Ние използваме бисквитки, за да предоставим възможно най-доброто обслужване на нашия сайт. Продължавайки да разглеждате този сайт, Вие се съгласявате с бисквитките, които се използват. За повече информация, включително и как можете да промените Вашите предпочитания, моля, прочетете нашата Политика за поверителност.
Повече информация Приемам
81% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 81% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си. expand_more

Уорън Бъфет планира да увеличи дела си в Bank of America! Време за покупка?

Октомври 21, 2019 12:52

Когато Уорън Бъфет говори финансовият свят мълчи. Все пак, "Оракулът от Омаха" е един от най-успешните инвеститори в света. Едва ли е много изненадващо, че акциите на Bank of America нараснаха с над 2%, след като компанията на Бъфет обяви, че се е обърнала към Федералния Резерв за разрешение да увеличи дела си в американския банков гигант. Следователно може да очакваме да се създадат някои много интересни възможности за търговия и инвестиции в акциите на банката.

Уорън Бъфет планира да увеличи дела си в Bank of America! Време за покупка?

Бъфет и Bank of America

Знаете ли, че притежаваната от Уорън Бъфет компания Berkshire Hathaway притежава дял от Bank of America с размер от над $27 милиарда (според данни от октомври 2019)?

Това е втората най-притежавана компания в портфолиото на Уорън Бъфет и той иска още от нея. Всъщност, компанията на Бъфет пита за одобрение Федералния Резерв, тъй като ще увеличи своя дял в банката над 10%, което е лимит, който налага разглеждане от регулаторите.

Има някои анализатори, които смятат, че акциите на Bank of America понастоящем с подценени, което показва, че Бъфет вероятно вижда допълнителна стойност в това да притежава повече акции на банката. А всичко това се случва само няколко дни след като от Bank of America публикуваха своя отчет за третото тримесечие, от който се видя, че банката е регистрирала по-големи от очакваните печалби от $0,56 на акция, при прогнози от $0,51.

И така, какво ни казва цената на акциите на банката в исторически план? Нека да видим.

Как да търгувате акции на Bank of America?

С Admiral Markets получавате възможност да спекулирате с цената на акциите на Bank of America като използвате продукт наречен Договори за разлика (ДЗР). По същество този продукт дава възможност на трейдърите да отварят дълги и къси позиции в даден инструмент, използвайки ливъридж.

По-долу е дългосрочната месечна графика на цената на акциите на Bank of America:

Източник: Admiral Markets MT5, Bank of America, месечна графика с диапазон от 1 септември 2003 до 17 октомври 2019 година. Изготвена на: 10 октомври в 10:33. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

След значителен спад в цената акциите от $55 до само $3 в периода 2006-2009 година, акциите успяха бързо да възстановят половината от загубите. Реално погледнато след 2009 година цената на акциите на Bank of America се намира в стабилен възходящ тренд, с някои големи потапяния по пътя нагоре.

Цената остава около нивата от $28 за брой през по-голямата част от 2019 година, което е интересно, когато се погледнат анализаторските рейтинги на банката в Markets Insider, където са показани рейтингите на 27 различни брокера. Най-ниската целева цена според анализаторите е $28, средната оценка е $33, а най-високата целева цена е $44. Тук е добре да отбележим, че тези анализаторски рейтинги могат да се променят от време на време.

Разбира се, инвеститори като Уорън Бъфет инвестират основно в акции, които могат да задържат за доста дълъг период от време, поне 5 години или повече. Сега, след като акцията успя да възстанови половината от загубите, които понесе през периода 2006-2009 година, дали няма да успее да възстанови и другата половина?

Понастоящем седмичната графика ни показва канал, който цената може да пробие във възходяща посока, както е показано на графиката отдолу:

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5, Bank of America, Седмична графика с диапазон на данните от 26 декември 2004 до 17 октомври 2019 година. Изготвена на: 17 октомври 2019 година 11:55. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Двете низходящи успоредни линии на горната графика образуват графичен ценови модел, който се нарича канал. Моделът подсказва, че цената може да пробие нагоре. Все пак, трейдърите ще анализират внимателно цената, за да видят дали ще успее да се задържи над това ниво. Това ще е сигнал, че акциите на Bank of America може да продължат да се покачват.

Ако цената се върна обратно и пробие надолу, може да се окаже, че пробивът е бил фалшив, което да потопи цената на акциите надолу.

Един много удачен начин да тествате Вашите анализи и търговски идеи e да използвате демо сметка, който Ви позволява да спекулирате на пазарите без да рискувате собствен капитал. Кликнете на банера отдолу и вземете Вашата безплатна демо сметка днес!

Демо търговия без риск с Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.