76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Разполовяването на Лайткойн го тласна с 370% нагоре! Може ли да расте още?

Юли 04, 2019 20:05

След много турбулентна 2018 година, през която над $770 и милиарда капитализация бяха изтрити от криптопазара, повечето криптовалути се завърнаха на правия път през 2019. До голяма степен това се дължи на ключови събития като "разполовяване". Една криптовалута обаче прави впечатление с представянето си и тя не е най-голямата - Биткойн. През таи година Лайткойн нарасна с близо 370%, а някои анализатори дори смятат, че това е само началото.

Разполовяването на Лайткойн го тласна с 370% нагоре! Може ли да расте още?

В тази статия ще обясним събитието наречено "разполовяване", защо то вълнува толкова много крипто трейдърите и как можете да участвате в това събитие започващо днес.

"Разполовяването" на Лайткойн

Отбележете си датата 5 август 2019 година във Вашите календари. На този ден наградата за копаещите Лайткойн ще бъде свалена на половина. Това означава, че копачите на Лайткойн ще получават по 12,5 Лайкойна на блок вместо досегашните 25, които получаваха.

Това събитие, известно като "разполовяване", се случва на всеки 840 000 блока, които се изкопават за приблизително 4 години. Последното разполовяване на Лайткойн доведе до 60% ръст в стойността на криптовалутата за предходните 3 месеца.

Теорията е, че намаляването в предлагането на Лайткойн ще изведе цената нагоре като в същото време запази стойността на валутата. Предстоящото разполовяване на Лайткойн предизвика лудост в цената на криптовалутата както ще се види в следващата част на статията.

Как да търгуваме "разполовяването" на Лайткойн?

Една от причините, поради която трейдърите обичат да търгуват с криптовалути е поради огромните ценови колебания, които могат да бъдат видени на пазарите. Просто се нуждаем да видим седмичната графика на цената на Лайткойн в сравнение с щатския долар (LTC/USD), за да забележите за колосалната волатилност:

Източник: Admiral Markets MetaTrader Supreme Edition, LTC/USD, Седмична графика. Диапазон на данните: 23 октомври 2011 - 3 юли 2019 г. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Тъй като повече участници вече активно участват в търговията на Лайткойн, волатилността на пазара се увеличи. На фона на предстоящото събитие „разполовяване", някои трейдъри и инвеститори вече започнаха да се позиционират за него. Това спомогна на цената на Лайкойн да нарасне с 370% тази година. Някои биха казали, че по-високият ръст е закъснял след историческия срив през периода 2017 - 2018 г. Въпреки това неотдавнашното ценово действие на LTCUSD показва по-ясно търсенето от последните години:


Източник: Admiral Markets MetaTrader Supreme Edition, LTC/USD, Седмична графика. Диапазон на данните: 3 декември 2018 - 3 юли 2019 г. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Горната графика показва дневното ценово действие на LTC/USD CFD. Договорите за разлика върху криптовалутата позволяват на трейдърите да спекулират с цената на криптовалутата, без да я притежават реално. Тази форма на спекулация позволява на трейдърите да влизат и в дълги и в къси позиции, така ще могат да печелят и при ръст, и при спад на цените.

Криптовалути, които се търгуват срещу EUR като EUR/LTC също могат да бъдат търгувани 24 часа на ден, 7дни в седмицата. Графиката отдолу на LTC/EUR CFD е много подобна на тази на LTC/USD по-горе. Това означава, че трейдърите могат да използват едни и същи технически умения за търговия и при двете двойки.

Източник: Admiral Markets MetaTrader Supreme Edition, LTC/EUR, Дневна графика. Диапазон на данните: 23 декевмри 2018 - 3 юли 2019 г. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

На горната дневна графика на LTC/EUR CFD, червената вълнообразна линия е 50 дневната пълзяща средна. Този индикатор може да се използва безплатно в платформата MetaTader 5 на Admiral Markets и помага на трейдърите да анализират трендовете на пазарите.

Тъй като пълзящата средна се покачва, това показва, че средните цени се показват. Това означава, че повече хора купуват, отколкото продават, което дава предимство на трейдърите да познават тенденцията на пазара.

  • Ако цената успее да се задържи над пълзящата средна, купувачите държат контрола над пазара, което може да е възможност за влизане в дълги позиции
  • Ако цената пробие под пълзящата средна, продавачите може да поемат контрола, което може да даде възможности за влизане в къси позиции

Трейдърите често използват други индикатори на платформата MetaTrader, както и модели на ценови движения, за да търсят повече улики за това кога да купуват или продават. Всички тези инструменти изграждат началото на търговска стратегия.

Всъщност можете да посетите търговските стратегии за тази година, за да видите специфични стратегии за търговия с криптовалута, които да започнете от днес.

Търговия със CFD върху криптовалути

CFD-тата върху криптовалути дават възможност на трейдърите да спекулират с движението на цената на основната криптовалута, без реално да я притежават. Това позволява на професионалните трейдърите да търгуват 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата с двойки с криптовалути, както и могат да отварят дълги или къси позиции.

Търговия с CFD върху LTCUSD, LTCEUR, LTCBTC, BTCEUR, ETHEUR и много други! Кликнете върху банера по-долу, за да отворите сметка и започнете да търгувате!

Търговия със CFD върху криптовалути с Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.