Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Възможности за търговия на петрола

Декември 07, 2016 15:37

Последните дни петролът направи впечатляващ ръст след решението на страните-членки на ОПЕК да намалят добива с 1.2 барела на ден. Последното подобно решение беше взето през 2008 г. Според Ройтерс, обаче, последните данни показват рекорден добив от ОПЕК през ноември – 34.19 млн. барела при 33.82 млн. барела през октомври.

Все още има съмнения сред пазарните анализатори за спазването на споразумението от страните-членки.

Интересно е, че суровината има близка корелация с т. нар. Manufacturing PMI индекси. Глобалният J. P. Morgan Global manufacturing PMI индес се повиши до 27-месечен връх на 52.1 през ноември от 52.0 през октомври.

От друга страна, според проучване на Bank of America, петролът (сорт WTI) при повишаване на лихвите от Федералния Резерв би могъл да спадне с около 20%. Петролните компании по принцип изплзват голям ливъридж, отделно скъпия американски долар задържа ръста на цената.


Технически анализ

В момента цената е в рейндж, недпосредствено под ниво на съпротива в зоната около 52$ за барел. Цената на петрола има висока отрицателна корелация с доларовия индекс (долна графика).

На седмична графика се забелязва потенциален модел обърната глава с рамене (inversed head and shoulders).

Сезонноста на петрола (на база 20 годишен период) показва, че може да се очаква повишение на цената на петрола през декември, но тя да е заключена в рейндж до края на зимата.

Друга интересна графика е сезонността на отношението Петрол/Злато, която показва същия ценови модел.


Поради това е възможно странично движение, което е благоприятно за спред търговия, например като се продаде петрол и се купи злато с еквивалентен обем, като се запазва потенциала за печалба при евентуален силен ръст на златото или петрола.
Вихрен Молевски,

Admiral Markets

Предупреждение за риск:

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Минали резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.