Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Какво предопределя поскъпването на Биткойн?

Ноември 08, 2017 14:00

защо поскъпва биткойна, криптовалути

Здравейте Трейдъри,

Сякаш беше вчера, когато писахме статията „Може ли Биткойнът да достигне 4 500 долара?". Датата бе 4-ти август, а цената на криптовалутата - едва 2 785.1 долара. Само седем месеца по-късно, биткойнът регистрира много нови и нови рекордни стойности, като последния такъв датира от изминалия уикенд, при цена от около 7 600 долара...

И докато статистиката при дигиталната валута биткойн е забележителна, предвид на това, че тя поскъпна с над 100%, при това само от края на септември, инвеститорите трябва да имат едно наум. А именно – никой тренд не е вечен и това, което лети нагоре, обикновено се връща надолу.

И все пак, както казва великият трейдър Джеси Ливърмор – „Никой актив не е твърде скъп, за да продължи да поскъпва и твърде евтин, за да продължи да поевтинява". Тоест, трендът е Ваш приятел и докато е в сила, трейдърите трябва да се съобразяват с него. Една от най-големите грешки в трейдинга, е свързан с опитите да се скъсяват „поскъпващи" и да се купуват „поевтиняващи" активи, което до голяма степен е заложено в контратрейдинга.

Какво стои зад рекордното поскъпване на Биткойн?

Няколко са факторите, които предопределят поскъпването на биткойна, през последните няколко месеца. Първият от тях бе предстоящата нова „трудна вилица" при криптовалутата, която се случи и доведе до появата на нова дигитална валута – Биткойн Кеш.

Добрите новини за инвеститорите обаче, не свършиха с това. На 31-ви октомври СМЕ Group, заяви, че планира пускането на фючърси върху биткойна през четвъртото тримесечие на тази година, очаквайки единствено регулаторно одобрение за пускане на продукта върху криптовалутата.

Как да търгувате със CFD-та върху Биткойн?

„Това е една много важна стъпка на биткойна по пътя на легалното му признаване", според Лео Леламед, ръководител на СМЕ, цитиран в интервю за Reuters.

Последваха и пазарни слухове, че щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, изгражда през последните месеци инфраструктура за предлагане на инвестиционни инструменти, базирани на криптовалутата. Тоест, банката е възможно в бъдеще, да застане зад криптовалутата и да се превърне в маркет-мейкър.

Започнете да търгувате с биткойн с Admiral Markets

Ако искате да търгувате реално с биткойн, можете да регистрирате сметка за реална търговия в Admiral Markets.

Тези две неща – излизането на фючърси и подкрепа на Биткойна от голяма банка, биха довели до решаване на един от най-големите проблеми за дигиталната валута, а именно - проблема с ликвидността.

Все повече анализатори, започват да говорят за по-нататъшно поскъпване на криптовалутата и за превземане на нови психологически граници. Според техническия анализатор Шеба Джафари, от Goldman Sachs, биткойнът има потенциал да достигне поне до ниво от 7 941 долара, според публикувани през тази седмица прогнози за финаннсовото издание CNBC.

Разбира се, трябва да отбележим, че биткойнът си има, както своите привърженици, така и своите противници. Един от водещите от тях е Джейми Даймън – ръководител на друга голяма щатска финансова институция – JPMorgan Chase & Co.

Даймън обяви в средата на септември, че Биткойнът е „една голяма измама" и я сравни с манията по лалетата през 17-ти век в Холандия.

Против Биткойна, се обявиха още именити икономисти като Кенет Рогоф, дори и легендарният „вълк от Уолстрийт" – Джордън Белфорд.

Тревожен, донякъде, е факта, че един от най-бичи настроените, по отношение на биткойна анализатори – Том Лий, от Fundstrat Global Advisors, заяви съвсем скоро в интервю, че би си купувал биткойн при нива от 5 500 долара. Можем да припомним факта, че Лий ожесточено защитава криптовалутата и прогнозира нива от 20 000 долара за биткойна до 2022 година.

изтеглете безплатна демо сметка с Admiral Markets

Тествайте търговията с биткойн и другите криптовалути, като етер, рипъл и лайткойн, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Как стоят нещата при биткойн от техническа гледна точка?

Биткойнът се търгува в момента при нива от около 7 400 долара, или близо до най-високата си стойност. Той се върна моментно към 6 900, но не успя да се задържи трайно под психологическата граница от 7 000 долара и най-вероятно в момента предстои тест на върха.

Основно правило в техническия анализ е, че един връх, почти винаги се тества. А от резултатът от този тест, обикновено следва силно движение в една от двете посоки. По-нататъшен силен ръст, при пробив на рекорда, или засилване на низходящото движение при неуспешен пробив.

Казано по друг начин, ако биткойнът пробие върха си от 7 600 долара, то много е вероятно ръстът му да продължи… Колко точно и докъде? Едва ли някой може да каже…

Това, което можем да направим обаче, е да потърсим в миналото, подобни на настоящата сходни ситуации при биткойна и други криптовалути, когато е отстъпвал леко, след достигнат исторически връх и в последствие го е пробивал. Такива случаи, са доста често срещани явления от лятото насам, предвид на еднозначната посока при биткойна - нагоре.

технически анализ биткойн

Или ако сценария се повтори, то въпроса, къде да излизаме от дългите си позиции, при потенциален пробив на върха от 7 600 долара, може да се перефразира от "На какви нива да поставим стоповете за прибиране на печалби?", на - "Кога да излезем от биткойна?". Както се вижда от очертаните кръгове, при всеки от които е бил налице пробив на предходния връх, след лека корекция, ръстът след това е различен. Това, което е общото в разглежданите случаи обаче, е

Както виждаме, някои анализатори говорят за повишение до нива от 8000 долара. И макар това да изглежда като висока стойност, трябва да се отбележи, че е на отстояние от едва 10% от текущите нива на криптовалутата.

Предвид на силната волатилност на биткойна и факта, че движения от 10 до 20%, при това само в рамките на деня, са често срещано явление, то това не изглежда, като много ориентираща инвеститорите прогнози.

Изтеглете безплатно MT4 и MT5 Supreme Edition

Каквото и да мислите за бъдещата посока на биткойна обаче, не забравяйте, че криптовалутите са изключително волатилни и е добре да се защитите от прекомерна волатилност. Възползвайте се от възможностите на платформите MT4 и MT5 Supreme Edition на Admiral Markets, за Защита от Волатилност.

Не забравяйте, миналото представяне в цената на един актив, не е релевантно за бъдещето му такова.

Успешна Търговия!

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.