Ние използваме бисквитки, за да предоставим възможно най-доброто обслужване на нашия сайт. Продължавайки да разглеждате този сайт, Вие се съгласявате с бисквитките, които се използват. За повече информация, включително и как можете да промените Вашите предпочитания, моля, прочетете нашата Политика за поверителност.
Повече информация Приемам
81% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 81% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си. expand_more

Google отчете ужасни печалби! Но анализаторите повишават целевата цена! Защо?

Ноември 04, 2019 09:15

Компанията майка на Google - Alphabet публикува много разочароващ отчет и много по-слаби от очакванията тримесечни печалби. Пропускът в печалбите и приходите първоначално шокираха пазарите. Все акцията поевтиня със само 2% след отчета, тъй като няколко анализатора изненадващо повишиха целевите цени за акциите. Какво се случва и какво означава това за цената на акциите на Google в бъдеще? Да видим!

Google отчете ужасни печалби! Но анализаторите повишават целевата цена! Защо?

Разочароващият отчет на Alphabet: Дяволът е в детайлите

В понеделник, след затварянето на пазарите, Alphabet отчете $10,12 печалба на акция. Пазарните очаквания бяха за $12,32. Тези числа са също много под $13,06, които бяха достигната преди година.

Много краткосрочни трейдъри реагираха на тези данни като продаваха акциите на компанията и я натиснаха с 2% надолу, когато пазарите отвориха за търговия. Все пак спада бе приглушен, тъй като много анализатори и инвеститори се фокусираха върху това, че загубите на печалби се дължат на някои големи и уникални понижения на дяловете в Uber Technologies, Lyft и Slack Technologies, както и на други инвестиции.

Всъщност, разглеждането на подробния отчет за приходите показва, че Alphabet отчита приходи от 40,5 милиарда долара - 20% повече от същото тримесечие преди една година. Приходите от реклама от Google също се подобряват със 17% на годишна база, като имотите на Google водят начело в приходите с 28,65 милиарда долара - 19% повече спрямо година на година. В крайна сметка подобни данни не са толкова лоши.

Част от слабостта в цената на акциите на Alphabet се дължи и на решението на компанията да закупи Fitbit, чийто акции скочиха с над 42% на фона на тези новини. Урокът за трейдърите е винаги първо да си напишат домашното, а не само да разчитат на заглавието на изявлението. Сега нека да разгледаме цената на акциите на Alphabet.

Как да търгуваме с акциите на Alphabet?

С Admiral Markets получавате възможност да спекулирате с цената на акциите на Alphabet като използвате продукт наречен договори за разлика (дзр). Всъщност дзр позволява на трейдърите да отварят дълги и къси позиции като използват ливъридж. Разберете какво е ливъридж като прочетете нашата статия.

Долу можете да намерите дългосрочната седмична графика на цената на акциите на Alphabet:

Admiral Markets MetaTrader 5, #GOOG, седмична графика.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, #GOOG, седмична графика. Диапазон на данните от 21 февруари 2016 до 29 октомври 2019 година. Изготвена на: 24 октомври 2019 в 19:42. Моля отбележете, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

На дългосрочната графика по-горе можем да видим, че цената на акциите на Alphabet нараства със някои големи залитания след 2018 година. Въпреки това, преди отчета, акциите на Alphabet успяха да достигнат нова най-висока стойност в историята преди да бъдат отблъснати от нивото $1300 за трети път.

Черната хоризонтална линия на съпротива показва ценово ниво, което купувачите се затрудняват да пробият в исторически план. В действителност, начертаването на дългосрочната тренд линия, която избутва цената нагоре, показва, че акциите на Alphabet се търгуват в рамките на класически графичен модел, наречен възходящ триъгълник, както е показано на графиката по-долу:

Admiral Markets MetaTrader 5, #GOOG, седмична графика.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, #GOOG, седмична графика. Диапазон на данните от 21 февруари 2016 до 29 октомври 2019 година. Изготвена на: 24 октомври 2019 в 19:42. Моля отбележете, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

При този вид графичен модел, цената има тенденция да се търгува между горна линия на съпротива и долната линия на подкрепа (показани в черно). По този начин цената на акциите на Alphabet се намира в дългосрочна консолидация с междувременно формирани мини-трендове. Но сега цената се намира на критична точка.

Ще продължи да се търгува в модела възходящ триъгълник и ще се понижи от $1300 или този път ще е различно и цената ще пробие модела и ще продължи движението си нагоре?

Според 41 анализатори участвали в допитване на CNN Business, средната целева цена на акциите на Alphabet е $1450 с най-висока цена от $1907 и най-ниска от $1250. Макар целевите цена да се променят, средната целева цена показва потенциална възможност за значително повишение ако купувачите успеят да пробият над хоризонталната съпротива от $1300.

Въпреки че тримесечния отчет на компанията рисува мрачна картина, подробностите от него са доста убедителни. Как ще търгувате Вие?

Ако се чувствате вдъхновени да започнете да търгувате или тази статия е предоставила допълнителна информация към вече съществуващите познания за търговията, може да се радвате да разберете, че имате възможност да изтеглите платформата за търговия MetaTrader 5, предоставена от Admiral Markets, напълно безплатно и да получите достъп до множество класове активи и разширени функции за търговия като повече времеви рамки, видове графики и индикатори! Кликнете на банера отдолу, за да изтеглите безплатно MT5!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.