Ние използваме бисквитки, за да предоставим възможно най-доброто обслужване на нашия сайт. Продължавайки да разглеждате този сайт, Вие се съгласявате с бисквитките, които се използват. За повече информация, включително и как можете да промените Вашите предпочитания, моля, прочетете нашата Политика за поверителност.
Повече информация Приемам
81% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 81% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си. expand_more

Goldman Sachs оряза целевата си цена за Apple! Може ли да видим спад от 27%?

Септември 27, 2019 09:15

Една от най-разпознаваемите инвестиционни банки в света - щатската Goldman Sachs оряза целевата си цена за акциите на Apple до $165 за акция. Понастоящем Goldman имат най-ниския рейтинг за Apple на Wall Street, което показва възможността за срив в цената на акциите от близо 30%.

Goldman Sachs оряза целевата си цена за Apple! Може ли да видим спад от 27%?

В тази статия обсъждаме какво може да стои зад намалението на целевата цена на Goldman Sachs и какво може да предстои за акциите на Apple. Да започваме!

Орязването на Apple: Счетоводство и Apple TV Plus

Една от причините, поради която Goldman Sachs оряза целевата си цена за акциите на Apple се свежда до счетоводния метод на компанията за новата услуга на технологичната компания - Apple TV Plus. В началото на септември Apple обяви, че всички нови продажби на хардуер за iPhone, iPad, Mac и Apple TV продукти ще дойдат с безплатна едногодишна пробна версия на услугата Apple TV Plus, която трябва да стартира през ноември срещу 5 USD на месец.

Счетоводният метод на пробната версия на Apple TV Plus би свързал по същество едногодишния период с продукта в момента на покупката. Според някои анализатори този метод ще навреди на повишаването на маржовете на iPhone, тъй като по-ниската средна продажна цена няма да бъде компенсирана с отстъпка от цената на продадените стоки.

В бележка до клиентите анализаторът на Goldman Sachs Род Хол пише: "Счетоводният метод на Apple ефективно премества приходите от хардуер към услуги, въпреки че клиентите не смятат, че плащат за Apple TV Plus. Въпреки че това може да изглежда удобно за линията на приходи на услугите на Apple, е също толкова неудобно както за ASP хардуер, така и за маржовете в тримесечия с високи продажби като предстоящите три месеца до декември".

След като бележката бе пусната акциите незабавно паднаха с 2,6%. Apple обаче отговори на бележката и оспори анализа на Goldman Sachs, заявявайки: „Не очакваме въвеждането на Apple TV +, включително счетоводното третиране на услугата, да окаже съществено влияние върху финансовите ни резултати".

След този отговор акциите се насочиха нагоре, но все пак приключиха деня на "червено", както се вижда на графиката на акциите на Apple по-долу:

Admiral Markets MetaTrader 5, ААPL, Дневна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, ААPL, Дневна графика с диапазон от 18 април 2018 до 24 септември 2019 година. Изготвена на: 24 септември 2019 в 08:05. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Как да търгуваме Apple (APPL)?

С Admiral Markets Вие можете да спекулирате в цената на акциите на Apple чрез използването на продукт наречен договор за разлика или ДЗР. По същество той дава възможност на трейдърите да печелият и от ръст и от спад на цената с отварянето на дълги или къси позиции в даден финансов инструмент.

Отдолу можете да видите дългосрочната седмична графика на акциите на Apple:

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, ААPL, Седмична графика с диапазон от 23 април 2006 до 24 септември 2019 година. Изготвена на: 24 септември 2019 в 08:05. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Дългосрочната графика на цената на акциите на Apple ясно показва възходящия тренд. Все пак има известни периоди на спад като най-големия е от октомври 2018 до януари 2019 година. Докато краткосрочните трейдъри се оглеждат, за да търгуват всяко потенциално понижение, то дългосрочните търговци могат да изберат да изчакат и да купят след всяка слабост.

Избраната от Вас стратегия се свежда до предпочитания стил на търговия и стратегия. Можете да научите повече за различните видове стратегии за търговия в нашето ръководство за "Успешни стратегии за търговия на финансовите пазари през 2019".

Сега нека да разгледаме графиката на цената на акциите на Apple в по-краткосрочен план като дневната времева рамка.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, ААPL, Дневна графика с диапазон от 18 април 2018 до 24 септември 2019 година. Изготвена на: 24 септември 2019 в 08:05. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Лесно може да се разбере, че прогнозата на Goldman е доста сериозна. Целева цена от $165 означава понижение от приблизително 27%, спрямо максимума от 13 септември - деня, когато бе публикувана бележката на Goldman.

Освен това, може да не се намерят достатъчно много хора, които да търгуват срещу бъдещ растеж на Apple. Някои трейдъри могат да изчакат за повече яснота около търговската война между САЩ и Китай. Ако бъде постигната сделка, вероятно ще видим рали на глобалните акции. Въпреки това, към момента не се вижда финално решението на търговския спор между двете най-големи икономики в света.

В този случай трейдърите могат да използват технически анализ, за да си помогнат при вземането на решения. Инструменти като нива на подкрепа и съпротива могат да се окажат доста полезни, тъй като често дават улики за това къде купувачите и продавачите могат да извършват сделки.

Например, на графиката отдолу, синята диагонална линия е известна като тренд линия. В действителност, тази тренд линия помага за задържането на купувачите на пазара. Трейдърите могат да използват тази линия, за да останат в дълги позиции или да продължат да инициират покупки, докато цената се задържа над това ниво.

Admiral Markets MetaTrader 5, ААPL, Дневна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, ААPL, Дневна графика с диапазон от 18 април 2018 до 24 септември 2019 година. Изготвена на: 24 септември 2019 в 08:05. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Ако цената пробие под спомената тренд линия, това ще бъде знак, че няма много купувачи, които искат да влязат на пазара, което означава, че продавачите могат да поемат контрола. Спад под тази тренд линия може да насочи цената на акциите на Apple към целите на Goldman Sachs, но все още има доста път до там. Как ще търгувате Вие?

Един от начините е с MetaTrader 5, тъй като можете да търгувате с множество класове активи и да имате достъп до превъзходни възможности за графика, безплатни пазарни данни и анализ в реално време, най-добрите налични приставки за търговия и много повече! За да изтеглите MetaTrader 5 сега, кликнете върху банера по-долу и го получете БЕЗПЛАТНО!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.