Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Как стратегията за Пробив на диапазон на отваряне може да подобри менталната ни стабилност?

Август 29, 2018 17:50

Стратегия за търговия Пробив на диапазона на отваряне - Admiral Markets

Не е необичайно професионалните трейдъри да казват неща като "Търговията (и успехът в търговията) има 100% психологическа основа". И макар че почти всички, които са извършили няколко сделки, ще се съгласят с това твърдение, за много хора е доста трудно да създадат стабилна, ментална среда, в която да могат да се представят изключително добре и да намерят пътя си към успеха в търговията.

В тази статия искаме да направим първата стъпка към промяна на това и затова ще погледнем един от най-влиятелните психолози в търговията: Марк Дъглас.

Марк Дъглас: Търговия в зоната

Книгата на Марк Дъглас "Търговия в зоната: Господствайте на пазара с увереност, дисциплина и печеливша нагласа" със сигурност може да се счита за една от най-влиятелните книги за търговия, сред огромната и все по-нарастваща гама от полезни търговски книги. В книгата си Дъглас разкрива основните причини за липсата на последователност и помага на трейдърите да преодолеят вкоренените ментални навици, които им струват пари".

Първата стъпка към преодоляването на тези вкоренени ментални навици, които струват на повечето трейдъри пари, е да започне с елиминирането на емоционалния риск от търговия. Тези емоции идват от очакванията или да го кажем по различен начин: трейдърът има определени очаквания и след неосъществяването им, често води до чувство на неудовлетвореност или гняв и желание за отмъщение на пазара.

След провеждане на изследвания на пазарите може да стигнем до извода, че пазарът винаги комуникира с вероятности. Това е нещо, което ние като трейдъри трябва да научим и изградим върху него убежденията си в рамките на нашите търговски стратегии и действия. Дъглас пише: "За да мислиш по вероятности, трябва да създадеш ментална рамка или ментален набор, който е в съгласие с основните принципи на вероятностната среда. Настройката към вероятности, отнасящи се за търговията, се състои от пет фундаментални истини:

  • Всичко може да се случи
  • Не трябва да знаете какво ще се случи в бъдеше, за да печелите пари
  • Има случайно разпределение между победи и загуби за всеки набор от променливи, които определят предимството
  • Предимството не е нищо повече от индикация за по-голяма вероятност едно нещо да се случи вместо друго
  • Всеки момент на пазара е неповторим.

Как да спечелите предимство в търговията?

Освен думата "вероятност", също се откроява думата "предимство". Дъглас посочва, че "на микро ниво резултатите на отделните предимства са независими събития и са случайни във взаимоотношенията помежду си. На макро ниво резултатите от редица сделки ще доведат до последователни резултати". В малко по-математически условия, да имате предимство в търговията означава да търгувате при положителни очаквания.

За да се хване тази концепция по-добре, нека да разгледаме един елементарен пример. Представете си, че играете игра с някой и хвърляте една монета. "Ези" ви дават възможност да спечелите 2 евро, "Тура" ще гарантира на опонентът Ви, че печели 1 евро.

Тази игра има положителни очаквания за вас:

Очаквана стойност = (50% * 2 евро) - (50% * 1 евро) = +0,50 евро печалба на хвърляне. Дори ако загубите първите пет хвърляния, ще продължите да играете, тъй като трябва да очаквате, че ще бъдете напред след да речем, 100 хвърляния (най-вероятно малко повече). Може да се каже, че знаете, че колкото по-често се хвърля монетата, толкова по-голямо ще бъде вашето предимство (положителното възнаграждение в случай на победа). Всъщност, за вас е изгодно да играете.

Така, ако чувствате, че имате предимство сега, защо не изпробвате най-конкурентните условия на Admiral Markets за CFD-та върху DAX30 и Dow Jones.

Търгувай Dow Jones с Admiral Markets

Използване на системата за пробив на диапазон на отваряне

Вероятно вече сте запознати със стратегията с положителни очаквания и тя може да бъде "Пробив на диапазон на отваряне", с която Admiral Markets имат за цел да помогнат на трейдърите да достигнат следващото ниво от тяхното пътуване към печелившата търговия. Така че, за да можете наистина да достигнете цялата си възможна търговска печалба от тази стратегия (Пробив на диапазон на отваряне), имате нужда от ясен план, който ви учи да мислите за вероятностите и да създадете твърда увереност в това.

Благодарение на цялостното повторение на плана по-долу можете да ставате все по-несъзнателно компетентни, което може да доведе до по-голяма "последователност", което на свой ред може да увеличи шансовете ви да бъдете печеливши във вашата търговия:

Марк Дъглас: Търговия в зоната

Една последна забележка: Препоръчва се да гледате на стратегии като Пробив на диапазон на отваряне като на основни стратегии. Благодарение на това, че знаете как да търгувате с настройка за положителна очаквания и сте спокойни в пътя си към последователността, благодарение на препоръчанат по-горе пътека, може да започнете да достигате до състояние на несъзнателна компетентност по-рано, отколкото по-късно и по този начин можете да изградите увереност в това как може да се реализирате в търговията.

След като стигнете до това състояние на ума и вътрешната увереност стане част от вашето съществуване, можете да започнете да оптимизирате цялостната очаквана положителна стойност от основна стратегия "Пробив на диапазона на отваряне" като се опитвате да увеличите средната печалба и успешните опити и да намалите стоп лоса и средните загуби.

За да тествате описаната по-горе стратегия, не забравяйте да си отворите безплатна демо сметка днес и да изпитате чувството от реалните пазари без риск за вашия капитал.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете рисковете.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.