Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Стратегия и инструменти за търговия на решението на Фед

Юни 30, 2017 11:56

При публикуването на всяка новина, търговците трябва да се съсредоточат върху по-ниските времеви рамки, защото новините може да се отразят на пазарите силно. Пазарите могат да бъдат засегнати, преди, по време и след излизането на съобщението с различна интензивност. Така например, в резултат на значителното движение и поведението на цената по време на кризите от 2001 и 2008 г., имаше много възможности да се печелят пари от търговия по време на новини, заради повишеното ниво на волатилност.

Решението на Федералния резерв е може би последното събитие за тази година, което се очаква да бъде пазарен двигател. По-ранните примери за такива големи събития бяха Brexit референдума в Обединеното кралство и президентските избори в САЩ. В днешната статия ще Ви представим стратегия за търговия и инструменти, които може да използвате по време на подобни големи събития. Платформата за търговия MetaTrader 4 Supreme Edition може да Ви помогне да разберете и да реагирате по-добре на пазарните промени. Без значение какви решения ще вземе Фед за паричната си политика, може да имаме доста привлекателни възможности за търговия.

Как да настроим MetaTrader 4 Supreme Edition

Първата стъпка е да изтеглите MT4 Supreme Edition и да го инсталирате на Вашата платформа.

Втората стъпка е да се създаде сметка на търговия от Кабинет на трейдъра и да активирате Настройките за Защита при волатилността (VPS). Огромните ползи от VPS са описани в по-долу. Тези настройки може да се окажат спасителят на сметката Ви.


Търговска стратегия

Както при Brexit и изборите в САЩ, търговията по време на заседанието на Фед изисква специална стратегия и начин на мислене, тъй като потоците от ордери може да се променят с настроенията.

Преди новините да излязат се препоръчва да следите цената. Следвайте тези стъпки за настройка на графиката:

 1. Отваряне графика на четиричасова времева рамка
 2. Маркирайте върха & дъното от текущата свещ
 3. Проверете, ако цената е с пет или шест пипса над или под текущите връх & дъно
 4. Поставете Sell Stop два пипса под дъното и Buy stop два пипса над върха
 5. Stop Loss за Sell Stop трябва да бъде пет пипса над върха
 6. Стоп на загубата по Buy stop трябва да бъде пет пипса под дъното
 7. Ако сделката се активира, преминете на 15-минутна графика за по-ефективно управление на търговията и следене на цената
 8. Тейк профит трябва да бъде на Admiral Pivot point или 30-50 пипса
 9. Спазвайте мъни мениджмънта си


Настройки за Защита от волатилност

Търговците трябва да бъдат подготвени за периоди на висока волатилност на пазара, когато настъпят важни политически, икономически или финансови събития.

Защо?

Големи събития като гласуването за Brexit референдум, решенията на централни банки или президентските избори в САЩ имат потенциала да променят начина, по който търговците преглеждат и анализират света.

Несигурността около това дали настъпва фундаментална промяна в света или остава същата е една от основните причини за пазарната волатилност по време на ключови събития. Ето защо е много важно за търговците да предприемат няколко стъпки, за да бъдат добре подготвени, като например:

 1. Изготвяне на стратегия за търговия и търговски план
 2. Изпълнение на план за управление на риска
 3. Използване на подходящи инструменти
 4. Използване на стабилен софтуер.

От линковете по-горе може да придобиете повече познания за първите две стъпки. Сега преминаваме директно на третата стъпка за използването на подходящи инструменти. За щастие, търговците могат да се възползват от специално проектирания софтуер на Admiral Markets.

Настройките за Защита при волатилност (VPS) са на разположение в Кабинет на трейдъра и предлагат широка гама от иновативни поръчки и настройки за търговия. Основните характеристики на Настройките за Защита от волатилност (VPS) помагат на търговците по различни начини, като например:

 • избягване активирането на ордери поради разширяване на спреда, когато няма действително движение на пазара
 • изпълнение на по-големи поръчки, като се предоставя възможност за частични изпълнения
 • ...и много други...

Например, една от опциите, които биха могли да помогнат по време на новините от Фед е отмяна на отложени ордери при ценови гапове.

По мое мнение, друг полезен инструмент за предстоящото събитие е изпълнението на стоп и пазарни поръчки като лимитиран ордер с предварително зададен максимален слипидж.

Не забравяйте, че пазарната волатилност може не само да се отрази на цените, но и върху спреда. С тези функции търговецът може по-добре да контролира своя план за търговия.

Четвъртият етап е да се използва надежден софтуер.

Аdmiral Markets е разработил софтуер по поръчка, който не се предлага никъде другаде, а именно MT4 Supreme Edition. По мое мнение, една от най-полезните функции за търговия по време на новини е " Мениджърът на Аларми".Този инструмент е много удобен, защото може да Ви изпрати аларма по имейл или СМС за достигането на определено ценово ниво, активиране/закриване на ордери или пък падане на текущия Ви капитал под даден праг.


Друг инструмент, който откривам за особено полезен по време на волатилни събития е "Корелационната матрица". Тя показва как валутни двойки се движат в съотношения една спрямо друга:

 • Дали те се движат силно в същата или обратна посока? (Червено)
 • Дали те се движат леко в същата или обратна посока? (Оранжево)
 • Или може би имат лека (Синьо) или слаба (Зелено) корелация?

"Мини Графиките" пък Ви дават възможност за бърз анализ на няколко времеви рамки, чрез добавяне на малък прозорец към основната графика...
Силвия Велчева,

Admiral Markets

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.