76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Акциите на General Electric потънаха поради предполагаеми измами за $38 милиарда. Какво следва?

Август 21, 2019 14:10

От създаването на General Electric през 1892 г. компанията е лидер в американските иновации. За изненада на повечето хора, учените и инженерите от GE са измислили или подобрили всичко от електрически крушки до търговски реактивни двигатели и от хладилници до ядрени централи. И така, за мнозина скорошните обвинения на Хари Маркополос - съдебен счетоводител, който предупреди регулаторите за схемата на Понци на Бърни Мадоф, че компанията покрива 38 милиарда долара дълг, са огромен шок, който вече доведе до някои много уникални възможности за търговия.

Акциите на General Electric потънаха поради предполагаеми измами за $38 милиарда. Какво следва?

В тази статия ще дискутираме какво се крие зад обвиненията за измама за $38 милиарда, как реагираха инвеститорите на тези новини и потенциалните търговски възможности около това, което може да се нарече историческа точка за Genereal Electric. Да започваме!

Обяснение на обвиненията за измама за $38 милиарда срещу General Elecrtic

В четвъртък, 15 август, разследващия финансови злоупотреби Хари Макрополос, който първи предупреди за Понци схемата на стойност $65 милиарда на Бърни Мадоф, публикува доклад от 175 страници, който обвинява General Electric в укриване огромни загуби на стойност $38,1 милиарда . Докладът също така описва как измамите възлизат на над 40% от пазарната капитализация на GE, което го прави далеч по-голям и сериозен от счетоводните измами на Enron или WorldCom.

След тези новини акциите на компанията се сринаха с над 15% и приключиха сесията с 11% надолу, което е най-лошия ден за GE от 11 години насам. В доклада се уточнява, че $29 милиарда се крият в дългосрочни загуби, а Маркополос публично заяви пред CNBC, че компанията е пред фалит.

От General Electric отговориха, като нарекоха доклада "безсмислена, грешна и самоцелна спекулация". Изпълнителният директор Лорънс Кълп също обвини Маркополос в „фалшиви изявления на факти", като обясни, че не е проверявал фактите си с GE преди да публикува доклада. Кълп също подчерта, че Маркополос пусна доклада на неназован хедж фонд и че публично е заявил, че ще бъде компенсиран при всяко движение на цените в акциите, което предполага, че е финансово мотивиран да генерира къси продажби на акциите.

Докато някои анализатори са отхвърлили доклада, други отдавна са загрижени за счетоводните процедури на GE. Всъщност GE трябваше да разкрие, че техните счетоводни процедури се разследват от Комисията за ценни книжа и борси и Министерството на правосъдието.

Как да търгуваме General Electric (GE)?

Последните обвинения за предполагаеми измами в GE идват в много труден момент за компанията, чиято цена на акциите е под натиск вече повече от десетилетие поради:

  • Спадаща пазарна стойност
  • Лоши придобивки
  • Корпоративни сътресения
  • Финансовата криза от 2008

Тези събития потопиха цената на акциите на General Electric от най-високата стойност в историята от $58,15 през август 2000 година, до 90% по-надолу - $5,87 през март 2009 година. В деня, в който бе публикуван доклада, който обвинява компанията в измама, акциите на GE паднаха до близо $8. Макар през последното десетилетие да има известно възстановяване на цената на акциите в различни точки, дългосрочната графика на цената на акциите на GE показва, че компанията определено е подложена на натиск:

Admiral Markets MetaTrader 5, #GE, месечна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, #GE, месечна графика. Диапазон на данните: 1 април 2007 - 19 август 2019 година. Изготвена на 19 август 2019 в 13:47. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

За щастие, с Admiral Markets можете да спекулирате с посоката на цената на акциите на GE, като използвате CFD (Договор за разлика). Едно от предимствата на този продукт е фактът, че можете да отворите и дълги и къси позиции на пазара и по този начин можете да печелите и при ръст и при спад в цените.

Една от областите, върху която трейдърите сега ще се съсредоточат, е най-ниската цена на акциите от 5,87 долара, достигнато през март 2009 г., която е отбелязана със синята линия на графиката по-долу.

 Admiral Markets MetaTrader 5, #GE, месечна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, #GE, месечна графика. Диапазон на данните: 1 април 2007 - 19 август 2019 година. Изготвена на 19 август 2019 в 13:47. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Тъй като това ценово ниво е историческо, купувачите могат да изчакат да бъде достигнато, за да решат дали да инвестират в компанията или не. Това означава, че продавачите могат да продължат да контролират пазара, докато цената не достигне споменатото ниво. Трейдърите често слизат до по-ниски времеви рамки, за да потвърдят своите виждания за тенденциите, както и в търсене на потенциални възможности за вход.

Например, нека да разгледаме 4 часовата графика на акциите на General Electric:

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, #GE, 4-часова графика. Диапазон на данните: 20 ноември 2018 - 19 август 2019 година. Изготвена на 19 август 2019 в 14:04. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

На горната 4 часова графика се вижда как червената линия на подкрепа бе пробита преди доклада обвиняващ GE в измама. Изглежда, че някои продавачи вече са били позиционирани за движение надолу. Ако продавачите не успеят да натиснат пазара надолу и позволят на купувачите да навлязат и да върнат цената обратно над червената линия, това ще означава, че купувачите поемат контрола, поне в краткосрочен план.

Все пак, при ценови нива под червената линията, продавачите държат контрола и могат да продължат да го задържат, докато цената не достигне най-ниските стойности в историята (синята линия), която маркира цена от $5,87. Нивата на подкрепа и съпротива помагат на трейдърите да идентифицират кой отбор контролира пазара - този на биковете или този на мечките. В същото време те могат да са полезни в намирането на точния момента за влизане и излизане от сделка.

Трейдърите също често използват ценови модели и технически индикатори за допълнителна помощ за откриването на точното време за вход и изход.

Заключение

Макар цената на акциите на General Electric да намалява от известно време, изглежда, че компанията навлиза в критичен момент от своята история. Обвиненията за измама за $38 милиарда може да натежат на акциите за известно време. Ако те бъдат доказани, то може спада да продължи. Но ако се окажат фалшиви, може да станем свидетели на рали на облекчението. Така или иначе, това е много интересно време за GE. Как ще го търгувате?

Един от начините е с MetaTrader 5, тъй като можете да търгувате с множество класове активи и да имате достъп до превъзходни възможности за графика, безплатни пазарни данни и анализ в реално време, най-добрите налични приставки за търговия и много повече! За да изтеглите MetaTrader 5 сега, кликнете върху банера по-долу и го получете БЕЗПЛАТНО!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.