Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets Pty Ltd

Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
 • Ливъридж до:
  1:500 за непрофесионални клиенти
 • Защита от волатилност
 • Политика за Негативен Баланс по Сметка
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • FSCS защита
 • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ

Admiral Markets Cyprus Ltd

Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
 • Ливъридж до:
  1:30 за непрофесионални клиенти,
  1:500 за професионални клиенти
 • ICF защита
 • Защита от негативен баланс
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Регулация fca

4 критични фактора за избягване на „лоши сделки"

Декември 07, 2017 10:48

губещи сделки

Уважаеми трейдъри,

Най-вероятно Ви се е случвало да попаднете в ситуация, когато се разкрива търговска възможност, но не сте напълно сигурни, дали да се възползвате от нея. Да избягвате лоши търговски сетапи, може да е дори много по-важно, отколкото да откривате добри инвестиционни възможности.

В този материал, ще се опитаме да Ви дадем няколко ключови фактора, които да Ви помагат да избягвате слабите звена в търговията.

Идеи в реално време

Съвет #4: Не губете фокус за тренда

Нека да започнем с най-очевидното: трендът и моментума. Търговията срещу тренда, не е нещо, което е забранено, но е препоръчително да се прави от по-опитните трейдъри. За новите инвеститори, не е особено удачно да търгуват срещу тренда. Това, може да се определи, като да се опитвате да плувате „срещу течението". Както сами се досещате, ще Ви е много по-трудно.

Обикновено, се фокусирам много в по-голяма степен, за визиуализиране на търговски сетап, по тренда, но нерядко, поглеждам и към търговия срещу тренда, както може да се види по-долу, при графиката на GBP/AUD (с лилавата стрелка). В последствие пропуснах входа, но фокусът ми върху обръщането на тренда, направи така, че да пропусна възходящия потенциал. Да, двойката GBP/AUD отбеляза връщане от 150 пипса, но отбеляза дори още по-драматично повишение от 400 пипса след това.

Да търгувате по тренда има много предимства:

Трейдърите могат да дадат на сделките си малко повече време, за да се развият.

Входовете и изходите не трябва да са толкова прецизни.

Цената понякога продължава с моментума си много повече.

търговия по тренда

Източник: GBP/AUD 4-часова графика, от 2 Ноември до 30 Ноември 2017 г.

Съвет #3: Фокусирайте се върху ценовите модели

Не всеки е почитател на вълновия анализ, като мне, но използването на разбираеми модели на графиката, може да е много полезно, в една по-динамична среда. Това също така, може да Ви помогне да избягвате лошите търговски сетапи.

Нека да погледнем примера с двойката GBP/AUD отново. Въпреки, че бе възможна „меча корекция" в контекста на вълна 4 (лилаво), по-интересната перспектива бе за оттласване от Фибоначи нивата на на вълна 3 при 23.6, 38.2, или 50-процентното ниво.

Това е особено в сила, предвид на факта, че цената се движеше „настрани", което е типично за корективната 4-та вълна. По-внимателния преглед на моя вълнови анализ, ми помогна да поддържам добър фокус върху двойката, но идеята ми за търсене на къса позиция, ме разсейваше.

Графиката на двойката NZD/USD обаче, бе добър пример, как да се филтрират лоши от добри търговски сетапи. Цената завърши 5 вълни и според мен, бе готова за 3 мечи вълни, според моите очаквания.

Разбира се, вълновия анализ не е единствения метод, който може да използвате за технически и графичен анализ. Може да ползвате още ценови модели с японски свещи, а всичко за тях да научите от човека, който ги разпространи в Западния Свят – Стив Нисън. Гледайте уебинара на Нисън, направен ексклузивно за клиентите на Admiral Markets.

Source: NZD/USD 1-hour chart, from 20 November to 30 November 2017

Съвет #2: Запознайте се с нивата на съпротиви и подкрепи

Лично аз, ползвам микс от Фибоначи нива, тренд-линии, пълзяща средни, Admiral Pivot Points, и индикатора Admiral Keltner Channel за да определя дали един търговски сетап е подходящ, или не. Тези индикатори, можете да откриете и лесно да прилагате на графиката си от платформите MT 4 и MT 5 Supreme Edition на Admiral Markets.

инсталирайте платформата безплатно

Освен да определя тези нива на съпротиви и подкрепи, също така оценявам какво е ценовото движение, има ли налице модели с японски свещи, които се вписват в рамките на посочените нива. След това се опитвам да разбера, дали са налице модели, които да предопределят, дали цената ще се отблъсне, или пробие тези нива.

В известна степен, нивата на съпротива и подкрепа, сочат къде могат да бъдат поставени поръчките за откриване и закриване на позиции. След това, свързвам тези зони на решения с други модели от графиката.

Съвет #1: Не преследвайте сделки

Преследването на сделки често води до ситуации в които да съжалявате. Инвеститорите, често реагират емоционално и това води само до грешки. Ето защо, когато търгувате оставете емоциите си настрани. За да научите повече за психологията в търговията, Ви препоръчваме да гледате нашия уебинар с Джак Швагер, портфолио мениджър и автор на книгата „Market Wizards".

Има много предимства да следвате отблизо посочените правила. Така, ще се чувствате по-спокойни и уверени в търговските си решения, което несъмнено, ще доведе до по-добри търговски резултати от настоящите Ви.

безплатна демо сметка

Както и да решите да търгувате обаче, добре е да тествате търговската си стратегия без риск от загуба на реален капитал, с демо сметка от Admiral Markets.

Успешна Търговия!

Крис Сворчик


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.