Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

​Как да инвестирате в среда на рекордни стойности за щатските индекси?

Септември 04, 2017 11:19

Щатските индекси са на крачка от рекордни стойности. Ето защо, инвеститорите, които не са в пазара, започват да усещат психологически дискомфорт. Въпросите, които се появяват в главите им са – „Как пропуснах ръста?" и „Защо не съм на пазара в момента?". Да, може и да сте били твърде консервативни и да, момента за влизане на пазара в момента може да не е особено подходящ.

При всички положения обаче, не бива да се оставяте този дискомфорт, да мотивира бъдещите Ви инвестиционни решения. Не е задължително да сте постоянно на пазара, макар и заглавията от медиите, непрестанно да изнасят информация за нови рекорди, на различни акции и активи.

Късно ли е да влезете на пазара в момента?

В краткосрочен план, пред щатските индекси са налице значителни рискове. Ето някои от тях:

Политически рискове

Тръмп, не успява на този етап да отговори на повишените очаквания към него. Данъчната реформа, все още не е извършена, а започват да се проявяват признаци на сериозен политически отпор към администрацията му. В отговор, новият президент намекна, че можем да видим „затваряне на правителството", ако дълговия таван на САЩ, не бъде повишен през октомври и в случай, че плановете му за изграждане на гранична стена по южната граница, не бъдат подкрепени финансово.

Военни рискове

Нищо не плаши инвеститорите повече в момента, отколкото случващото се между САЩ и Северна Корея. Тръмп, вече обяви, че на „масата са всички възможности", което сериозно повишава шансовете за военен конфликт. А както всички знаем, този род конфликти, са последното нещо, което инвеститорите харесват. В допълнение, Северна Корея проведе нови ядрени опити през този уикенд, което отново бе осъдено от международната общност.

Монетарни рискове

Фед, вече повиши на два пъти нивата на лихвите през тази година, в допълнение към предходните две увеличения, последните две години. Нормализиране на монетарната политика, се очаква и по направление на ЕЦБ и другите водещи централни банки по света. А повишението на лихвите, е фактор, който традиционно оказва негативно въздействие на финансовите пазари в исторически план.

Няма как да не отчетем и направените от Фед изказвания, за постепенно намаляване на рекордния баланс на резерва. Това е друг фактор, който може да се отрази негативно на акциите и индексите.

Секторна ротация

Изненадващата победа на Тръмп, през ноември на миналата година, направи така, че „умните пари" да пренасочат фокуса си. Налице е сериозна секторна релокация, която поставя едни сектори в по-добра изходна позиция от други.

Тествайте търговията на финансовите пазари, без риск от загуба на реален капитал, с демо сметка в Admiral Markets.

Ето как са се представяли основните сектори в САЩ, от изборите насам:

S&P 500: 15%

Здравен сектор: 16%

Индустриален сектор: 16%

Финансов сектор: 22%

Недвижими имоти: 6%

Технологичен сектор: 22%

Енергиен сектор: 12%

Как да се облагодетелствате от пазарна корекция

Ако смятате, че настоящият момент не е особено добър момент за влизане на пазара, или пък смятате, че съотношението доходност-риск, не оправдава инвестиции на финансовите пазари в момента, то по-добър вариант, би бил да изчакате евентуална корекция, отколкото да рискувате „да влезете на върха".

Историческото представяне на щатските индекси сочи, че покупките при корекция от 3 до 5%, са носили добра възвръщаемост, през последните няколко години.

Очаквайте волатилност

Следващите три месеца, могат да бъдат ознаменувани от сериозно повишение на волатилността и по-сериозни движения на индексите. Септември, е сред най-волатилните и негативни месеци за щатските пазари, така че защо да не се облагодетелствате от това?

Не забравяйте, да се застраховате от прекомерна волатилност, с възможностите на платформата MT4 Supreme Edition на Admiral Markets, за Защита от Волатилност.

Изтеглете БЕЗПЛАТНО MT4 Supreme Edition

На Ваша страна, ще бъде и политиката за Защита от Негативен Баланс, която ще ви даде спокойствие, че няма да загубите повече от първоначално инвестирания си капитал.

Успешна Търговия!


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.