Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Възможно ли е низходящо движение на DOW JONES през декември?

Декември 02, 2016 09:47

След избора на Доналд Тръм за президент на САЩ американските индекси отбелязаха исторически върхове. До голяма степен това беше предизвикано от очакванията за фискални стимули от новата администрация и евентуална по-благопроятна бизнес среда.

Все пак, за да влезнат тези политики в сила е необходимо доста време, най-малко за да бъдат одобрени от Сената и Конгреса на САЩ.

Все пак, има ли пазарно обосновани аргументи за спад на индексите?

В последните дни държавните ценни книжа на САЩ са под натиск, а вчера фючърсите върху германските Bunds достигнаха сесийни дъна. Според агенция Ройтерс, ЕЦБ подготвя официален сигнал за евентуален край на изкупуването на активи след срещата си следващата седмица. Това би могло да е негативно за европейските облигации и индески.

В исторически план, когато доходността на 10-годишните облигации на САЩ се е увеличала, съчетано със силен долар, това винаги е водело до икономически, валутен или свързан с пазарите шок.

Силният долар и по-високите нива на лихвите са оказвали отрицателното въздействие върху корпоративните печалби, тъй като оскъпяват износа и инвестиоционните проекти на фирмите.

От графиката виждаме, че цената на 10 годишните ДЦК на САЩ (UST Notes, графиката в ляво) са на много ниско ниво, като това ознавава че доходността се е увеличила (пазарната лихва). Корелациите показват, че UST Note имат най-висока отрицателна корелация с USD/CHF и USD/JPY.


От гледна точка на презпазарните корелации курсът USD/CHF се понижи рязко вчера, което е потвърждение за увеличаващи се негативни пазарни настроения, тъй като франка се смята за валута-убежище.

Високите нива на индексите до известна степен се дължат на обратните изкупувания на фирмите и „фризирането" на фондовете в САЩ в края на годината, но тези събития са по-скоро временни, като не е изключено да видим рязък спад на индексите, както през януари миналата година. Също през декември традиционно има големи клиентски тегления от хедж фондовете.

Индексът VIX (Volatility Index, измерва волатилността на опциите върху S&P 500) е на много ниски нива, което винаги е съвпадало с пазарен връх.

Съотношението/коефицента на пут опциите към кол опциите (Put/Call Ratio) на Дау Джонс (черна крива) също е на ниски нива, които сa съвпадали с пазарен връх. На графиката виждаме, че Put/Call Ratio (зелена крива) е на изключителни ниски нива.

Източник: IndexIndicators.com


В момента, индексите са на ниво от 3 стандартни отклонения от 50-дневената пълзяща средна, което се случва за пръв път през последните три години. Подобна ситуация не е устойчива и корекция до 50-дневната средна е много вероятна.

Отделно, S&P 500 се намира на 5% над дългосрочната средна стойност изразена, чрез 200-периодната плъзгаща се средна, което в миналото е водило до корекции на пазара.

Това са изцяло пазарни показатели, които показват уязвимост на пазара към спад, който по принцип се случва изненадващо и рязко.

За по-добро управление на поръчките и анализ на търговията има много подходящи инструменти в платформата Мета Трейдър 4, предоставени чрез приложението Supreme Edition.


По-подробна информация и видео материали за тази платформа може да намерите в YouTube канала ни. Може да тествате всички сигнали и функции с безплатна демо сметка.


Вихрен Молевски,

Admiral Markets


Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.