Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Технически анализ на EUR/USD, GBP/JPY и GBP/USD

Април 19, 2018 15:02

валутна търговия евро долар, паунд долар

Накъде ще се движат основните валутни двойки EUR/USD (евро долар) и GBP/USD (паунд долар)

Ситуацията на валутните пазари се раздвижи сериозно, като основните валутни двойки, като EUR/USD и GBP/USD отбелязаха съществени изменения в нивата си. Ако се чудите, каква ще е посоката на пазарите, то в помощ, може да се окаже мнението на професионалния трейдър Ненад Керкез.

Тарантулата, както наричат г-н Керкез, в трейдърските среди, говори по време на регулярната ежедневна рубрика „Дневни Търговски Идеи" на Адмирал Маркетс, за еврото, долара, паунда и японската йена.

ежедневни търговски идеи за търговия

Вижте как търгуват професионалните трейдъри и се възползвайте от тях напълно БЕЗПЛАТНО, в ежедневните уебинари на Адмирал Маркетс - "Търговски Идеи". Всеки ден от 12:00 часа по обяд, местно време.

Ако нямате възможност да гледате идеите в реално време, не се тревожете, можете да направите това в YouTube канала на Адмирал Маркетс. Приятно гледане...

Започваме разбира се, с най-търгуваната валутна двойка в света – EUR/USD (евро долар)

Графика: MT 5 Supreme Edition, дневна, EUR/USD евро долар

Както се вижда от графиката, валутната двойка е в силен низходящ тренд (към 28-ми юни). Първият по-сериозен признак за наличието на такъв възходящ тренд, бе така нареченото смъртоносно пресичане, отбелязано с кръгче на графиката по-горе.

Сега, EUR/USD се насочва за тест на ключовото ниво на подкрепа от 1.1511, което вече на два пъти спира поевтиняването на единната валута. Ако нивото на подкрепа за евро долар остане отново в сила, то възможно е това да оттласне валутната двойка силно нагоре.

При пробив обаче, трейдърите би следвало да преразгледат дългите си позиции, защото е напълно възможно да станем свидетели на по-нататъшен силен спад при най-търгуваната двойка на валутните пазари.

Пробив на 1.1500, е напълно възможно да отвори пътя на еврото за по-нататъшен спад, първоначално към 1.1450, а по-нататък и към 1.1400.

Иначе, ако подкрепата при психологическата граница от 1.1500 при евро долар остане в сила, то целта на един потенциален ръст би било първоначално върха от 1.1720, където най-вероятно ще бъде пресрещната и 50-дневната пълзяща средна величина (отбелязана с червена линия на графиката).

Или трейдърите, имат една добра отправна точка за заемане на дълги позиции, с потенциален стоп за ограничаване на загубата на около 40 пипса от текущите нива на валутната двойка (които са при 1.1535). Нагоре пък, целта от 1.1700 е отдалечена на цели 165 пипса от текущите нива (към 12:00 часа на 28-ми юни), или съотношение потенциален доход-риск от над 4, което е много добро съотношение.

отворете реална сметка за търговия

Купувайте, или продавайте валутната двойка EUR/USD при най-конкурентни условия с брокер номер едно в Германия за 2018-та година - Admiral Markets.

Как стоят нещата при валутната двойка GBP/USD (паунд долар)?

Няма как да не отбележим драматичните събития свързани с паунда през последните седмици, довели до изключителното му понижение. Всъщност, поевтиняването на британската валута, стартира още преди два месеца, след по-лошите очаквания за ръста на БВП.

В допълнение, "задънената улица", свързана с преговорите за напускане на ЕС, са друг аспект, който кара трейдърите да продават британската валута.

И понижението на паунда, подобно на това на еврото, се задълбочи след "смъртоносното пресичане", отбелязано с кръгче на графиката. Налице е по-нататъшно сериозно раздалечаване на двете пълзяща средни величини, което се предопределя от продължаващото поевтиняване на паунда, спрямо долара.

паунд долар, GBPUSD

Графика: MT 5 Supreme Edition, дневна, GBP/USD евро долар

Както се вижда от графиката по-горе, валутната двойка паунд долар (GBPUSD) също е изключително близо до ключово ниво на подкрепа, разположено при 1.3030 (на 50 пипса от посоченото ниво).

Ако нивото остане в сила, напълно е възможно да станем свидетели на корективно повишение с първоначална цел от 1.3300, ниво посочено на графиката с червена линия.

Трейдърите обаче, трябва да са много внимателни, защото пробив на нивото на подкрепа, може да е последвано от много силен по-нататъшен спад към следващото ниво на педкрепа от 1.2780, което е на почти същото отстояние, на което е потенциалната цел при поскъпване.

Или всички заели дълги позиции, би следвало да поставят относително близки стопове за ограничаване на загубата, малко под 1.3300 паунда за долар, за да не реализират големи загуби.

Технически анализ на GBP/JPY (паунд йена)

Ситуацията при валутната двойка не е особено позитивна от техническа гледна точка (към 28-ми юни). Първо и тук е налице "смъртоносно пресичане" - или 50-дневната SMA е под 200-дневната.

Това, което е по-тревожно обаче е формацията от по-ниски върхове и по-ниски дъна, отбелязана с кръгчета на графиката.

Тази формация, ако се запази и в бъдеще, би следвало да отведе валутната GBP/JPY под предходното дъно, при ниво от близо 143 йени за един паунд.

Графика: MT 5 Supreme Edition, дневна, GBP/JPY, паунд японска йена

Промяна на негативните очаквания за валутната двойка, биха станали реалност само при две условия. Първото е нарушаване на формацията "по-ниски дъна", което би означавало задържане на паунд долар над дъното от предходното кръгче и при ниво от 143.20.

Второто условие е регистриране на по-висок от предходния връх, който е при ниво от 147.80 йени за паунд. Подобно действие ще е свързано и с пробив на 50-дневната SMA.

отворете реална сметка за търговия

Това биха били първите два по-сериозни признака за промяна на негативния тренд при валутната двойка. А с нея можете да търгувате при изключително конкурентни условия с брокер номер едно в Германия за 2018-та година.

Не пропускайте, какво мислят пазарните експерти за ключовите активи и утре. Регистрирайте се безплатно (само на английски)!

Вижте още:

Топ 10 причини защо форекс пазарите са най-добрите пазари за търговия

Най-добрите валутни двойки за търговия

Най-добрите стратегии за търговия

Стратегия за скалпиране на 1-минутна графика

Търговията носи риск: Настоящият материал се предоставя единствено с аналитичен характер и не е съвет или препоръка за търговия с финансови инструменти, или други активи. Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.