​Биткойнът рекордно скъп, спрямо биткойн кеша

Октомври 10, 2017 11:38

биткойн, биткойн кеш, биткойн голд

Помните ли първата „трудна вилица" при биткойна? Тя доведе до създаването на нова криптовалута – биткойн кеша, появила се на бял свят при цена около 12% от цената на биткойна през август. Или казано по друг начин един биткойн, бе оценен на 8.3 биткойн кеша…

Близо два месеца по-късно, ситуацията е далеч по-различна. Биткойнът се търгува изключително близо до историческия си връх при ниво от 5000 долара, за около 4 800 долара, докато биткойн кешът поевтиня и се търгува под първоначалната си цена на издаване, или при ниво от около 330 долара.

Тоест, в момента един биткойн, се оценява на около 14.5 биткойн кеша. А това е рекордно съотношение, при което двете криптовалути са се търгували една спрямо друга, в кратката история на кеша.

Трябва също така да отбележим, че най-ниското съотношение, при което биткойнът се е търгувал спрямо кеша, бе при ниво от около 4!

Дали и какво ще бъде средното съотношение, при което двете криптовалути ще се търгуват в исторически план, е все още твърде рано да се говори, поради кратката история на търговия на биткойн-кеша.

При всички положения обаче, тази зависимост и цената, при която двете валути се търгуват една, спрямо друга в момента, прави впечатление на инвеститорите.

Какво предопределя разнопосочното движение между биткойна и биткойн кеша?

Поскъпването на биткойна и поевтиняването на биткойн-кеша, до голяма степен се определя от предстоящата нова „твърда вилица", която се очаква при биткойна, към края на този месец. Тя, е много вероятно да доведе до появата на биткойн голд.

Всичко, което трябва да знаете за биткойн голд

Инвеститорите, водени от случилото се при последната твърда вилица – получаване на един безплатен биткойн кеш, за всеки притежаван биткойн, е много вероятно да очаква повторение на сценария. А именно поскъпване на биткойна, преди новата твърда вилица.

Потенциалната конкуренция, от появата на нова криптовалута пък, в лицето на биткойн голд, води до отлив на интерес от кеша.

Как ще продължи взаимовръзката между биткойн кеш и биткойн, предстои да видим. Тази взаимовръзка обаче, най-вероятно ще продължи да зависи от представянето и успеха на новата криптовалута – биткойн голда.

безплатна демо сметка

Тествайте търговията с биткойн и биткойн кеш, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.