79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

Може ли доклада за пазара на труда в САЩ да потопи USDJPY под 105?

Март 06, 2020 12:22

Може ли доклада за пазара на труда в САЩ да потопи USDJPY под 105?

Икономически събития за 6 март 2020

Източник: Икономически събития за 6 март 2020 - Admiral Markets Форекс Календар.

Изминалата седмица бе много волатилна на финансовите пазари, особено при доходността по американските облигации, а сега предстоят едни от най-вълнуващите данни за финансовите пазари - доклада за пазара на труда в САЩ.

Като се имат предвид настоящите настроения на пазарните участници, слабия риск апетит и тревожните последствия от Коронавирус, публикуването на новите работни места извън селското стопанство може да отключи още една вълна от волатилност. Това е особено валидно ако броят има се окаже под очакванията, което ще увеличи страховете за рецесия в САЩ.

След извънредното понижение на лихвите от страна на ФЕД с 50 базисни пункта миналия вторник, USD/JPY проби под 107,80/108,00 и се насочи към региона около 106,80/107,00.

Това бе първото извънредно понижение на лихвените нива от октомври 2008 година, в седмицата, в която инвестиционната банка Lehman Brothers фалира. Доходността по 10-годишните американски облигации падна под 1% за първи път в историята, което притисна USD/JPY до най-ниските нива от октомври 2019 година.

Разочароващи данни днес (нови работни места значително под 150 хиляди) може да отключат нова вълна от разпродажби, която да активира региона около психологическите 105.00 и най-ниските стойности за 2019 година 104.44.

От друга страна, краткосрочни отскоци, водени основно от силни данни за пазара на труда в САЩ и ръст на доходността по щатските облигации, ще бъдат посрещнати от потенциално силната зона на съпротива 106,48.

Daily chart

Източник: Admiral Markets MT5 с приставка MT5SE, USD/JPY, Дневна графика с диапазон на данните 26 декември 2018 - 5 март 2020 година. Изготвена на 5 март 2020 година в 22:00. Моля отбележете, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

През 2015 година USD/JPY нарасна с 0,5%, през 2016 година двойката поевтиня с 2,7%, през 2017 падна с нови 3,6%, а през 2018 година USD/JPY изтри 2,7% от стойността си. За 2019 година USD/JPY се понижи с 0,85%. Това означава, че за последните 5 години втората най-търгувана валутна двойка в света е поевтиняла с 9,2%.

Инвестиции на Форекс пазара с Admiral Markets

Admiral Markets предлага на професионалните трейдъри възможността да търгуват с персонализирана, модернизирана версия на MetaTrader 5, което Ви позволява да придобиете опит в търговията на значително по-високо и печелившо ниво. Насладете се на предимства като Карта за горещина на пазара, с която можете да сравнявате различни валутни двойки, за да видите които от тях могат да бъдат доходоносни инвестиции, достъп до безплатни данни в реално време и много други. Кликнете на банера по-долу, за да започнете БЕЗПЛАТНО изтегляне на MetaTrader 5 Supreme Edition.

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Отказ от отговорност: Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания и други подобни преценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. То не е изготвено в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали или не е базирано на Анализи.

3. Всеки анализ е изготвен независим анализатор (Йенс Клат, професионален трейдър и анализатор, наричан по-долу Автор) и е базиран на личните преценки автора.

4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде нарушена, Admiral Markets е създал подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

5. Въпреки че са положени всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на всеки информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се отнасят до всяко минало представяне, което не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

6.Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или подразбиращо се обещание, гаранция или импликация от страна на Admiral Markets, че клиентът трябва да се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с тях могат или ще бъдат ограничени.

7. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или извод на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7. Прогнозите, включени в анализа, могат да подлежат на допълнителни такси, данъци или други такси, в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е публично достъпна от уебсайта на Admiral Markets.

Ливъридж продуктите (включително Договорите за разлика) са спекулативни по природа и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да е уверите, че разбирате всички тези рискове.


Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).