​Биткойнът 15 000 долара, а сега накъде?

Декември 07, 2017 15:17

биткойн

На 4-ти декември писахме „Може ли биткойнът да поскъпне до 15 000 долара?". Е, нещата при криптовалутата се случват много бързо и днес тя премина психологическата граница, достигайки до най-високи нива от близо 15 400 долара.

В понеделник, се очаква да стартира търговията с фючърси върху биткойна на CME, така че едно е сигурно – нещата може никога вече да не са същите…

Какво означава появата на фючърси?

Най-просто казано, означава по-голяма ликвидност при търговията с биткойн. А ликвидността и трудния достъп до биткойна, бяха едни от най-големите проблеми пред дигиталната валута и в основата на изключителната му волатилност.

Сега, благодарение на фючърсите, много по-голям брой потребители, ще имат достъп и ще могат да търгуват с криптовалутата. Става въпрос за големи институционални клиенти и инвеститори, които до момента се въздържаха да търгуват с криптовалутата, заради липсата на по-сериозна регулация и липса на ликвидност. Трябва да имате в предвид обаче, че част от тези нови трейдъри с биткойн, не само ще купуват, но и ще продават фючърси.

„Това е една много важна стъпка на биткойна по пътя на легалното му признаване", според Лео Леламед, ръководител на СМЕ, цитиран в интервю за Reuters.

Какво означава по-голям брой търгуващи с криптовалутата?

Най-просто казано – едва ли ще виждаме периоди подобни на случилите се през тази година. През 2017-та година, биткойнът поскъпна над 15 пъпти. Само през последния месец пък, дигиталната валута се повиши с близо 40%.

Край на лесните печалби за инвеститорите?

До момента, стратегията „купи и дръж", идеално работеше за инвеститорите. Над 90% от трейдърите купуват биткойн.

Сега обаче, с по-голям брой участници и финансови институции, които могат да се намесят, като маркет-мейкър, ситуацията при биткойна може да се промени съществено.

Трябва да имате в предвид обаче, че процентът на трейдърите, които само купуват биткойна, ще се понижи от общия обем. Колко точно ще намалее процентът на купувачите – предстои да видим. Това означава, че търговията с биткойн ще стане много по-ефективна, а доходностите от търговията с криптовалутата, могат да се нормализират до едни много по-разумни нива…

Възползвайте се от новите и подобрени условия за търговия с биткойн на Admiral Markets, които влизат в сила от 11-ти ноември, заедно с търговията на фючърси на криптовалутата на CME.

отвори реална сметка за търговия


Ако искате да търгувате реално с биткойн, можете да регистрирате сметка за реална търговия в Admiral Markets.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.