Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Технически анализ на основните инструменти за 24 април 2017 година

Април 24, 2017 12:48

Доминиращата тема на деня, а най-вероятно и на седмицата, на валутните пазари, ще са президентските избори във Франция. След като стана ясно, че на 7-ми май, в директен спор за президентското място, ще се изправят центристът Емануел Макрон и крайно десния кандидат Марин Льо Пен, еврото поскъпна сериозно.

Единната валута добави близо два процента към стойността си, повишавайки се до най-високите си нива за тази година.

Ето и как изглеждат валутните двойки от техническа гледна точка:

EUR/USD

Еврото поскъпна спрямо долара, като ръстът му се ограничи точно от предходния връх, при ниво от 1.0904. За да видим по-нататъшно повишение на валутната двойка, ще е необходим пробив на последното ниво.

Дотогава обаче, единната валута, може да остане отворена към нов опит за тест на долната граница на очертания триъгълник, намираща се, при ниво от 1.0740. С понижение до посоченото ниво, двойката би запълнила и възходящия гап, който се отвори при повишението тази сутрин.

GBP/USD

Паундът не поскъпна, подобно на еврото, като британската валута, продължава да се търгува изключително близо до ключовото ниво на подкрепа от 1.2780. Това, продължава да поддържа отворена, опасността от пробив на нивото, което може да бъде последвано от по-нататъшен силен спад на паунда, спрямо долара.

В случай обаче, че двойката се отдалечи от тази си подкрепа, възходящото движение може да се засили, със следваща цел от 1.3050.

USD/JPY

Доларът поскъпна спрямо йената, след положителния развой на президентските избори във Франция и отпадане на този фактор на „несигурност". Така двойката се върна отново в зоната на „неизвестност", за какъвто може да се определи този между 110.00 и 111.50 йени.

Връщане на долара, при нива на търговия отново под 110.00 йени, може да възобнови низходящия тренд, в посока на тест на следващата ключова граница от 109 йени. За трайна промяна на низходящия тренд, ще можем да говорим, при пробив на съпротивата от 111.50.

Злато

Златото отстъпи от върховете си, след президентските избори във Франция. Благородният метал, се търгува при нива малко под 200-дневната си пълзяща средна величина, което не е много добър знак.

Възстановяване на възходящия тренд, може да се очаква, при връщане над 200-дневната пълзяща средна величина, както и при преминаване над психологическата граница от 1 300 долара за унция.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.