Технически анализ на Етера

Ноември 09, 2017 15:10

Етерът се търгува в рейндж от лятото насам, заключен в един стесняващ се триъгълник в диапазона между 130 и 400 долара.

Както говори името на фигурата обаче, едва ли криптовалутата ще се търгува вечно в границите на този триъгълник, поради факта, че рано или късно двете линии ще се пресекат и на криптовалутата ще й се наложи да излезе от него.

В момента, дигиталната валута е много близо до горната граница на този триъгълник, или нивото от 325 долара за брой.

технически анализ етер

Източник: MT5 платформа за търговия, дневна графика

Ако посочената граница бъде преодоляна, то напълно е възможно да станем свидетели на по-нататъшно поскъпване на Етера, първоначално към 348 долара, а впоследствие и към върха от 400 долара. При екстраполиране на най-широката част на триъгълника пък, целта на ръста би следвало да е при нива от над 500 долара.

Как да прилагате техническия анализ при криптовалутите?

Разбира се посочената граница, докато е в сила, би могла да се използва и за къси продажби от „мечи настроените" инвеститори, които смятат, че спада на криптовалутата все още не е приключила. Пред тях стои възможност да продават етера при нива от 320 долара, със стоп малко над горната граница на „стесняващия се триъгълник".

Целта на понижението надолу, би била силната подкрепа отбелязана с червена линия на графиката, при ниво от 273 долара за етер. Тази граница, почти съвпада с долната линия на триъгълника, или може да се каже, че е „двойно подкрепена", което я прави изключително силна.

А това пък, от друга страна я прави естествена цел за пазара. Защото ако нивото бъде преодоляно, то най-вероятно ще видим рязка обезценка на криптовалутата – първоначално към 200 долара.

изтеглете mt 4 MT5 Supreme Edition

Както и да решите да търгувате с Етера, не забравяйте, че той е изключително силно волатилен. Не забравяйте и флаш-краша, който отведе цената на етера до 0.10 долара, при това само в рамките на няколко минути. Ето защо, е добре да се възползвате от настройките за Защита от Волатилност, която е част от платформите за търговия MT4 и MT5 Supreme Edition.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.