Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Интервю с един успешен трейдър

Юни 19, 2017 10:49

Какви са предимствата и недостатъците на Форекс търговията? Трудно ли е да се стартира и печели на валутните пазари и как да определим брокера, с който да търгуваме? Това са част от въпросите, които зададохме на Даниел Липчев, един от многото успешни трейдъри на пазара. Ето и какво отговори той:

1. Какво ви накара да погледнете към Форекс и финансовите пазари и имате ли предишен опит в търговията?

- Интереса ми към начина, по който си взаимодействат държавите по света и влиянието на това взаимодействие върху финансовите пазари. Живял съм в 4 държави, говоря 5 езика и главното ми хоби е да чета и уча за всичко на света. Форекс е просто едно от местата където мога успешно и печелившо да прилагам знанията си. А опит в търговията нямах освен няколко прочетени книги за продажби.

2. Как определихте брокера, капитала и търговската стратегия, с които да стартирате?

- Месеци наред слушах, гледах и четох за пазарите, но не толкова от технологична а по-скоро от психологична гледна точка. Аз съм прагматичен и не ме итересуват тонове теория, а по-скоро неща които мога да приложа възможно най-бързо. След това си намерих работа при конкурент на Адмирал (не от най-читавите разбира се) където поработих няколко месеца за да разбера всички начини по които брокерите експлоатират клиентите си. След обстоен рисърч стигнах до Адмирал, които действително предлагат по-добри и разбираеми условия. Естествено, не е най-доброто което може да съществува, но във свят пълен с хищници които искат да те оглозгат до кокал, прилеп кръвопиец дори изглежда като много добра оферта.

3. Труден ли бе старта на търговията на финансовите пазари и какви препятствия срещнахте в неговото начало?

- Да. За мен лично беше труден. Не самата търговия, но старта беше труден. След много месеци на набавяне на информация и пропуснати възможности, вече знаех за всички негативи на търговията и бях натрупал много страх спрямо първата крачка. Но това се преодолява с търговия на Демо акаунт.

4. Бихте ли споделили каква е вашата доходност, откакто сте започнали да търгувате и какви цели си поставяте? Как ограничавате риска?

- От порядъка на 1000 лева на седмица. За сега поставям само краткосрочни цели от порядъка на 200 лева на ден. Но съм поставил гол в рамките на 50 000 до края на година в следствие на което да мога да си подсигуря доход от 10000 на месец.

5. Какви според вас са качествата, които трябва да притежава един трейдър, за да е успешен на финансовите пазари?

- Емоционалната интелигентност според мен е най-големия фактор за успешния трейд. От тази гледна точка смятам че жените имат преимущество. Не трябва да забравяме че този пазар се управлява от 2 емоции. Страх и алчност. И този, който има контрол над тях има контрол над финансите си.

6. И накрая, какъв съвет бихте дали на всички трейдъри, както и на тези, които не смеят да стартират с търговия на финансовите пазари?

- Щом не смеете, значи сигурно имате добра причина за това. Има само едно лекарство за страха и това е информацията. Четете добре, учете добре, дори да ви се получава не спирайте да се развивате. Но не пропускайте възможността. 500 лева е цена която си заслужава да платиш дори и само за да разбереш че нещо не е за теб, за да не съжеляваш в бъдеще че не си го опитал.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.