76% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация CySEC fca

Tesla поскъпна с 28% за 7 дни. Време ли е да се присъединим към ралито?

Юни 17, 2019 20:04

Акциите на Tesla се повишиха след като основателят и главният изпълнителен директор, Илон Мъск, обяви публично възможността за "рекордно тримесечие" за производителя на електрически автомобили. Докато цената на акциите на компанията спадна с повече от 50% досега през годината, някои анализатори смятат, че идва обрат, който вече помага да се повиши цената на акциите с 28% само за седем дни.

Tesla поскъпна с 28% за 7 дни. Време ли е да се присъединим към ралито?

В тази статия ще дискутираме какво причини последните промени в цената на акциите на Tesla, както и потенциалните възможности за търговия при вероятен обрат в производителя на електрически автомобили. Да започваме!

Tesla и Мъск впечатлиха на годишната среща на компанията

През тази година цената на акциите на Tesla бе под натиск поради тревогата на Wall Street за търсенето на най-новия модел на Tesla. Въпреки това, на годишната среща на компанията, Мъск заяви, че Tesla има "прилична възможност за рекордно тримесечие на всяко ниво" и че "няма проблем с търсенето".

Всъщност, според Мъск 90% от поръчките на новия модел 3 идват от лица, които не са в списъка с резервации, което показва, че компанията достига до нови клиенти. Въпреки това, докато коментарите от срещата бяха оптимистични, анализаторите посочиха, че за второто тримесечие на тази година не са дадени твърди доказателства за доставките на Tesla.

Все пак инвеститорите се втурнаха към акциите на Tesla и им помогнаха да отбележат най-силното си седмично представяне от октомври 2018 година. Нека разгледаме какво предвиждат някои анализатори, както и техническата картина.

Рейтингите на анализаторите

Инвестиционни банки като Morgan Stanley, UBS и JP Morgan, както и други, често разкриват целева цена за акция и дали смятат, че тази акция е за покупка, задържане или продажба. Това се наричат рейтинги на анализатори. В момента анализаторите са сериозно раздвоени по отношение на Tesla.

Всъщност, според Markets Insider, от 29 анкетирани брокери най-високата ценова цел за компанията е 530 долара, а най-ниската цена е 140 долара. Важно е да се отбележи, че анализаторите често могат да променят рейтингите си, когато възникнат нови развития.

В този случай обаче е очевидно, че има огромна разлика в мнението за дългосрочната ценова посока на цената на акциите на Tesla. Това също е ясно показано в дългосрочната ценова графика на цената на акциите на Tesla, която е показана по-долу:

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, Tesla, месечна графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

На горната месечна графика на акциите на Tesla може ясно да се види дългосрочният търговски диапазон, който ограничаваше купувачи и продавачи. В действителност от 2013 година насам, продавачите се провалят в усилията си да пробият и свалят цената под 188 долара, както се вижда от черната хоризонтална линия.

Тези нива са известни като линии на подкрепа и купувачите обичат да инициират своите дълги позиции именно около тях, въпреки че миналото не е гаранция затова, което ще се случи в бъдеще.

Ако обаче купувачите успеят да поемат контрола на пазара, полезни биха по-малки времеви рамки, на които да се открият възможни нива за вход в сделка, както ще обсъдим по-надолу в статията.

Как да търгувате акции на Tesla?

Докато цената на акциите на Tesla вече се е повишила от линията на хоризонталната подкрепа около ценовото ниво от $ 188, седмичната графика показва, че все още има някои пречки, които трябва да се преодолеят, преди цената да достигне най-високото си ниво от $ 389, както показва седмичната графика по-долу :

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition, Tesla, седмична графика. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещите резултати.

Синята линия на графиката по-горе е 8-периодна пълзяща средна на цената. По време на срива на цените на Tesla през последните месеци, пълзяща средна играеше ролята на линия на съпротива, където всеки възходящ тласък бе отблъскван, което създаваше движения в обратната посока.

Следователно първата пречка, която купувачите трябва да пробият, е тази пълзяща средна. Ако цената може да се задържи над нея, тогава някои трейдъри ще започнат да изграждат „дълги" позиции. Въпреки това, ход под хоризонталната линия на подкрепа от $ 188 може да покаже, че мечките се връщат на пазара.

Заключение

Ако Tesla успее да оправдае прогнозата Илон Мъск за рекордно тримесечие, някои трейдъри отново ще погледнат към най-високата стойност в историята от $389.

Можете да търгувате акции на Tesla CFD и още над 4500 компании с платформа номер 1 в света за търговия с множество активи - MetaTrader 5. Вземете я безплатно като кликнете на банера по-долу.

MetaTrader 5 от Admiral Markets

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНАЛИЗАТОРСКИ МАТЕРИАЛИ:

Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания, прегледи на пазара, седмични перспективи или други подобни оценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. Тя не е изготвенa в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали е на базата на съдържанието.

3. С оглед защитата на интересите на нашите клиенти и обективността на анализа, Admiral Markets създаде подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

4. Анализът се изготвя от независим анализатор Джитан Соланки, Сътрудник на свободна практика (наричан по-долу "Автор") на базата на лични оценки.

5.Докато се полагат всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на съдържание са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността и пълнотата на всяка информация, съдържаща се в анализа.

6. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или намеса на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7.Продаваните продукти (включително договори за разлика) са спекулативни по своя характер и могат да доведат до загуби или печалба. Преди да започнете да търгувате, моля, уверете се, че напълно разбирате свързаните с това рискове.