79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Немският Конституционен Съд опонира на Европейския Съд! Следва ли нова разпродажба на EUR?

Май 12, 2020 17:35

Еврото понесе сериозен удар миналия вторник: Германският конституционен съд постанови, че някои действия на ЕЦБ по отношение на покупките на активи, основно количествените улеснения, са противоконституционни и следователно не важат в Германия, тъй като решенията на ЕЦБ не са подкрепени от договора на ЕС.

Съдът даде на ЕЦБ 3-месечен ултиматум, за да „оправи" своята програма за количествени улеснения.

В резултат на решението на Германския конституционен съд доходността на италианските облигации и техните европейски колеги скочи, докато еврото спадна.

Как решението на ГКС се отразява на PEPP и какво ако Бундесбанк е аут?

Важно е да се отбележи, че основната причина за скока, съответно спадът, е настоящото решение, което обхваща програмата PSPP, а не програмата PEPP.

PEPP е програма на стойност 750 милиарда евро, която ще продължи поне до края на тази година, има за цел да се противопостави на негативния ефект от блокирането на икономиките поради Коронавирус, който се очаква да продължи в следващите месеци или дори години.

Всъщност, PEPP отива една стъпка по-далеч, след като ЕЦБ ще купува и гръцки облигации като няма да взима предвид рейтинга на страната, която емитира дълговите ценни книжа.

(Забележка: Лимитът за емитентите на PSPP се отнася до максималния дял на емитираните ценни книжа от емитента, които ЕЦБ е готова да закупи и е определен на 33%. Лимитът на емитент от 33% е средство за защита на функционирането на пазара и формирането на цените, както и за смекчаване на риска ЕЦБ да стане доминиращ кредитор на правителствата в еврозоната.)

Въпреки че европейската валута се стабилизира през последните дни, особено след като ЕЦБ отговори, заявявайки, че е взела под внимание решението на Конституционния съд на Германия и остава изцяло ангажирана с инфлационния си мандат, рискът и несигурността осигуряват мечи потенциал за еврото.

Това би могло да бъде сериозно, тъй като остава неясно дали ЕЦБ наистина може да направи „каквото е необходимо", за да спаси еврото, или сме се насочили към нова европейска дългова криза, на фона на очаквания масивен икономически спад поради икономическата блокада от пандемията от Covid-19.

Как да търгувате EUR/USD в тази пазарна среда?

Когато погледнем към двойката EUR/USD, графиката е много променлива и е трудно да се идентифицира ясна посока.

Все пак на дневната времева рамка може да видим, че през последните две седмици валутната двойка на два пъти не успя да си върне нивата от около 1,10 и рикошира доста агресивно от това психологическо ниво.

Следователно, докато се двойката се търгува под 1,10 може да се "продават покачванията", особено тези на по-ниски времеви рамки като H1 или H4. Може да очакваме атака на подкрепата около 1,0630 и ако видим пробив спад до 1,0500.

EUR/USD, Дневна графика

източник: Admiral Markets, MetaTrader 5 с приставка MT5SE, EUR/USD, Дневна графика с диапазон на данните 11 март 2019 - 8 май 2020 година. Изготвена на: 8 май 2020 година в 22:00 часа. Моля, обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

През 2015 година стойността на EUR/USD падна с 10,2%, през 2016 двойката загуби още 3,2%, през 2017 обаче нарасна с цели 13,92%, само, за да изтрие 4,4% през 2018 и 2,2% през 2019 година. Следователно за последните 5 години EUR/USD е поевтиняла със 7,3%.

Открийте платформа номер 1 в света за търговия с множество активи

Admiral Markets предлага на професионалните трейдъри възможността да търгуват с персонализирана, модернизирана версия на MetaTrader 5, което ви позволява да опитате да търгувате на значително по-високо ниво. Опитайте предимства като добавката нето на Market Heat Map, така че можете да сравните различни валутни двойки, за да видите кои от тях могат да бъдат доходоносни инвестиции, достъп до данни за търговия в реално време и много други. Щракнете на банера по-долу, за да започнете безплатно изтегляне на MT5 Supreme Edition!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Отказ от отговорност: Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания и други подобни преценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. То не е изготвено в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets UK Ltd (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали или не е базирано на Анализи.

3. Всеки анализ е изготвен независим анализатор (Йенс Клат, професионален трейдър и анализатор, наричан по-долу Автор) и е базиран на личните преценки автора.

4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде нарушена, Admiral Markets е създал подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

5. Въпреки че са положени всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на всеки информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се отнасят до всяко минало представяне, което не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

6.Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или подразбиращо се обещание, гаранция или импликация от страна на Admiral Markets, че клиентът трябва да се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с тях могат или ще бъдат ограничени.

7. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или извод на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7. Прогнозите, включени в анализа, могат да подлежат на допълнителни такси, данъци или други такси, в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е публично достъпна от уебсайта на Admiral Markets.

Ливъридж продуктите (включително Договорите за разлика) са спекулативни по природа и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да е уверите, че разбирате всички тези рискове.


Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).