Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Тревожен сигнал за S&P 500 се дава от Doji свещ?

Април 26, 2017 11:59

Близо два века бяха необходими на „Японските Свещи", да намерят своя път до Западния Свят (след създаването им във Феодална Япония) и само четвърт век, да се превърнат в най-ползвания от анализаторите инструмент, за визуализиране на графики.

Смята се, че за пръв път, японските свещи се използват през 18-ти век, в Япония, при търговията с разписки с ориз. Постепенно, те се прехвърлят и към търговията с други финансови инструменти.

Стив Нисън, е човекът, разпространил японските свещи на Запад, през 1989-та година, докато е работил, за финансовата институция Merrill Lynch.

„Можете да използвате японските свещи на всеки пазар и във всяка времева рамка, стига да имате цена на отваряне, цена на затваряне, най-ниска и най-висока стойност", коментира Стив Нисън – бащата на индикатора, който ще е хост на уебинара, организиран от Admiral Markets, на тема „Техники за търговия с японски свещи от създателя им Стив Нисън" и ще се проведе на 11-ти май от 20:00 часа.

Регистрирай се сега, местата са ограничени!

Сега ще ви покажем една ключова японска свещ - която се използва изключително често, от анализаторите, като индикатор за промяна на тренда, с един реален пример

Свещта се казва "Doji", което е японската дума за "в същото време". Тази свещ, изразява времева рамки, при които цената на затваряне е същата, или почти същата, като тази на отваряне.

Именно подобна свещ, при това на месечна база, може да бъде видяна при широкия щатски индекс S&P 500. А както, техническите анализатори знаят, колкото по-голяма е базата на една графика, толкова по-голяма е важността на сигнала.

За какво става въпрос?

Ето как изглежда графиката на широкия щатски индекс S&P 500, на месечна база, който се приема, като барометър за световните фондови пазари.

Защо барометър… Защото пазарната капитализация на компаниите от щатския индекс, която през февруари премина психологическата граница от 20 трилиона долара, съставлява малко над 30% от световната борсова капитализация (в размер на над 64 трилиона долара, към края на 2016-та година, по данни на световната банка).

Както виждаме, в средата на очертаното червено кръгче, е налице една doji-свещ. Тя отговаря на критериите за това почти да липсва тяло. А тялото на свещта, е запълнено.

Нисън съветва инвеститорите, да ползват doji-свещите в комбинация с други технически индикатори и сигнали, които да подсилват очакванията за промяна на тренда.

В нашия случай, предвид на това, че последната свещ (от този месец) е празна, ще използваме линия на съпротива и подкрепа, които могат да подпомогнат и потвърдят, формирането на противоположен на настоящия тренд (тоест низходящ).

От една страна, ако посочената свещ, сигнализира задъхване на „биковете" и край на възходящия тренд, то най-високата й част от горната сянка (историческия връх на индекса, при нива малко над 2 400 пункта), би следвало да остане непреодоляно ниво на съпротива и да оттласне индекса надолу. Или налице е много добро ниво за поставяне на стоп (при заемане на къса позиция), на около 1% от текущите нива на индекса, при които се търгува индекса.

Потвърждение, че низходящият тренд е стартирал, ще е налице, ако видим понижение на индекса под ключовото ниво на подкрепа – дъното на двете свещи, на графиката (очертана със зелена линия и при ниво от около 2 320 пункта).

Можем да отидем една крачка по-напред и да съчетаем тези сигнали за потенциална слабост на пазара, с популярната стратегия за „таймиране" на пазара – „продавай през май и си почивай". Това е популярна на Уолстрийт стратегия, според която шестмесечния период между май и октомври, се представя с по-слабо в исторически план представяне, от периода – ноември-април.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.