Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

S&P 500 с нов исторически връх, а сега накъде?

Февруари 10, 2017 10:27

Широкият щатски индекс S&P 500 отбеляза нов исторически връх вчера, завършвайки с повишение от 13.2 пункта, или 0.58% до ниво от 2 307.87 пункта.

До рекорда се стигна след продължение на позитивния тренд, от началото на годината и преодоляване на ключовата съпротива при 2 300 пункта. Последното ниво на няколко пъти спираше възхода на бенчмарка.

Новият рекорд изправя инвеститорите пред въпроса „А сега накъде?"

Много от вас могат да се чувстват „изкушени" да скъсяват индекса. Това обаче, е едно от нещата, които в никакъв случай не бива да правите, поне ако следвате основния принципа на техническия анализ - „Трендът е твой приятел!". А както всички виждаме, в момента, трендът е ясен и той е възходящ.

Индексът S&P 500 е в „непредначертана територия" и никой не може да каже къде може да приключи повишението, защото липсват каквито и да е нива на съпротива.

Това кара експерти и анализатори, да изразяват само предположения, докъде може да се простре повишението, както и да са доста „предпазливи" в прогнозите си. Обикновено специалистите се ограничават до кръгли психологически нива, като 2 400 или 2 500 пункта.

Преди изобщо да помислите за скъсяване на показателя, обаче, което е едно крайно рисково начинание в момента, трябва да изчакате признаци на слабост. До тогава, по-добрите позиции пред инвеститорите, като че ли са „дългите"...

Какъв може да е първия признак на слабост?

Както вече споменах, ръстът на индекса дълго време се ограничаваше от психологическата граница при 2 300 пункта. Сега, когато тя е „паднала", вече може да се приеме, като ниво на подкрепа.

Така, че първият признак на слабост за индекса и за потенциал за откриване на къси позиции ще е понижение на S&P 500 под посоченото ниво. Или, можете да започнете да обмисляте заемане на къси позиции, едва когато индексът се понижи трайно под 2 300 пункта.

Всъщност, докато индексът не се понижи под ключовото ниво на подкрепа под 2 283 пункта, определено от трендовата линия, нарисувана на графиката (4 часова) и ограничавала всяко понижение на S&P 500 от президентските избори в САЩ, едва ли може да се говори за траен пробив.

Тоест потенциална стратегия за скъсяване, може да е „продажба със стоп" при 2 283 пункта, със стоп за ограничаване на загубите, при формирания исторически връх, където и да е той.

Трейдърите, които искат да са „с тренда", най-вероятно са в дълги позиции. Те могат да сложат своите поръчки за ограничаване на загубите отново при нивото от 2 280 пункта, което би трябвало да остане в сила, ако индексът има по-нататъшен потенциал за повишение.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.