдещето на криптовалутите. Това може да осигури някои интересни възможности за търговия. Нека да разгледаме графиката на цената на акциите на Nvidia.

Как да търгуваме акциите на Nvidia?

Admiral Markets Ви дава възможност да спекулирате с акциите на Nvidia чрез продукт наречен CFD или Договори за разлика. По същество, това позволява на трейдърите да печелят и при ръст и при спад на цената, чрез отварянето на дълга или къса позиция в този инструмент.

Отдолу можете да видите дългосрочната графика на цената на акциите на Nvidia:

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, #NVDA CFD, Седмична графика. Диапазон на данните: 11 март 2012 година - 11 юли 2019 година. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

Ясно може да се забележи изстрелването на акциите на Nvidia пред да сринат през 2018. Все пак, настоящото ценово движение не предоставя достатъчно сигнали за дългосрочната посока на акциите. Трудно е да се намери отговор на въпроса кой контролира пазара в момента? Купувачите или продавачите, биковете или мечките? Нека да слезем на по-ниска времева рамка, за да видим дали ще намерим повече яснота.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, #NVDA CFD, Дневна графика. Диапазон на данните: 7 ноември 2018 година - 11 юли 2019 година. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

На последната графика на цените на акциите на Nvidia има малко повече яснота благодарение на 10 периодната пълзяща средна (синята вълнообразна линия). Пълзящите средни се използват, за да помогнат за идентифицирането на отбора, който контролира пазара (биковете или мечките). Например:

  • Ако цената се намира под пълзящата средна значи мечките имат надмощие.
  • Ако цената се намира над пълзящата средна, следователно биковете в момента имат надмощие на пазара.

Разбира се, ще има периоди, в които цената ще преминава през пълзящата средна, тъй като купувачите и продавачите се борят за контрол над пазара. На горепосочената дневна графика цената остава над 10-периодната пълзяща средна за месец юни. Ако цената продължи да остава над нея, краткосрочните трейдъри ще продължат да тласкат пазара нагоре. Все пак, внимателно следете дали продавачите успяват да пробият пълзящата средна.

Трейдърите често използват и модели на ценовото действие, за да подпомогнат своите решения за влизане в сделка. Например, един популярен модел на ценовото действие е "бичи пин бар" или обръщаща формация при тест на дъно. Това е мястото, където цената прави ново дъно за деня, но купувачите връщат цената обратно и тя затваря на по-високи нива за деня. Това може да означава потенциален обрат в ценовото движение. На 24 юни цената на акциите на Nvidia формира "бичи пин бар" над 10 периодната пълзяща среда, както е показано по-долу:

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, #NVDA CFD, Дневна графика. Диапазон на данните: 12 март 2019 година - 11 юли 2019 година. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

MetaTrader 5 Ви дава възможност да търгувате с множество класове активи, както и да получите достъп до превъзходни възможности за графики, безплатни данни и анализ на пазара в реално време, най-добрите налични приставки за търговия и много други! За да изтеглите MetaTrader 5 сега, кликнете върху банера по-долу и го получете безплатно!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.