Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

​Биткойнът 15 000 долара, а сега накъде?

Декември 07, 2017 15:17

биткойн

На 4-ти декември писахме „Може ли биткойнът да поскъпне до 15 000 долара?". Е, нещата при криптовалутата се случват много бързо и днес тя премина психологическата граница, достигайки до най-високи нива от близо 15 400 долара.

В понеделник, се очаква да стартира търговията с фючърси върху биткойна на CME, така че едно е сигурно – нещата може никога вече да не са същите…

Какво означава появата на фючърси?

Най-просто казано, означава по-голяма ликвидност при търговията с биткойн. А ликвидността и трудния достъп до биткойна, бяха едни от най-големите проблеми пред дигиталната валута и в основата на изключителната му волатилност.

Сега, благодарение на фючърсите, много по-голям брой потребители, ще имат достъп и ще могат да търгуват с криптовалутата. Става въпрос за големи институционални клиенти и инвеститори, които до момента се въздържаха да търгуват с криптовалутата, заради липсата на по-сериозна регулация и липса на ликвидност. Трябва да имате в предвид обаче, че част от тези нови трейдъри с биткойн, не само ще купуват, но и ще продават фючърси.

„Това е една много важна стъпка на биткойна по пътя на легалното му признаване", според Лео Леламед, ръководител на СМЕ, цитиран в интервю за Reuters.

Какво означава по-голям брой търгуващи с криптовалутата?

Най-просто казано – едва ли ще виждаме периоди подобни на случилите се през тази година. През 2017-та година, биткойнът поскъпна над 15 пъпти. Само през последния месец пък, дигиталната валута се повиши с близо 40%.

Край на лесните печалби за инвеститорите?

До момента, стратегията „купи и дръж", идеално работеше за инвеститорите. Над 90% от трейдърите купуват биткойн.

Сега обаче, с по-голям брой участници и финансови институции, които могат да се намесят, като маркет-мейкър, ситуацията при биткойна може да се промени съществено.

Трябва да имате в предвид обаче, че процентът на трейдърите, които само купуват биткойна, ще се понижи от общия обем. Колко точно ще намалее процентът на купувачите – предстои да видим. Това означава, че търговията с биткойн ще стане много по-ефективна, а доходностите от търговията с криптовалутата, могат да се нормализират до едни много по-разумни нива…

Възползвайте се от новите и подобрени условия за търговия с биткойн на Admiral Markets, които влизат в сила от 11-ти ноември, заедно с търговията на фючърси на криптовалутата на CME.

отвори реална сметка за търговия


Ако искате да търгувате реално с биткойн, можете да регистрирате сметка за реална търговия в Admiral Markets.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.