79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Нови сигнали за криза в ЕС! Как да търгувате?

Май 15, 2020 09:34

През последните години еврото премина през редица от бури - дългова криза, спасителни програми, миграционна криза, Брекзит и възход на анти-системните партии. Според бившия председател на Европейската комисия Жак Делор, който помогна за изграждането на Европейския съюз, липсата на солидарност между нациите затова как да се справят с въздействието на Коронавирус представлява „смъртна опасност за Европейския съюз".

Европейските правителствени ръководители отказаха да координират фискалните си политики като взеха безпрецедентно решение за спирането на Пакта за Стабилност и Растеж, чийто ангажимент бе държавите да правят структурни промени, за да изпълняват фискалните си цели. Сега много анализатори сигнализират за поредната криза в еврозоната.

Прочетете статията, за да разберете потенциалните възможности за търговия около създалата се ситуация!Нови сигнали за криза в ЕС! Как да търгувате?

Политически или монетарен провал?

При последните кризи в Европа решенията бяха сравнителни лесни за намиране. Европейската централна банка ще се намеси и подкрепи финансовата и банковата система с много евтин кредит. Това помогна за смазването на колелата и отново задейства икономиката.

Ефектът и решенията на кризата с Covid-19 са доста по-несигурни. Брюксел вече предупреди, че икономическото възстановяване ще бъде неравномерно в цяла Европа, което представлява значителна заплаха за единния пазар и еврозоната. Освен това Европейската комисия изтъкна опасностите пред региона, коментирайки, че ситуацията е „икономически шок без прецедент след Голямата депресия".

За да се влошат нещата, германският конституционен съд издаде решение, което шокира не само финансовите пазари, но и политиците. На 5 май най-високият по ранк съд в Германия заяви, че действията на ЕЦБ са незаконни според германското законодателство.

Според немският съд, програмата за количествени улеснения на ЕЦБ не е „спазила принципа на пропорционалност" и германската централна банка и правителството е трябвало да ги оспорят.

ЕЦБ бързо реагира, като се аргументира, че следва решения, взети от Европейския съд, а не от националните съдилища. Разривът сега поражда правни и политически проблеми във време, в което страните трябва да работят заедно. Решението предизвика сериозни разногласия между държавите членки и европейските институции, които натежаха на единната валута.

Как да търгувате EUR/USD?

По-долу можете да намерите дългосрочната месечна графика на цените на еврото спрямо американския долар (EUR/USD):

EUR/USD, Месечна графика

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, EUR/USD, Месечна графика с диапазон на данните 1 януари 2009 - 14 май 2020 година. Изготвена на 14 май 2020 в 22:00 часа. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

Ясно се вижда дългосрочната слабост на еврото спрямо щатския долар. Това, което е най-интересно за много трейдъри, е, че изглежда валутната двойка се връща към значително дългосрочно хоризонтално ниво на подкрепа при 1.0520. При положение, че продавачите изглежда все още контролират пазара, има голяма вероятност EUR/USD да достигне отново това нива в някакъв момент в бъдеще.

Разделението между държавите-членки и европейските институции помогна за по-нататъшен натиск върху най-търгуваната валутната двойка в света. По принцип перспективите пред EUR/USD остават мрачни, тъй като възстановяването от въздействието на Covid-19 все още не е в ход.

Докато натискът на продавачите е ясно изразен на дългосрочна графика като месечната, то на по-краткосрочна времева рамка картината изглежда по-неясна и трейдърите и инвеститорите могат да решат да останат извън пазара.

 EUR/USD, Дневна графика

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, EUR/USD, Дневна графика с диапазон на данните 4 ноември 2019 - 14 май 2020 година. Изготвена на 14 май 2020 в 23:00 часа. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

Горепосочената дневна графика на EUR/USD показва пазар, който се затруднява да намери посоката си. Двете линии на подкрепа и съпротива оцветени в синьо очертават модел наречен низходящ триъгълник.

Безпрецедентната волатилност на пазара, наблюдавана през 2020 година, стана причина някои трейдърите да останат извън събитията. От друга страна много търговци ще очакват цената да пробие някое от горепосочените нива, най-вече хоризонталната линия на подкрепа, тъй като това ще е в съответствие с дългосрочната низходяща тенденция.

Ако една тенденция се развива в една и съща посока на множество времеви рамки, това може да представлява началото на развиваща се по-дългосрочна тенденция. Разбира се, винаги има възможност за нов „фундаментален" новинарски спусък или развитие, което може да накара някои трейдъри да купуват евро и да продават щатски долар.

След като в речта си на 13 май, председателя на Федералния резерв Джером Пауъл отхвърли възможността за негативни лихвени нива в САЩ, трейдърите могат да решат да се придържат към щатския долар.

Решението бе посрещнато с мигновена реакция от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп и дори инвестиционната банка Goldman Sachs смята, че ФЕД може да изпадне в трудна ситуация ако се стигне до втора вълна от Коронавирус, която да причини още един спад на американската икономика.

Засега перспективите пред EUR/USD изглеждат по-скоро мрачни, а вие как ще търгувате?

Знаете ли, че можете да изтеглите индикаторът Trading Central Technical Ideas напълно безплатно като актуализирате вашата платформа за търговия MetaTrader 5 със Supreme Edition предоставен от Admiral Markets? С този индикатор получавате приложими идеи за търговия и технически анализи на широк спектър от класове активи.

Вземете го безплатно като просто кликнете на банера отдолу!

MetaTrader Supreme Edition от Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets UK Ltd (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Борис Петров, финансов анализатор (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.


Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).