79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Японските свещи - мощен технически индикатор, приложим при биткойна

Август 10, 2017 09:27

Няма как да говорим за технически анализ и да не поговорим малко повече за графиките. Те са много и най-разнообразни видове – линейни, барови, аритметични, геометрични, с японски свещи и т.н.

Вижте още: Екслузивно интервю със Стив Нисън, бащата на японските свещи

Част от привлекателността на японските свещи е във визуализацията на графиката, която дава представа за пазарното поведение и ключови повратни точки. Именно последното, е друга от характеристиките на индикатора, които го правят, предпочитан инструмент от техническите анализатори.

Можете да използвате японските свещи на всеки пазар и във всяка времева рамка, стига да имате цена на отваряне, цена на затваряне, най-ниска и най-висока стойност. Ето как изглежда базовата конфигурация на една японска свещ.

Сега поглеждаме към графиката, за да видим, дали има сигнал даван от моделите с японски свещи.

Макар, да липсва някаква формация, която да прогнозира бъдещата посока в цената, на дневна графика забелязваме нещо интересно. А именно – най-ниските стойности на последните две свещи са почти еднакви – при ниво от 3 169 долара.

Или още едно ниво за поставяне на стопове от по-краткосрочните трейдъри.

Петте най-мощни формации с японски свещи

Очаквайте съвсем скоро и втория семинар с бащата на японските свещи – Стив Нисън, който ще бъда организиран от Admiral Markets.


Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).