Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Брекзит 2019: Идва ли края на сагата?

Април 05, 2019 20:11

Няколко дни преди Великобритания да напусне ЕС на 29 март, депутатите гласуваха серия от осем алтернативни варианта на Брекзит. Всички те бяха отхвърлени, което създаде огромни ценови колебания на британските пазари.

Брекзит 2019: Идва ли края на сагата?

Докато часовникът отброява дните до европейските избори през май, краен срок, за който Брюксел е казал на Обединеното кралство, че трябва да реши какво иска, то възможностите на правителството на Тереза Мей остават ограничени. В крайна сметка, пазарите в Обединеното кралство са готови за някои окончателни новини и могат да изригнат до нива, които не са виждани от месеци.

Днес ще очертаем всички възможности за Брекзит 2019, които са останали на масата и как последните събития оформят британските пазари в момента.

Брекзит 2019: Досегашният път

Тереза Мей имаше сериозни затруднения да обедини парламента зад нея. Мей бе принудена да се върне в Европейския съюз и да поиска удължаване на член 50, за да отложи Брекзит, който трябваше да се случи на 29 март.

Оттогава Мей предлага да подаде оставка на членовете на партията си само и само, за да успее да прокара своята сделка с Брюксел. Въпреки че много от членовете промениха мнението си и подкрепиха сделката, това не бе достатъчно. Сега остават само няколко възможни изхода, които могат да предизвикат редица безпрецедентни събития и експлозивни възможности за търговия.

Брекзит 2019: Какво се случва сега?

1. Още едно гласуване на сделката на Тереза Мей

Ако депутатите могат да застанат зад един план, правителството твърди, че Обединеното кралство ще може да напусне ЕС на 22 май. Въпреки това има дългогодишна традиция, че депутатите не трябва да бъдат призовавани да гласуват два пъти по един и същ въпрос по време на една сесия на парламента.

Сделката на Мей вече бе отхвърлена два пъти, което прави третия вот затруднен, освен ако не са направени промени в сделката или депутатите не са задали друг въпрос. Все пак се говори за разделяне на гласуването по обвързващото споразумение за оттегляне от незадължителната политическа декларация за бъдещите отношения между Великобритания и ЕС, за да се заобиколи въпросът с гласуването.

Ако депутатите все още не могат да постигнат съгласие за определен план, тогава резултатът по подразбиране е, че Великобритания ще излезе от ЕС без сделка.

2. Брекзит без сделка

Тъй като понастоящем не е сключена никаква сделка, понастоящем резултатът по подразбиране е Великобритания да напусне ЕС без сключване на споразумение на 12 април т.е. преди европейските избори. Докато потенциален Брекзит без сделка вероятно ще бъде негативен за британския паунд, депутатите преди това гласуваха изцяло за отхвърляне на тази опция. Това е само една от причините паундът да не се продава агресивно, поне засега.

3. Основно предоговаряне на Брекзит споразумението.

Сега няма достатъчно депутати, които да гласуват Брекзит споразумението на Тереза Мей, но има достатъчно депутати, които продължават да се противопоставят на сценарий без сделка. Тази безизходица изисква нов процес за постигане на споразумение.

Разбира се, това са неизследвани води. Една от възможностите ще бъде основно предоговаряне за Брекзит. Това обаче ще изисква много по-дълго забавяне на Брекзит, което означава, че Обединеното кралство ще трябва да участва в изборите за Европейски парламент през май - нещо, което Брюксел иска да избегне.

Преразглеждане може да доведе до съгласие за другите възможности, които са предложени, като например споразумението между ЕС и Канада с някои допълнения или Норвегия и норвежкия модел, което ще даде по-тесни връзки на Обединеното кралство на ЕС, отколкото текущата сделка на Мей. Въпреки това, ако ЕС откаже да започне повторни преговори, правителството на Обединеното кралство ще трябва да разгледа един от другите варианти.

4. Още един вот на недоверие.

Въпреки че консервативната партия Тереза Мейн преживя вота на недоверие на 16 януари, опозиционната лейбъристка партия може да внесе още един вот на недоверие по всяко време. Ако правителството на Мей спечели, то ще продължи своите планове. Ако обаче то загуби, може да видим ново правителство или да се проведат нови парламентарни избори.

5. Предварителни парламентарни избори

Тъй като британският парламент в момента е в безизходица, Мей може да реши да проведе предсрочни парламентарни избори, което е най-добрият начин да се прескочи тази безизходица. Въпреки това, тя няма правомощия да свика избори, така че ще трябва да помоли депутатите да гласуват за предсрочни избори.

Ако две трети от депутатите одобрят това предложение, тогава страната ще отиде на избори, за да гласува за желаната от тях политическа партия. Ако по-малко от две трети от депутатите одобрят, то правителството ще трябва да разгледа отново една от другите възможности.

6. Втори референдум

Много хора призовават за втори референдум. Всъщност Брекзит петиция, изпратена до уебсайта: Правителствени и парламентарни петиции на Обединеното кралство, получи повече от пет милиона подписа. Но вторият референдум не е лесен вариант.

Тъй като Обединеното кралство гласува за напускане на ЕС, много политици смятат, че второто гласуване ще е неспазване на обещанието им да изпълнят първото гласуване. Дори ако правителството реши да продължи с втори референдум, трябва да се направи ново законодателство, за да се определи правилата и въпросите, което би могло да отнеме около 22 седмици.

7. Обединеното кралство отменя член 50

Тъй като правителството все още е ангажирано с Брекзит, малко вероятно е те да отменят член 50, без първо да проведат втори референдум или общи избори. Съдът на Европейския съюз обаче постанови, че е законно Великобритания да отмени Брекзит, без да е необходимо споразумение от останалите 27 държави-членки на ЕС.

Дори ако Тереза Мей се оттегли като министър-председател, или се поиска вот на недоверие от собствената й партия, новият премиер ще трябва да оглави Обединеното кралство при една от горните възможности. Всички тези опции могат да предложат високи нива на волатилност на британските пазари. Всъщност въздействието вече се усеща в някои, както ще подчертаем по-долу.

Ефекта на Брекзит върху пазарите

В дългосрочен план британският се затруднява да намери посока и се търгува между ценовите нива 1,3320 и 1,2650, както се вижда между двете хоризонтални линии на седмичната графика на GBP/USD по-долу.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, GBP/USD, седмична графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Трейдърите, които търгуват по нива на подкрепа и съпротива обикновено искат да купуват и продават около тези нива, като използват мощни комбинации от търговски индикатори и ценови модели, за да помогнат в определянето на времето и съответно да управляват риска на своите сделки.

Слабостта на британския паунд помогна за международното търсене на подценените британски активи, както показва графиката на борсовия индекс FTSE 100. Той проследява представянето най-големите сто компании, регистрирани на Лондонската фондова борса.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, FTSE100, дневна графика. Моля, обърнете внимание: Предходното представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати или бъдещото представяне.

Докато възможността може да е в полза на смелите, може да се окаже разумно да се използват помощни инструменти, като стоп лос и настройки за защита то волитлност, за да се минимизират рисковете, свързани с търговията, докато се опитват да увеличат всякакви печалби.

Започнете да търгувате британски, FTSE100 и още над 800 финансови инструмента с платформа номер 1 в вета за търговия с множество активи - MetaTrader 5, предоставена безплатно от Admiral Markets.

Платформа номер 1 в света за търговия с множество активи от Admiral Markets

Предоставените данни осигуряват допълнителна информация относно всички анализи, прогнози, оценки, предвиждания или други подобни преценки или информация (наричани по-нататък "Анализ"), публикувани на уеб сайта на Admiral Markets. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, обърнете внимание на следното:

  1. Анализът се публикува само за информационни цели и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка.
  2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки отделен клиент и Admiral Markets не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали се основава или не на анализа.
  3. Всеки от анализите се изготвя от независим анализатор (наричан по-долу "Автор") въз основа на личните оценки на автора.
  4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде uвредена, Admiral Markets е установил подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.
  5. Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация се представя, доколкото е възможно, по разбираем, своевременен, точен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се позовават на това, че никой от предишните резултати не е надежден показател за бъдещите резултати.
  6. Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или скрито обещание, гаранция или намерение на Admiral Markets, че клиентът ще се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с него могат да бъдат или ]e бъдат ограничени.
  7. Всяко предишно или оформено представяне на финансовите инструменти, посочени в публикацията, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намерение на Admiral Markets за бъдещо представяне. Стойността на финансовия инструмент може да се увеличи и намали и запазването на стойността на активите не е гарантирано.
  8. Прогнозите, включени в анализа, могат да бъдат предмет на допълнителни такси, данъци или други такси в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е обществено достъпна на уеб сайта на Admiral Markets.
  9. Продуктите с ливъридж (включително договори за разлика) имат спекулативен характер и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да сте сигурни, че разбирате всички рискове.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 77% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.