Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Технически анализ на GBP/USD

Юни 09, 2017 10:20

Изборите във Великобритания, завършиха с най-лошия за паунда възможен изход. Неубедителна победа на партията на Тереза Мей и потенциално „неопределен" парламент, без мнозинство на никоя партия в него.

Консерваторите намалиха броя на местата си в новия парламент, докато либералите, ги увеличават, според наличните до момента данни. Това поставя сериозни въпроси, пред възможността да се формира правителство и дали няма да видим нови избори наесен.

Последва силно поевтиняване на паунда, като валутната двойка GBP/USD загуби над 300 пипса от стойността си, спрямо вчерашните си нива. Британската валута, регистрира сериозно понижение и спрямо останалите основни валути.

Защитете капитала си от волатилност, с възможностите на Admiral Markets за Защита от Волатилност.

В инвеститорите най-вероятно възниква въпроса, до къде може да се простре поевтиняването на британската валута, спрямо щатския долар.

Сега ще погледнем към техническия анализ, за евентуален отговор.

Както виждаме от графиката, голямото поевтиняване на британската валута се засили, след пробив на ключовото ниво на подкрепа при 1.2760. То бе последвано от бърз по-нататъшен спад с още 100 пипса.

Две сериозни нива на подкрепа, могат да бъдат открити в диапазона 1.2600-1.2575. Първото е по направление на 200-дневната средна пълзяща стойност на валутната двойка, а втората – 50-процентното фибоначи ниво на повишението от средата на март до средата на юни.

Ако тези нива бъдат преодолени, то следващата по-сериозна подкрепа, лежи при начертаната тренд линия, свързваща посочените на графиката върхове.

Иначе, пред техническите анализатори, апетитен остава гапа на валутната двойка и потенциалното му запълване. За да се случи това обаче, в подобна несигурна среда, като настоящата, е необходимо двойката да се върне при нива на търговия над ключовото 1.2760, което е много вероятно да се окаже непреодолима съпротива.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.