79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Борис Джонсън е новият британски премиер! Какво означава това за GBP/USD?

Юли 25, 2019 09:35

Вече е официално. Борис Джонсън бе избран за лидер на Консервативната партия във Великобритания след вот сред членовете на партията и се превърна в следващия британски премиер. Бившият кмет на Лондон победи със сериозна преднина своя съперник Джереми Хънт - 92 153 срещу 46 656 гласа. Докато реакциите в цялата страна бяха смесени, то назначаването на Джонсън отваря някои интересни възможности за търговия на британските пазари.

Борис Джонсън е новият британски премиер! Какво означава това за GBP/USD?

В тази статия ще дискутираме политиката на новия министър председател на Обединеното Кралство, как реагираха пазарите на избора му и потенциалните възможности за търговия на британските пазари. Да започваме!

Борис Джонсън, Брюксел и Брекзит

В енергична реч за победата, Джонсън обеща да „достави Брекзит, да обедини страната и да победи Джереми Корбин". Въпреки че предизвикателството, пред което е изправен премиерът, е може би най-трудното от всеки британски политик в мирно време, тонът му бе оптимистичен, въпреки това направи много малко, за да помогне за вдигане на облака над пазарите в Обединеното кралство.

Брекзит е най-големият проблем, пред който е изправен премиерът и той обеща да достави Брекзит до 31 октомври, със сделка или без такава. Длъжностни лица от Брюксел обаче вече сигнализираха, че няма да приемат предложените от него промени в споразумението за оттегляне на ЕС, изготвено от предшественикът му Тереза Май.

За да допълнят към предизвикателствата в работата на Джонсън, няколко члена на кабинета подадоха оставка по повод назначаването му, а някои висши министри оказват съпротива да се блокира възможността за излизане от ЕС без сделка. Съществува и риск опозиционният лидер Джереми Корбин от лейбъристката партия да обяви вот на недоверие, който би могъл да върне британската общественост обратно към урните за гласуване на нови избори. Несигурността все още остава.

Ключови дати за Борис Джонсън

  • 24 август - Среща на лидерите на Г-7. Докато Джонсън обикаля европейските столици през летните месеци, за да разговаря с колегите си - най-вече тези от Франция, Германия и Ирландия, проблемът може да дойде именно на срещата на Г-7 в югозападна Франция. Тя ще даде на другите лидери на ЕС по-добро чувство за човека, който сега отговаря за Обединеното кралство.
  • 3 септември - Новата сесия на парламента. Парламентът се завръща към работа с нова сесия, която може да бъде историческа. Ако преговорите на Борис Джонсън с лидерите на ЕС се провалят, някои министри могат да се опитат да блокират премиера от напускане на Европейския съюз без сделка на 31 октомври.
  • 29 септември - Конференция на консервативната партия. Това е моментът, в който премиерът да представи по-подробно визията си за Великобритания. Той ще бъде широко наблюдаван от всички министри, за да види дали Джонсън започва да омекотява тона си по отношение на Брекзит, подобно предшественика си Тереза Май, след като се видя, че трудно ще достигне до сделка. Поддръжниците на Джонсън, като Джейкъб Рийс-Мог, ще очакват да видят, че новия премиер ще изпълни обещанието си.
  • 17-18 октомври - Среща на върха на ЕС. Това е последното планирано събиране на лидерите на Европейския съюз преди фиксираната дата за напускане на Обединеното кралство на 31 октомври. Ако премиерът не успее да достигне до пробив в преговорите с Брюксел и ако парламентът намери начин да спре Брекзит без сделка, тогава Джонсън може да бъде принуден да поиска удължаване на настоящи срок. Лидерите на ЕС обаче вече заявиха, че няма да предоставят удължаване, освен ако това е по основателни причини, като например общи избори или втори референдум.

Какво следва за британския паунд?

При обявяването на новия британски министър-председател, GBP/USD леко се покачи, преди да завърши деня на загуба. Всъщност, тренда при валутната двойка бе низходящ от известен период от време, както показва дългосрочната графика по-долу:

Admiral Markets MetaTrader 5, GBP/USD, Месечна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, GBP/USD, Месечна графика с диапазон от 1 ноември 2003 година до 23 юли 2019. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

През следващите месеци трейдърите ще наблюдават отблизо коментарите на новия британския премиер, както и изявленията идващи от Брюксел. Ако имаме "още от същата" безизходица, трейдърите и инвеститорите може да започнат да тревожат, че Великобритания ще напусне ЕС без сделка, което се смята за негативно за паунда в краткосрочен план. Всъщност, пазарните участници ще следят многогодишното ниво на подкрепа от 1,1926 като цел за потенциални къси позиции. Това ниво е маркирано със синя линия на графиката по-долу:

Admiral Markets MetaTrader 5, GBP/USD, Месечна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, GBP/USD, Месечна графика с диапазон от 1 ноември 2003 година до 23 юли 2019. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

Краткосрочните трейдъри вероятно ще погледнат към по-малките времеви рамки като дневна графика, за повече улики за посоката на пазара и потенциални възможности за търговия. Нека да погледнем и дневната графика на GBP/USD:

Admiral Markets MetaTrader 5, GBP/USD, Дневна графика

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, GBP/USD, Дневна графика с диапазон от 30 октомври 2018 година до 23 юли 2019. Моля отбележете: Миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

На горната дневна графика на GBP/USD, синята линия представлява 20-дневната пълзяща средна на цената. Ясно е, че продавачите запазват контрола на пазара, когато цената остава под пълзящата средна. Някои трейдъри също така биха използвали това като средство за идентифициране на възможни повратни точки и възможности за търговия.

Въпреки че отговорът на пазарите на назначаването на Борис Джонсън бе приглушена, тъй като този резултат от гласуването не бе изненадващ, това също означава, че британските пазари са много чувствителни към всякакъв значим прогрес или липсата на такъв, от новия премиер. Следователно може да видим много волатилни движения при валутната двойка в скоро време. Управлението на риска ще бъде ключово на търговията. А вие как ще търгувате?

MetaTrader 5 Ви дава възможност да търгувате с множество класове активи, както и да получите достъп до превъзходни възможности за графики, безплатни данни и анализ на пазара в реално време, най-добрите налични приставки за търговия и много други! За да изтеглите MetaTrader 5 сега, кликнете върху банера по-долу и го получете безплатно!

MetaTrader 5 от Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.


Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).