Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Може ли биткойнът да достигне 15 000 долара?

Декември 04, 2017 13:47

биткойн

Здравейте Трейдъри,

Сякаш беше вчера когато писахме анализа – „Може ли биткойнът да достигне 4 500 долара?". Датата бе 4-ти август, а цената на криптовалутата - едва 2 785.1 долара. Е вече сме над 10 000 долара за една от "скъпоценните" монети, като все повече инвеститори започват да си „шушукат" за следващите две психологически граници – 15 000 и дори 20 000 долара за биткойн!

Както казва великият трейдър Джеси Ливърмор – „Никой актив не е твърде скъп, за да продължи да поскъпва и твърде евтин, за да продължи да поевтинява". Тоест, трендът е Ваш приятел и докато е в сила, трейдърите трябва да се съобразяват с него. Една от най-големите грешки в трейдинга, е свързан с опитите да се скъсяват „поскъпващи" и да се купуват „поевтиняващи" активи. Това е известно в търговията като „опит да се хваща падащ нож".

Какво предопредели поскъпването на биткойна?

Първият фактор, предопределил поскъпването на биткойна, бе поредната трудна вилица, довела до появата на Биткойн Голд. По подобие на предходната трудна вилица, създала Биткойн Кеш и този път биткойнът поскъпна след появата на новата криптовалута.

Добрите новини за инвеститорите обаче, не свършиха с това. На 31-ви октомври СМЕ Group, заяви, че планира пускането на фючърси върху биткойна през четвъртото тримесечие на тази година, очаквайки единствено регулаторно одобрение за пускане на продукта върху криптовалутата.

Как да търгувате със CFD-та върху Биткойн?

„Това е една много важна стъпка на биткойна по пътя на легалното му признаване", според Лео Леламед, ръководител на СМЕ, цитиран в интервю за Reuters.

Нещо повече, фючърсите върху биткойна, вече са одобрени от регулаторите, като е известна и датата, на която ще стартира търговията с тях – 18-ти декември.

Подкрепа за това, биткойнът да преодолее психологическата граница от 10 000 долара и да продължи нагоре към 11 500, оказаха и пазарните слухове, че щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, изгражда през последните месеци инфраструктура за предлагане на инвестиционни инструменти, базирани на криптовалутата. Тоест, банката е възможно в бъдеще, да застане зад криптовалутата и да се превърне в маркет-мейкър.

реална сметка за търговия с биткойн

Ако искате да търгувате реално с биткойн, можете да регистрирате сметка за реална търговия в Admiral Markets.

Тези две неща – излизането на фючърси и подкрепа на Биткойна от голяма банка, най-вероятно ще доведат до решаване на един от най-големите проблеми за дигиталната валута, а именно – проблема с ликвидността. Именно този проблем, правеше биткойна толкова волатилен.

Няма как да не отбележим, че един от най-бичи настроените по отношение на биткойна анализатори - Том Лий, от Fundstrat Global Advisors, прогнозира още към средата на годината, че биткойнът може да достигне нива от 20 000 долара до 2022-ра година. Когато Лий направи тази прогноза, биткойнът се търгуваше при нива от около 5 500 долара, или наполовина на настоящите му нива.

Разбира се, трябва да отбележим, че биткойнът си има, както своите привърженици, така и своите противници. Един от водещите от тях е Джейми Даймън – ръководител на друга голяма щатска финансова институция – JPMorgan Chase & Co.

Даймън обяви в средата на септември, че Биткойнът е „една голяма измама" и я сравни с манията по лалетата през 17-ти век в Холандия.

Против Биткойна, се обявиха още именити икономисти като Кенет Рогоф, дори и легендарният „вълк от Уолстрийт" – Джордън Белфорд.

отвори безплатна демо сметка

Тествайте търговията с биткойн и другите криптовалути, като етер, рипъл и лайткойн, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Как стоят нещата при биткойна от техническа гледна точка?

Биткойнът се търгува в момента при нива от около 11 500 долара, или близо до най-високите си исторически нива. Новини свързани с технически проблеми за две от водещите щатски крипто-борси, инициираха поевтиняване на криптовалутата до нива под 10 000 долара, но после излезе новината за одобрение на фючърсите от регулаторите и той възстанови загубите си.

Основно правило в техническия анализ е, че един връх, почти винаги се тества. А от резултатът от този тест, обикновено следва силно движение в една от двете посоки.

Трябва да се има в предвид, че настоящото поскъпване на биткойна до историческия му връх, достигна през изминалата седмица, много наподобява именно подобен тест на върха.

От това дали върха ще остане в сила, или ще бъде преодолян, ще зависи и краткосрочното движение на криптовалутата. Неуспешен пробив на нивото от 11 760 долара, може да инициира нов тест на психологическата граница от 10 000 долара и по-конкретно дъното при 9 200 долара.

Ако бъде преодолян върха обаче, напълно е възможно да станем свидетели на по-нататъшно поскъпване на биткойна, към следващата психологическа граници нагоре… Колко точно нагоре? Едва ли може някой да каже…

Това, което можем да направим обаче, е да потърсим в миналото, подобни на настоящата сходни ситуации при биткойна и други криптовалути, когато е отстъпвал леко, след достигнат исторически връх и в последствие го е пробивал. Такива случаи, са доста често срещани явления от лятото насам, предвид на еднозначната посока при биткойна – нагоре.

Или ако сценария се повтори, то въпроса, къде да излизаме от дългите си позиции, при потенциален пробив на върха от 11 760 долара, може да се перефразира от "На какви нива да поставим стоповете за прибиране на печалби?", на – "Кога да излезем от биткойна?".

графика биткойн

Както се вижда от очертаните кръгове, при всеки от които е бил налице пробив на предходния връх, след лека корекция, ръстът след това е различен. Това, което е общото в разглежданите случаи обаче, е че следват пет незапълнени свещи. Тоест, в случай на пробив на върха, може да се изчака преди да закриете биткойна пет дни, за да видите до къде би продължил ръста.

При подобен сценарий, няма как да се разминете без стоп за потенциално ограничаване на загубата. Него, можете да поставите малко под последния връх. Защото ако биткойнът се върне под върха си, то много е вероятно спада му да продължи още значително!

Както може да се види в публичното пространство, някои анализатори говорят за повишение до нива от 15 000 долара, други направо за 20 000 долара. И макар това да изглежда като висока стойност, трябва да се отбележи, че първото ниво е на отстояние от около 30 % от текущите стойнотси на криптовалутите.

Предвид на силната волатилност на биткойна и факта, че движения от 10 до 20%, при това само в рамките на деня, са често срещано явление, то това не изглежда, като нещо нереално и недостижими.

инсталирай безплатно MT 4 Supreme Edition

Каквото и да мислите за бъдещата посока на биткойна обаче, не забравяйте, че криптовалутите са изключително волатилни и е добре да се защитите от прекомерна волатилност. Възползвайте се от възможностите на платформите MT4 и MT5 Supreme Edition на Admiral Markets, за Защита от Волатилност.

Не забравяйте, миналото представяне в цената на един актив, не е релевантно за бъдещето му такова.

Успешна Търговия!

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.