Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Nasdaq с изненадващо и рязко понижение в петък

Юни 12, 2017 11:40

Големият печеливш от началото на годината бе индексът на технологичните компании Nasdaq. За периода до момента, показателят добави 15.3% към стойността си, превръщайки се в най-повишаващия се индекс, сред основните щатски показатели.

За сравнение широкият щатски индекс S&P 500 нарасна с 8.6%, за посочения период, а този на „сините чипове" Dow Jones – със 7.2%

Нещо интересно, се случи обаче, в петък. В края на миналата седмица, станахме свидетели на силно понижение при технологичния индикатор, в размер на 1.8%. При това спада се поведе от компаниите, от групата на FAANG, или тези, които бяха в основата на нарастването му от началото на годината.

Акциите на Amazon, които съвсем скоро бяха в центъра на новините, след като достигнаха исторически връх при нива от над 1 000 долара, загубиха 3.2% от стойността си, понижавайки се до 978.31 долара. Акциите на Netflix поевтиняха с 4.7%, до ниво от 158.03 долара.

Сериозна загуба, отбелязаха дори книжата на Apple, най-голямата по пазарна капитализация компания в света. Производителят на iPhone, намали пазарната си оценка с 3.9%.

С 3.4% поевтиняха и акциите на Alphabet, приключили петъчния ден при нива от 949.83 долара за брой.

Силното понижение на технологичните компании, доведоха до повишаване на индекса на волатилността VIX с 5.31%. По-рано през деня, индексът достигна 23-годишен минимум, при нива под 10 пункта.

В известна степен, бързото и рязко понижение на технологичните компании, се обясни с потенциалното повишение на лихвите от страна на Фед, при срещата на комитета по парична политика през тази седмица.

В много по-голяма степен от самото решение обаче, важно ще бъде какво ще каже Фед относно бъдещата си политика за лихвите, до края на годината.

Обект на масирани разпродажби, бяха и други технологични имена, които подхранваха ръста на индексните от началото на годината.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори.

Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.