Блог на трейдъра

​Волф вълните и как да ги идентифицирате


Вълновата теория, е широко разпространена и ползвана от инвеститорите на финансовите пазари. Тя има много и най-разнообразни форми на интерпретиране. И докато вълновият анализ на Елиът, е сред най-разпознаваемите сред инвеститорите, той далеч не е единствения, базиран на теорията за цикличност на пазарите.

Една друга популярна теория, са вълните на...


Виж всички


Какъв трейдър сте, в зависимост от зодията?


На фондовите пазари има всякакъв тип хора - от изцяло хазартни личности, до крайно дисциплинирани и следващи стриктни правила за търговия. Какъвто и тип да сте, може би ще ви е интересно да прочетете, как зодията ви се вписва в трейдинга.

ОВЕН

Големият дейтрейдър:

Зодията е перлата сред дейтрейдърите и...


Виж всички


​Какво представлява правилото 80 към 20 и как да го прилагате в търговията?


Чували ли сте някога за правилото 80-20. Може и да сте, но да сте се чудили, как това правило, може да бъде приложено към CFD и Forex търговията, или пък към търговията със суровини?

Най-просто, това правило, отнесено към търговията звучи така – 20% от ресурса и усилията, ще създадат,...


Виж всички


​Ексклузивно интервю на Admiral Markets със Стив Нисън


Искате ли да научите всичко за японските свещи и как да ги прилагате в графичния анализ? Или пък, как да използвате правилно формации с японски свещи?

Стив Нисън може да ви научи. Той е човекът, който за пръв път представя този мощен графичен инструмент преди 20 години. Нисън е...


Виж всички


Попитайте Стив Нисън, бащата на модерния графичен анализ с японски свещи


Когато Стив Нисън каже, че графиките с японски свещи, го съветват да не купува акции, или долари, може би е добре да го послушате.

"Общо правило е, че когато пазарът се повишава, хората нямат усещането, че имат нужда от помощ", коментира Нисън. "Колкото по-труден става пазарът, толкова по-голяма е и...


Виж всички