Технически анализ на основните валутни двойки за 16 януари 2017

Януари 16, 2017 10:45

EUR/USD

Двойката е в свръхкупено състояние, според индикатора Stochastic (70,10,10) и на очевидна зона на съпротива. Формирани са три пин бара, но засега EUR/USD отказва да спадне със силен моментум, което показва силния интерес на купувачите. В случай на пробив на нивото 1.0670, следващата силна съпротива би била в зоната около 1.0870.


GBP/USD

Двойката отвори с гап надолу днес, но се се отблъсна нагоре от зоната на подкрепа около 1.2100. Има формирана ясно изразена бича дивергенция на цената с индикатора MACD. Във възходяща посока първа по-силна съпротива очакваме около 1.2300, където се намира низходящата тренд линия на 4 часа.


USD/JPY

Двойката е в свръхпродадено състояние, според индикатора Stochastic (70,10,10). В момента има зона на подкрепа, която е на 23.5% по Фибоначи на последния възходящ импулс. Следваща подкрепа виждаме в зоната около 112.00, която е 38% по Фибоначи на споменатия възходящ импулс


USD/CHF

Формирана е ясно изразена бича дивергенция на цената с индикатора MACD. В случай, че цената продължи низходящото си движение, следващата силна подкрепа би била в зоната около 1.0000.


*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Вихрен Молевски

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450