Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Как да заложим на световното първенство в Русия - на финансовите пазари?

Юни 22, 2018 16:30

Спечелете топка с Admiral Markets

Кой ще спечели от световното по футбол в Русия?

Инвеститорите и анализаторите вече са взели предвид потенциалните ползи за пивоварите, търговците на дребно и рекламодателите. И така, какви възможности остават?

За компаниите за залагания и заведения, резултатите от мачовете от продължаващия един месец турнир по световно първенство в Русия, вероятно ще окажат известно влияние върху финансовото им представяне.

Докато букмейкърите биха се възползвали от поредица от вълнуващи и завързани мачове, то прекалено много победи за отборите фаворити, като Бразилия, Германия и Испания, биха им донесли загуби.

Колкото по-дълго Англия остане в турнира, толкова по-добре ще е за британските оператори. Ако Австралия изненада, очаквайте тласък за местните пицарии Domino's. И доставчикa на екипите за печелившия отбор вероятно също ще се възползва.

Отворете реална сметка с Admiral Markets

Търгувайте компаниите, които могат да бъдат засегнати от развитието на световното първенство в Русия с брокер номер 1 в Германия - Admiral Markets!

Ето кръг от сектори и фирми, които вероятно ще бъдат засегнати:

Пряко предаване онлайн на световното по футбол в Русия

Световната купа 2018 може да увеличи оптимизмът на Twitter (#TWTR), тъй като социалната мрежа трябва да регистрира повече трафик и приходи от реклама.

В крайна сметка спортните фенове предпочитат социалната мрежа Twitter, за да обсъждат и следват спортни събития на живо. Основна причина да бъдете положително настроени за акциите е партньорството с Fox Sports, за да покаже най-важното от Световното първенство в почти реално време.

twitter

Източник: admiralmarkets.bg

Турнирът може да осигури и ръст на трафика за Akamai Technologies (#AKAM), който помага на клиентите да доставят съдържание по интернет, както и за телевизионни и телекомуникационни компании, които предоставят предаване в реално време за мобилни потребители.

Сайтове за онлайн Залагания ще спечелят от световното по футбол в Русия

Световната купа ще осигури плодородна почва за букмейкъри като Уилям Хил (#WMH) в надпреварата за набиране на онлайн клиенти. Най-вероятно основното влияние върху краткосрочните финансови резултати ще бъде резултата от самите мачове. Ако любимата Бразилия вдигне трофея на 15 юли, букмейкърите биха могли да бъдат оставени с тежки пасиви. Тъй като повечето от големите публично търгувани компании за залагания са базирани в Обединеното кралство, победата на Англия също ще се окаже скъпа. Големите изненади могат да увеличат цената на техните акции.

За разлика от това, Световното първенство може да бъде краткосрочно негативно за индустрии като казината, които ще загубят, тъй като вниманието и парите на комарджиите са насочени другаде.

Заведения и ресторанти

Барове в страни, чиито отбори преминават към по-късните етапи на турнира, могат да спечелят от приемането на множество празнуващи фенове. Разочарованието причинено от ранно напускане, вероятно ще има обратния ефект. Световното първенство по футбол може да се превърне в благодат за британските пъбове като Greene King (#GNK), особено ако победите на Англия се натрупат.

Производителите на спортна екипировка

Производителят на екипите на спечелилия отбор може да очаква краткосрочен тласък от продажбите на фланелки.

На последната Световна купа през 2014 г., Adidas (#ADS) продаде повече от 8 милиона фланелки, включително 2 милиона в цветовете на победителя - Германия. В Русия Adidas облича 12 от 32-та отбора, сред които постоянни фаворити като Аржентина, Испания и Германия, докато основния конкурент Nike (#NKE) осигурява екипировката на 10 отбора, включително Бразилия, Португалия и Франция. Puma (#PUM) пък доставя екипите на Сърбия, Швейцария, Уругвай и Сенегал.

adidas

Източник: admiralmarkets.bg

Други индустрии свързани със световното по футбол в Русия

Производителят на видеоигрите FIFA - Electronic Arts (#EA) може да бъде друг печеливш от Световната купа. Прогнозата на EA вероятно ще се окаже консервативна предвид силния ръст на услугите на живо като FIFA Ultimate Team, на която Световната купа вероятно ще даде тласък.

Компаниите произвеждащи храни и напитки

Световната купа обикновено стимулира консумацията на алкохолни напитки, особено за тези с голяма експозиция в Русия. Известни марки като Heineken (#HEIA) и Carlsberg (# CARL.B) може да спечелят.

Турнирът вероятно ще подкрепи приходите на австралийските представителства на пицарии Domino's (#DPZ) през юни и юли.

heineken

Източник: admiralmarkets.bg

Онлайн търговията

Освен че губят от съня си, азиатските трейдъри, които трябва да стоят през нощта, за да наблюдават мачовете, също могат да загубят бизнеса си. Очаква се обемът на търговията и волатилността да се понижат през следващия месец.

Хората гледат първенството и забравят да търгуват, въпреки че Световното първенство може да предложи някои от най-добрите възможности!

Възползвайте се! Открийте реална сметка с Admiral Markets по време на Световната купа 2018 и получете безплатен Обучителен пакет с безплатна доставка. Освен това можете да спечелите топкa с логото на Admiral Markets.


Кандидатствай тук

Трейдърите, както и много други, се разсейват, когато големите мачове от Световната купа идват в средата на работното време. Обемът на търговията на големите финансови пазари падна повече от предходните години по време на Световната купа през 2014, според данните на Thomson Reuters. Тази година два мача от груповата фаза започнаха в 15:00 часа и 18:00 часа в средата на американската търговска сесия. Някои сектори и компании предлагат чудесни възможности за търговия.

Не се срамувайте да превключвате един от финансовите телевизионните екрани към спортен канал по време на Световната купа - има вероятност колегите от цял свят да правят същото. Поне това се случи по време на последните два турнира, според данните на Thomson Reuters.

Ние от Admiral Markets награждаваме вашите усилия да се справите както със Световната купа, така и с Онлайн търговията с шанса да спечелите топка с логото на Admiral Markets и чисто новия Обучителен пакет 2018.

Още по темата:

Как се представят компаниите спонсори на световното по футбол в Русия?

Отворете демо сметка

Тествайте търговията на финансовите пазари в безрискова среда с демо сметка с Admiral Markets.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.