79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Ще успее ли извънредното понижение на лихвите от ФЕД да спаси пазарите?

Март 05, 2020 08:35

Централните банки стават все по-притеснени от потенциална пандемия от Коронавирус. На фона на все повече и повече случаи, които се регистрират по целия свят ежедневно, пазарите гледат към централните банки и очакват действия, които да подкрепят икономиката. Във вторник, 3 март, Федералния резерв на САЩ изненадващо понижи лихвите. Може ли това да спаси фондовите пазари? Да видим!

Ще успее ли извънредното понижение на лихвите от ФЕД да спаси пазарите?

ФЕД, лихви, фондов пазар

Когато икономиката се забавя и има предвидими рискове за икономическия растеж, например Коронавирус, централните банки са склонни да понижават лихвите, за да стимулират финансовата активност. Във вторник, 3 март, ФЕД прибегна до най-голямото единично сваляне на лихвите от октомври 2008 година насам - началото на Глобалната финансовата криза. Целта бе да накара потребителите и бизнеса да харчат и инвестират повече, което от своя страна вдига цените на акциите.

Понижението на лихвите от страна на ФЕД бе посрещнато със смесена реакция. Робърт Айзенбайс, бивш висш икономист на ФЕД, каза, че това е грешен ход. Дейвид Кели, главен световен стратег в JP Morgan Asset Management, заяви, че не е ясно дали това стандартно парично средство е правилното лекарство за икономически спад, предизвикан от епидемия.

Някои обаче смятат, че ФЕД трябваше да действа и ако не го бе направил, то можеше да предизвика още по-голяма паника на пазарите. Ясно е, че пазарите в момента са на неизследвана територия. По-интересното бе, че пазарите едва реагираха на най-голямото сваляне на лихвите от 2008 година.

Всъщност новините за понижението потопиха пазарите, но само, за да нараснат на следващия ден, на фона на новините, че Джо Байдън е потенциален победител в надпреварата за президентската кандидатура на Демократическата партия.

Нека да разгледаме индекса Dow Jones, за да видим как е реагирал пазара.

Как да търгуваме Dow Jones (DJI30)?

Дългосрочната месечна графика на борсовия индекс DJI30, публикувана по-долу, подчертава дългосрочната тенденция на пазара.

Admiral Markets MetaTrader 5, DJI30, Седмична графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, DJI30, Седмична графика с диапазон на данните 5 март 2006 - 9 март 2020 година. Изготвена на: 5 март 2020 в 22:56. Моля, обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

С Admiral Markets получавате възможност да спекулирате с посоката на цената на индекса Dow Jones като използвате Договори за Разлика (ДЗР). ДЗР позволяват на трейдърите да отварят и къси, и дълги позиции позиции на пазара.

Лесно можете да видите скорошния рязък спад на DJI30. Той е воден главно от икономическото въздействие на Коронавирус. От дългосрочна перспектива обаче ясно може да се видят покупки инициирани около зелената вълнообразна линия, която е 200-периодна експоненциална средна стойност. Зоната около нея често е използвана за влизане в дълги позиции от много дългосрочни инвеститори.

Нека да слезем на по-ниска времева рамка, за да разгледаме по-подробно последното ценово движение.

Admiral Markets, MetaTrader 5, DJI30, Дневна графика

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, DJI30, Дневна графика с диапазон на данните 3 октомври 2018 - 9 март 2020 година. Изготвена на: 9 март 2020 в 23:06. Моля, обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

На горната, дневна графика на DJI30 се вижда как последната разпродажба спря на долната синя хоризонтална линия около 24 700. След това, движението нагоре бе сравнително малко, в сравнение с разпродажбата, въпреки извънредното сваляне на лихвите от ФЕД. Горната синя хоризонтална линия на графиката, около ценовото ниво 26 720, ще е ключова за изхода на битката между купувачи и продавачи.

 • Ако Коронавирус не покаже признаци на отслабване, това може да е зона, в която продавачите ще инициират нови къси позиции, за да натиснат пазара надолу. Може би до долната синя хоризонтална линия на 24 700.
 • Ако Коронавирус покаже признаци на забавяне в разпространението по света, може да предизвика купувачите отново да влязат на пазара. В този случаи ще трябва да се види, че цената се търгува обратно над нивото 26 720.

Трейдърите на по-ниски времеви рамки може дори да погледнат към часовата графика за повече информация, затова кой ще спечели битката - купувачите или продавачите.

H1- Data range

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, DJI30, Часова графика с диапазон на данните 12 февруари 2020 - 5 март 2020 година. Изготвена на: 5 март 2020 в 23:16. Моля имахте предвид, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

На горната часова графика, ценовото движение започва да консолидира, тъй като нито купувачите, нито продавачите са готови да поемат контрола на пазара. По този начин се формира ценови модел клин, който е изобразен между двете сини диагонални линии. Трейдърите ще следят за пробив на една от тези линии за ранен знак, затова кой ще поеме контрола на пазара.

В тази ситуация подготовката е от съществено значение, за да се задържите над кривата. Как се готвите да търгувате?

Един от начините е да се уверите, че имате достъп до най-добрите за Вас налични търговски продукти. Знаете ли, че Admiral Markets предоставя подсилена версия на MetaTrader 5, наречена MetaTrader Supreme Edition? Това предоставя на трейдърите допълнителни функции за търговия като корелационна матрица, Admiral Pivot, мини-терминал за бърза и разширена функционалност на поръчките и много, много повече!

Знаете ли, че можете също така да получите достъп до MetaTrader Supreme Edition напълно безплатно! Изтеглете Вашата MTSE като кликнете на банера отдолу!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Предоставените данни осигуряват допълнителна информация относно всички анализи, прогнози, оценки, предвиждания или други подобни преценки или информация (наричани по-нататък "Анализ"), публикувани на уеб сайта на Admiral Markets. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, обърнете внимание на следното:

 1. Анализът се публикува само за информационни цели и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка.
 2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки отделен клиент и Admiral Markets не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали се основава или не на анализа.
 3. Всеки от анализите се изготвя от независим анализатор (наричан по-долу "Автор") въз основа на личните оценки на автора.
 4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде uвредена, Admiral Markets е установил подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.
 5. Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация се представя, доколкото е възможно, по разбираем, своевременен, точен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се позовават на това, че никой от предишните резултати не е надежден показател за бъдещите резултати.
 6. Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или скрито обещание, гаранция или намерение на Admiral Markets, че клиентът ще се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с него могат да бъдат или ]e бъдат ограничени.
 7. Всяко предишно или оформено представяне на финансовите инструменти, посочени в публикацията, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намерение на Admiral Markets за бъдещо представяне. Стойността на финансовия инструмент може да се увеличи и намали и запазването на стойността на активите не е гарантирано.
 8. Прогнозите, включени в анализа, могат да бъдат предмет на допълнителни такси, данъци или други такси в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е обществено достъпна на уеб сайта на Admiral Markets.
 9. Продуктите с ливъридж (включително договори за разлика) имат спекулативен характер и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да сте сигурни, че разбирате всички рискове.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).