Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

Австралийската централна банка не направи промени в политиката, но AUD поскъпна

Септември 04, 2018 11:19

Австралийски долар - Admiral Markets

Резервната банка на Австралия остави лихвите на рекордно ниските нива от 1,5%.

От Резервната банка на Австралия (РБА) изобразиха картина, в която чашата е по-скоро наполовина пълна, отколкото наполовина празна. Цялостният език на изявлението на централните банкери, което излезе заедно с решението за монетарната политика във вторник сутринта, е непроменен. От банката се осланят на пазара на труда, за да се опитат да покажат оптимизъм. Основните елементи обаче остават непроменени, както бе споменато по-рано - заплати, инфлация, потребление на домакинствата.

Тези три компонента са ключови за централните банкери на Австралия, за да се насочат към затягане на паричната политика. Но от банката остават много далеч от този момент.

Пазарите очакваха леко миролюбиво изявление от РБА, но това не се случи. Изявлението по скоро запази статуквото и може точно това да е причината да видим лек отскок на австралийския долар. Друга лека изненада е, че централните банкери на Австралия не обръщат достатъчно внимание на забавящия се ипотечен пазар в Сидни. Това също донякъде е положително, защото липсата на загриженост показва, че ситуацията не е толкова зле, колкото първоначално се смяташе. Само времето ще покаже дали наистина е така.

"От последната среща на Резервната банка на Австралия, австралийският долар поевтиня срещу американския си съименник от 0,7440 до 0,7190. Освен това търговскo претегленият индекс на AUD падна с 2,6%. Това необичайно голямо движение предизвика допълнителни коментари за "озито"", заявиха от австралийската банка Westpac.

Тествайте търговията с австралийски долар и още над 7000 валути и CFD-та върху акции, облигации, индекси, суровини и криптовалути без риск за вашия капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Безплатна демо сметка от Admiral Markets

Австралийският долар все още се описва като оставащ в двегодишния търговски диапазон. Движението му спрямо щатския долар е 3,3%, спрямо само 2,6% при търговско претегления индекс. Малко изненадващо е, че цялата слабост на AUD се приписва на USD, смятат от Westpac. След последната среща на РБА, анализаторите на австралийската банка изместиха прогнозите си за повишение на лихвите в Австралия чак за 2020.

Технически анализ на австралийски долар

След решението на Резервната банка на Австралия за монетарната политика австралийския долар спечели около половина фигура срещу американския си конкурент и се покачи до 0,7235. Около тези нива обаче очаквано се активизираха нови продавачи и AUD бързо загуби натрупаните печалби и се върна под фигурата 0,7200.

Ако натиска продължи и AUD/USD падна под дъното от вчера 0,7166 може да очакваме продължаване на дългосрочния низходящ тренд и следващата подкрепа ще са кръглите 0,7100. От друга страна, скок над пика след новината 0,7235 ще даде повече увереност на биковете, които може да погледнат към зоната в близост до 0,7300.

AUD/USD - Admiral Markets

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.