79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Историческа ОПЕК+ сделка: Как да търгуваме WTI и Brent едновременно?

Април 17, 2020 14:34

Историческата ОПЕК+ сделка: Как да търгуваме WTI и Brent едновременно?

В неделя, ОПЕК и съюзниците извън картела (известни като ОПЕК+) обявиха, че са постигнали сделка за намаляване на производството на петрол с 9,7 милиона барела на ден през май и юни месец.

В крайна сметка се очаква общите глобални съкращения на петролната продукция да достигнат 20 милиона барела на ден или около 20% от световното предлагане. Споразумението ще влезе в сила от 1 май тази година.

Това свиване на добивите е много по-голямо от предходни подобни и около 4 пъти повече от предходните рекордни съкращения от 2008 година. Освен това редуцирането на производството ще продължи до април 2022 г.

Но въпреки това рекордно намаляване на производството, цените на петрола не показаха никакви признаци на съживяване в началото на седмицата, което изглежда като изненадващо на фона на факта, че в четвъртък WTI затвори с 10% надолу за деня, докато Brent изтри малко по-малко от 4% от стойността си.

Посланието изпратено от пазарните участници е ясно: "Това не е достатъчно!". Причината е, че тези числа трудно ще успеят да компенсират ефекта от Коронавирус и глобалното икономическо забавяне причинено от пандемията. Освен това търсенето на петрол и без това се понижаваше в месеците преди заразата.

Така това споразумение трудно ще успее да тласне цените на WTI сериозно над сегашните нива от около 20 долара за барел.

"Купи слуха, продай новината"

В допълнение към горе изброените факти не трябва да забравяме и туита на Доналд Тръмп от 2 април, когато президентът на САЩ написа:

"Току-що говорих с приятеля си Мохамед бин Салман (престолонаследник) на Саудитска Арабия, който разговаря с президента на Русия Путин. Очаквам и се надявам, че те ще съкратят приблизително 10 милиона барела и може би значително повече, което, ако се случи, това ще бъде ВЕЛИКА сделка за петролната и газовата индустрия! "

Въпреки че WTI се изстреля нагоре този ден в рамките на минути и натрупа до 35%, по-голямата част от споменатите по-горе производствени съкращения вероятно вече бяха включени в цената и по този начин стабилизирането на цените на петрола през последната седмица бе последвано от на 9 април. Тази ситуация бе перфектен пример за " купи слуха, продай новината ".

Как да търгувате WTI и Brent в тази среда?

Освен класически подход за търговия по инерцията, по който бихте поставили поръчка sell stop под последните годишни дъна около 19.00 и стоп лос на 29.00 и цели за спад в средносрочен до 10 долара за барел, а вероятно и по-ниски, ние бихме искали да представим тук и друга идея за търговия.

Може да се опита търговия на WTI и Brent едновременно, тъй като ако погледнем текущото развитие на цените на двата вида петрол Brent и WTI, можем да забележим масивен скок в съотношението на двете цени, което нахвърли 1.3.

Основната причина за това развитие е, че страните, които са се ангажирали най-сериозно със съкращения на продукцията в новата сделка използват бенчмарка Brent. В същото време той е по-достъпен за транспортиране с кораби от WTI. Brent се добива основно във водата, а WTI трябва да бъде транспортитран по тръби до пристанищата.

И все пак и двата актива са "гъвкави" и може да се очаква, че цените им ще се сближат по-скоро рано, отколкото късно. Следователно в момента бихме могли да търгуваме WTI с дълга позиция, докато Brent с къса като двете сделка трябва да с еквивалентен обем.

Въпреки това, към момента петролните пазари са изключително волатилни, както и доста неблагоприятни за цените на "черното злато", особено за WTI.

Подобен вид търговия в повечето случаи се търгува без стоп лос, но дивергенцията между двете цени на Brent и WTI може да продължи да се увеличава (което води до плаваща загуба и за дългата позиция WTI и за късата позиция в Brent), тази идея за търговия трябва да се приема много предпазливо и да се базира върху индивидуални риск апетит на всеки трейдър.

Daily Chart

Източник: Admiral Markets, MT5 с приставка MT5SE, WTI, Дневна графика с диапазона на данните 7 януари 2019 - 13 април 2020 година. Изготвена на: 13 април 2020 в 10:15 часа. Моля имайте предвид, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

През 2015 година WTI падна с 31,1%, докато през 2016 се покачи с 42,85, а през 2017 добави нови 11,5%, само, за да може да загуби 24,6% през 2018, но през 2019 натрупа цели 33,3%. Така за последните 5 години цената на WTI се е покачила с 13,6%.

Открийте платформата №1 в света с много активи

Admiral Markets предлага на професионалните търговци възможността да търгуват с персонализирана, модернизирана версия на MetaTrader 5, което ви позволява да изживеете търговия на значително по-високо и по-възнаграждаващо ниво. Изпитайте предимства като добавянето на Market Heat Map, така че можете да сравните различни валутни двойки, за да видите кои от тях могат да бъдат доходоносни инвестиции, достъп до данни за търговия в реално време и много други. Щракнете на банера по-долу, за да започнете безплатно изтегляне на MT5 Supreme Edition!

Изтеглете MetaTrader 5 и започнете да търгувате още днес!

Отказ от отговорност: Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, прогнози, прогнози, прогнози или друга подобна оценка или информация (наричана по-долу „Анализ"), публикувана на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете някакви инвестиционни решения, обърнете внимание на следното:

  1. Това е маркетингова комуникация. Анализът се публикува само за информационни цели и по никакъв начин не трябва да се разглежда като инвестиционен съвет или препоръка. Той не е подготвен в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните изследвания, както и че не подлежи на забрана за извършване на сделки преди разпространението на инвестиционните изследвания.
  2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент самостоятелно, докато Admiral Markets не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали се основава на анализа или не.
  3. Всеки от анализа е изготвен от независим анализатор (Йенс Клат, професионален търговец и анализатор, наричан по-долу "автор") въз основа на личните оценки на автора.
  4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде увредена, Admiral Markets са установили съответните вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликт на интереси.
  5. Въпреки че се предприемат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на което и да е информация, съдържаща се в анализа. Представените цифри показват, че препращането към всяко минало представяне не е надежден показател за бъдещи резултати.
  6. Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или имплицит от Admiral Markets, че клиентът ще печели от стратегиите в него или че загубите във връзка с него могат или трябва да бъдат ограничени.
  7. Всякакъв вид предишно или моделирано изпълнение на финансови инструменти, посочени в Публикацията, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или импликация от страна на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може както да се увеличава, така и да намалява и запазването на стойността на активите не е гарантирано.
  8. Прогнозите, включени в анализа, могат да подлежат на допълнителни такси, данъци или други такси, в зависимост от предмета на публикацията. Ценоразписът, приложим за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е публично достъпен от уебсайта на Admiral Markets.
  9. Продуктите със заем (включително договори за разлика) имат спекулативен характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, трябва да сте сигурни, че разбирате всички рискове.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).