Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Защо да изберете немския DAX в момента?

Февруари 23, 2017 12:15

Европейските индекси се радват на много добро представяне през последните месеци. Немският индекс DAX, който се смята за регионален лидер, регистрира ръст от 6% само за три дни през декември на миналата година. Той продължи с повишението си и в началото на 2017-та година, регистрирайки нов 52-седмичен максимум през януари.

За тези, които смятат, че ръстът на индекса е изчерпан обаче, може би имаме лоша новина. Историята сочи, че покупки на индекса, когато регистрира нов годишен връх, въобще не са лошо решение. Подобни действия са носели добри резултати, в исторически план.

Немският индекс е регистрирал нови годишни върхове само в 5% от времето, от 1996-та година насам. Историята сочи обаче, че след това, показателят на практика е удвоявал темповете си на повишение, през следващата година.

Традиционно, средното повишение на DAX е било 5.2% за трите месеца, след постигнатия нов максимум, при среден ръст от едва 0.8% за подобен тримесечен период от 1996-та насам, сочи проучване на финансовото издание Stansberry Research.

За следващите шест месеца, след максимума, немският бенчмарк е растял средно с 6.8%, при средно нарастване от 1.6% за подобна времева рамка.

Година, след регистрирания годишен връх, DAX е добавял 6.9%, или над два пъти средното му годишно представяне в размер на 3.1% от 1996-та година насам.

Немският индекс е само на крачка от постигнатия си годишен връх. По-точно, на по-малко от 1% от най-високата си стойност, постигната към края на миналия месец. Или тези, които смятат, че историята се повтаря и показателя може да ускори темповете си на повишение през следващите три- шест- и 12-месеца, имат добра отправна точка за заемане на дълги позиции. А именно – при пробив на настоящия връх, което ще им предостави добра възможност за поставяне на близък стоп, малко под максимума.

Има още една добра причина да се насочите към немския индекс DAX, а именно изоставащото му представяне зад това на щатските индекси, през последните осем години, което е безпрецедентно. А ако се обърнем отново към историята, след подобно изоставане, немският индекс се е представял далеч по-добре през следващите години.

От 2008-ма година насам, представянето на широкия щатските индекси е по-добро от това на немския бенчмарк със 150 процентни пункта. Последният път, когато щатския пазар се е представял по-добре от немския с повече от 50 процентни пункта е бил през 2002-ра година. Какво се е случило в последствие? Масиран ръст на европейския показател…

До края на 2007-ма година, те биха реализирали доходност от над 170%, на фона на повишение за широкия S&P 500 от едва 74% за същия период.

И накрая, но не на последно място, няма как да не отбележим и по-доброто съотношение цена-печалба, при което се търгува немския DAX, в сравнение с останалите водещи световни борсови индекси. Съотношението му цена-печалба за последните 12 месеца е 18.5, на фона на същото за френския САС 40, от 23.9, както и 62.9 за британския FTSE 100. За сравнение съотношението на широкия щатски индекс S&P 500 е 26, а на Nikkei 225 – 24.7.

Търгувайте индекси при едни от най-добрите условия със сметка към Admiral Markets.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.