Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Как да инвестирате в среда на рекордни стойности за щатските индекси?

Септември 04, 2017 11:19

Щатските индекси са на крачка от рекордни стойности. Ето защо, инвеститорите, които не са в пазара, започват да усещат психологически дискомфорт. Въпросите, които се появяват в главите им са – „Как пропуснах ръста?" и „Защо не съм на пазара в момента?". Да, може и да сте били твърде консервативни и да, момента за влизане на пазара в момента може да не е особено подходящ.

При всички положения обаче, не бива да се оставяте този дискомфорт, да мотивира бъдещите Ви инвестиционни решения. Не е задължително да сте постоянно на пазара, макар и заглавията от медиите, непрестанно да изнасят информация за нови рекорди, на различни акции и активи.

Късно ли е да влезете на пазара в момента?

В краткосрочен план, пред щатските индекси са налице значителни рискове. Ето някои от тях:

Политически рискове

Тръмп, не успява на този етап да отговори на повишените очаквания към него. Данъчната реформа, все още не е извършена, а започват да се проявяват признаци на сериозен политически отпор към администрацията му. В отговор, новият президент намекна, че можем да видим „затваряне на правителството", ако дълговия таван на САЩ, не бъде повишен през октомври и в случай, че плановете му за изграждане на гранична стена по южната граница, не бъдат подкрепени финансово.

Военни рискове

Нищо не плаши инвеститорите повече в момента, отколкото случващото се между САЩ и Северна Корея. Тръмп, вече обяви, че на „масата са всички възможности", което сериозно повишава шансовете за военен конфликт. А както всички знаем, този род конфликти, са последното нещо, което инвеститорите харесват. В допълнение, Северна Корея проведе нови ядрени опити през този уикенд, което отново бе осъдено от международната общност.

Монетарни рискове

Фед, вече повиши на два пъти нивата на лихвите през тази година, в допълнение към предходните две увеличения, последните две години. Нормализиране на монетарната политика, се очаква и по направление на ЕЦБ и другите водещи централни банки по света. А повишението на лихвите, е фактор, който традиционно оказва негативно въздействие на финансовите пазари в исторически план.

Няма как да не отчетем и направените от Фед изказвания, за постепенно намаляване на рекордния баланс на резерва. Това е друг фактор, който може да се отрази негативно на акциите и индексите.

Секторна ротация

Изненадващата победа на Тръмп, през ноември на миналата година, направи така, че „умните пари" да пренасочат фокуса си. Налице е сериозна секторна релокация, която поставя едни сектори в по-добра изходна позиция от други.

Тествайте търговията на финансовите пазари, без риск от загуба на реален капитал, с демо сметка в Admiral Markets.

Ето как са се представяли основните сектори в САЩ, от изборите насам:

S&P 500: 15%

Здравен сектор: 16%

Индустриален сектор: 16%

Финансов сектор: 22%

Недвижими имоти: 6%

Технологичен сектор: 22%

Енергиен сектор: 12%

Как да се облагодетелствате от пазарна корекция

Ако смятате, че настоящият момент не е особено добър момент за влизане на пазара, или пък смятате, че съотношението доходност-риск, не оправдава инвестиции на финансовите пазари в момента, то по-добър вариант, би бил да изчакате евентуална корекция, отколкото да рискувате „да влезете на върха".

Историческото представяне на щатските индекси сочи, че покупките при корекция от 3 до 5%, са носили добра възвръщаемост, през последните няколко години.

Очаквайте волатилност

Следващите три месеца, могат да бъдат ознаменувани от сериозно повишение на волатилността и по-сериозни движения на индексите. Септември, е сред най-волатилните и негативни месеци за щатските пазари, така че защо да не се облагодетелствате от това?

Не забравяйте, да се застраховате от прекомерна волатилност, с възможностите на платформата MT4 Supreme Edition на Admiral Markets, за Защита от Волатилност.

Изтеглете БЕЗПЛАТНО MT4 Supreme Edition

На Ваша страна, ще бъде и политиката за Защита от Негативен Баланс, която ще ви даде спокойствие, че няма да загубите повече от първоначално инвестирания си капитал.

Успешна Търговия!


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.