Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Как да определите тренда при биткойна?

Август 10, 2017 11:49

„Трендът е твой приятел" е основно правило в техническия анализ". Ето защо, преди да започнете да търгувате с биткойн е важно да знаете какъв е тренда при криптовалутата.

Друго правило на техническия анализ гласи – преминавайте винаги от по-дългосрочен, към по-краткосрочен тренд, при графичен анализ на един актив.

Има много прост начин за определяне на тренда и това е с ползване на пълзящи средни величини. А именно – на една по-дългосрочна и една по-краткосрочна такава. Когато краткосрочната пълзяща средна величина е над дългосрочната, се приема че трендът е възходящ.

Анализаторите ползват различни по срочност и вид пълзящи средни величини. Най-често използването обаче са 200-дневната и 50-дневната, простата (която отдава еднаква тежест на всички времеви периоди) и експоненциална (отдаваща по-голяма тежест на последните времеви периоди) пълзяща средна величина.

Всеки сам за себе си може да определи какви по вид и срочност средни величини да използва. Ние ще дадем пример обаче, с 200-дневната и 50-дневната прости пълзящи стойности за биткойна, на дневна графика.

Както се вижда, трендът е възходящ, като през последната една година липсва преминаване на краткосрочната под дългосрочната линия. Тоест инвеститорите все още няма от какво да се притесняват особено много.

Двете средни линии обаче, освен за определяне на тренда, могат да се използват от инвеститорите и като нива за поставяне на стоповете за ограничаване на печалбите. Първият тревожен сигнал при един актив, когато е във възходящ тренд, се дава при понижение на цената под краткосрочната пълзяща средна величина.

Или инвеститорите с дълго позиции, могат да позиционират стоповете си за ограничаване на загубата, в дадения случай, под 50-дневната пълзяща средна, или около 2 550 долара в момента.

отворете безплатна демо сметка

Тествайте търговията с биткойн, биткойн кеш, или някоя друга от основните криптовалути, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.