Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

4 критични фактора за избягване на „лоши сделки"

Декември 07, 2017 10:48

губещи сделки

Уважаеми трейдъри,

Най-вероятно Ви се е случвало да попаднете в ситуация, когато се разкрива търговска възможност, но не сте напълно сигурни, дали да се възползвате от нея. Да избягвате лоши търговски сетапи, може да е дори много по-важно, отколкото да откривате добри инвестиционни възможности.

В този материал, ще се опитаме да Ви дадем няколко ключови фактора, които да Ви помагат да избягвате слабите звена в търговията.

Идеи в реално време

Съвет #4: Не губете фокус за тренда

Нека да започнем с най-очевидното: трендът и моментума. Търговията срещу тренда, не е нещо, което е забранено, но е препоръчително да се прави от по-опитните трейдъри. За новите инвеститори, не е особено удачно да търгуват срещу тренда. Това, може да се определи, като да се опитвате да плувате „срещу течението". Както сами се досещате, ще Ви е много по-трудно.

Обикновено, се фокусирам много в по-голяма степен, за визиуализиране на търговски сетап, по тренда, но нерядко, поглеждам и към търговия срещу тренда, както може да се види по-долу, при графиката на GBP/AUD (с лилавата стрелка). В последствие пропуснах входа, но фокусът ми върху обръщането на тренда, направи така, че да пропусна възходящия потенциал. Да, двойката GBP/AUD отбеляза връщане от 150 пипса, но отбеляза дори още по-драматично повишение от 400 пипса след това.

Да търгувате по тренда има много предимства:

Трейдърите могат да дадат на сделките си малко повече време, за да се развият.

Входовете и изходите не трябва да са толкова прецизни.

Цената понякога продължава с моментума си много повече.

търговия по тренда

Източник: GBP/AUD 4-часова графика, от 2 Ноември до 30 Ноември 2017 г.

Съвет #3: Фокусирайте се върху ценовите модели

Не всеки е почитател на вълновия анализ, като мне, но използването на разбираеми модели на графиката, може да е много полезно, в една по-динамична среда. Това също така, може да Ви помогне да избягвате лошите търговски сетапи.

Нека да погледнем примера с двойката GBP/AUD отново. Въпреки, че бе възможна „меча корекция" в контекста на вълна 4 (лилаво), по-интересната перспектива бе за оттласване от Фибоначи нивата на на вълна 3 при 23.6, 38.2, или 50-процентното ниво.

Това е особено в сила, предвид на факта, че цената се движеше „настрани", което е типично за корективната 4-та вълна. По-внимателния преглед на моя вълнови анализ, ми помогна да поддържам добър фокус върху двойката, но идеята ми за търсене на къса позиция, ме разсейваше.

Графиката на двойката NZD/USD обаче, бе добър пример, как да се филтрират лоши от добри търговски сетапи. Цената завърши 5 вълни и според мен, бе готова за 3 мечи вълни, според моите очаквания.

Разбира се, вълновия анализ не е единствения метод, който може да използвате за технически и графичен анализ. Може да ползвате още ценови модели с японски свещи, а всичко за тях да научите от човека, който ги разпространи в Западния Свят – Стив Нисън. Гледайте уебинара на Нисън, направен ексклузивно за клиентите на Admiral Markets.

Source: NZD/USD 1-hour chart, from 20 November to 30 November 2017

Съвет #2: Запознайте се с нивата на съпротиви и подкрепи

Лично аз, ползвам микс от Фибоначи нива, тренд-линии, пълзяща средни, Admiral Pivot Points, и индикатора Admiral Keltner Channel за да определя дали един търговски сетап е подходящ, или не. Тези индикатори, можете да откриете и лесно да прилагате на графиката си от платформите MT 4 и MT 5 Supreme Edition на Admiral Markets.

инсталирайте платформата безплатно

Освен да определя тези нива на съпротиви и подкрепи, също така оценявам какво е ценовото движение, има ли налице модели с японски свещи, които се вписват в рамките на посочените нива. След това се опитвам да разбера, дали са налице модели, които да предопределят, дали цената ще се отблъсне, или пробие тези нива.

В известна степен, нивата на съпротива и подкрепа, сочат къде могат да бъдат поставени поръчките за откриване и закриване на позиции. След това, свързвам тези зони на решения с други модели от графиката.

Съвет #1: Не преследвайте сделки

Преследването на сделки често води до ситуации в които да съжалявате. Инвеститорите, често реагират емоционално и това води само до грешки. Ето защо, когато търгувате оставете емоциите си настрани. За да научите повече за психологията в търговията, Ви препоръчваме да гледате нашия уебинар с Джак Швагер, портфолио мениджър и автор на книгата „Market Wizards".

Има много предимства да следвате отблизо посочените правила. Така, ще се чувствате по-спокойни и уверени в търговските си решения, което несъмнено, ще доведе до по-добри търговски резултати от настоящите Ви.

безплатна демо сметка

Както и да решите да търгувате обаче, добре е да тествате търговската си стратегия без риск от загуба на реален капитал, с демо сметка от Admiral Markets.

Успешна Търговия!

Крис Сворчик


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 84% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.