Вълнови анализ на NZD/CHF

Януари 20, 2017 11:23

Решихме да Ви представим Вълнови анализ (Elliott waves) на двойката NZD/CHF. Важно е да отбележим, че има няколко варианта на Вълновата теория, катo ние ще приложим метода на Robert Prechter.

Тук няма да описваме цялата теория, но най-общо казано най-печелившите ценови модели се състоят от три вълни в посока на тренда и две корективни между тях.

Обикновено корекцията (вълна 2) на импулсната вълна 1, независимо от времевата рамка, достига до 61.8% по Фибоначи и тя в повечето случаи е най-дълбока.

Много важен принцип на теорията е фракталността, т.е. една ценова структура се състои от по-малки ценови структури със същата форма.

Избрахме тази двойка, защото допускаме, че политическата несигурност по света ще продължи да оказва влияние, което е благоприятно за валути като франка и йената.

На графиката виждаме, че края на вълна 2 има характеристики на един специфичен технически модел, а именно Three Drives to Top, който е много надежден. Отделно, имаме меча дивергенция на цената с индикатора MACD.

Добре е да се следят и двойките EUR/NZD и GBP/NZD, тъй като те са с най висока отрицателна корелация със NZD/CHF, както се вижда от функцията Correlation Matrix на приложението MetaTrader4 Supreme Edition.

Тествайте едни от най-добрите условия за търговия на валути. Започнете, сега като се регистрирате за реална сметка за търговия.

Автор: Вихрен Молевски

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.