Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

S&P 500 близо до ключово ниво на съпротива - 2 800 пункта!

Март 14, 2018 14:24

S&P 500 е на път за тест на историческия си връх

След изключително силно понижение през февруари, щатските индекси се възстановиха сериозно от своите дъна. И това поставя въпроса – а сега накъде?

И по-вероятната посока, на този етап, като че ли изглежда… надолу!

Техническият анализ казва, че всеки връх трябва да се тества. И в момента изглежда, че сме близо до момента именно на тест на този връх. А върха за широкия индекс S&P 500 е исторически.

Подобно повишение и тест на върха, се е наблюдавало при всички основни исторически върхове, включително и тези от 2000-та и 2007-ма година. Разбира се, времето за тестване на върха е било различно, като е варирало от 2 до 4 месеца, след първия по-сериозен срив, който вече наблюдавахме през изминалия месец.

Как изглежда ситуацията за широкия щатски индекс от фундаментална гледна точка?

Защото съотношението CAPE (изглаждащо печалбите за един по-дълъг период от 10 години), при нива от 29 е далеч над средните си в исторически план стойности от 17 (което сочи към потенциална ниска възвръщаемост в бъдеще), както и защото пазарната капитализация на щатския пазар, съотнесена към БВП е вече над 140% (при приемани справедливи стойности между 75 и 90%). Няма как да не добавим потенциалните четири повишения на лихвите от страна на Фед, намаляване на баланса на резерва и непредсказуемостта на Тръмп, която вече води световната икономика към „търговски войни".

Дали върхът ще бъде преодолян? Това няма особено голямо значение…

При предните два върха, един път станахме свидетели на „фалшив пробив" и един път върхът остана в сила. По-интересното е това – не дали дъното ще бъде тествано, а дали дъното ще остане в сила!

Защото, ако дъното бъде преодоляно… тогава може да стане страшно и непредсказуемо и да не говорим само за корекция, а за навлизане в „мечи пазар" – ситуацията на спад за индексите от над 20% от върха им.

Ето защо, всяко доближаване до историческия рекорд на S&P 500, може да предоставя добра възможност за скъсяване на индекса. Идеята е върха да остане в сила, или най-много да бъде пробит но за кратко и не много…

Или при скъсяване на индекса при настоящите му нива от 2 775 пункта, можете да търсете потенциален стоп за ограничаване на загубата малко над върха, или при 90 пункта нагоре. В същото време, целта надолу е поне тест на дъното от средата на февруари – при ниво от 2 530 пункта.

Успешно Инвестиране!

Търговията носи риск: Настоящият материал се предоставя единствено с аналитичен характер и не е съвет или препоръка за търговия с финансови инструменти, или други активи. Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.