76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Петролът се срина с 25%. Може ли това да е само началото?

Юни 14, 2019 12:23

През май цената на международния бенчмарк на суровия петрол WTI претърпя най-големия си месечен спад за последните 6 месеца. Само за 43 дни от 6 юни цената на "черното злато" се срина с цели 25%, което принуди петролната монархия Саудитска Арабия да обещае, че увеличи усилията си да ребалансира пазара. Именно това може да създаде някои много интересни възможности за търговия в следващите месеци.

Петролът се срина с 25%. Може ли това да е само началото?

В тази статия ще обясним защо цените на WTI се срутиха и кои са следващите ключови събития, които ще ни помогнат да търгуваме на прословутия с волатилността си петролен пазар. Да започваме!

Защо се сринаха цените на петрола?

Петролният пазар е известен със своята волатилност, тъй като цените на WTI (West Texas Intermediate) се влияят от множество икономически и политически фактори. Дългосрочната графика на WTI по-долу показва историческа волатилност:

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, WTI, седмична графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

Въпреки че върху цените на петролния пазар влияят много различни фактори, голяма част от световните доставки все още се контролират от един картел - Организация на страните износителки на петрол (ОПЕК). И именно действията на този картел повлияха сериозно за последните цени на "черното злато".

На срещата на върха на Г-20 през декември 2018 в Буенос Айрес, ОПЕК и Русия се съгласиха да намалят предлагането на пазара с 1,2 милион барела дневно, в опит да подкрепят цените на петрола. Планираните понижения започнаха през януари 2019 и бяха договорени за следващите 6 месеца. Драстичното намаляване на предлагането доведе до значителен ръст в цените на петрола. WTI натрупа печалби от повече от 60% само от началото на годината и достигна връх от $66,60 на 23 април.

След това обаче цената на суровия петрол WTI се срина с 25%, на фона на опасенията за забавяне на глобалния икономически растеж и дори рецесия. Коментарите на най-големия руски производител на петрол, че се противопоставя на удължаването на споразумението с ОПЕК за съкращаване на продукцията, също накараха трейдърите да свият своите дълги позиции.

Следващата среща на членовете на ОПЕК е насрочена за 25 юни, а на следващия ден картела ще се срещне със страните извън организацията водени от Русия. Тази среща може да има решаващо значение за цените на WTI, което ни води към въпроса как да търгуваме на такива високо волатилни пазари?

Как да търгуваме волатилността при суровия петрол WTI?

На дневната графика на цената на WTI през последните няколко години, показана по-долу, можете да видите колко волатилен може да бъде петролния пазар.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, WTI, дневна графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

На такива волатилни пазари техническите индикатори като например Bollinger Bands могат да бъдат много полезни при идентифицирането на състоянието на пазара, както и на нивата на подкрепа и съпротива, където пазарът може да обърне.

За да изобразите индикатора Bollinger Bands на Вашата графика в MetaTrader изберете меню Добави>Индикатори>Трендови>Bollilnger Bands.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, WTI, седмична графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

На горната дневна графика на суровия петрол WTI, можете да забележите индикатора Bollinger Bands, който се състои от три линии - горната лента, долната и средната 20-периодна пълзяща средна. Горната и долната лента са две стандартни отклонения от цената, което по същество е измерител на волатилността.

Има много различни стратегии, които включват Bollinger Bands и трейдърите ще могат да използват. Все пак, всички те се базират на следните основни принципи:

  • Ако линиите на Bollinger се събират, то пазарът е в консолидация.
  • Ако се разширяват и са отдалечени, то на пазарът има тренд.

Към момента, на горната графика Bollinger Bands се разширява, следователно пазарът се намира в тренд. Някои трейдъри могат да използват това и да търгуват в посока на тенденцията. Те може да вземат предвид 20-периодната средна, около която може да разглеждат къси или дълги позиции.

С Admiral Markets Вие може да спекулирате с посоката цена цената на суровия петрол WTI като използвате CFD (договори за разлика). Едно от предимствата на този продукт е фактът, че можете да отворите и дълга и къса позиция на пазара.

Заключение

Въпреки че, WTI вече се раздвижи сериозно, с наближаването на срещата на ОПЕК и Русия може да очакваме още волатилност в бъдеще. Упражняването на на Вашите стратегии, индикатори и умения могат да Ви помогнат да оптимизирате взимането на решения в реално време. Все пак, първата стъпка е употребата на точната платформа, която Ви предлага достъп до точните продукти за търговия.

С MetaTrader 5 Вие можете да търгувате множество класове активи, както и да получите достъп до превъзходни графични възможности, безплатни данни и анализи в реално време, най-добрите налични приставки и още много! За да изтеглите MetaTrader 5 сега, кликнете върху банера по-долу и получете MT5 безплатно!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.