Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​GBP/JPY при сериозно ниво на съпротива

Януари 22, 2018 11:22

технически анализ GBP/JPY

Валутната двойка GBP/JPY е изключително близо до ключово ниво на съпротива в диапазона 154.60-155.00 йени. Тази съпротива идва по няколко на правления.

От една страна е горната граница на очертания по-долу стесняващ се триъгълник, а от друга е дъно, идващо от февруари на 2016-та година. Няма как да не посочим, че нивото от 154.60 пункта, е най-високото ниво на предходната седмична свещ.

Тоест настоящите нива на двойката, при 154 йени, могат да предоставят добри възможности на трейдърите за заемане на къси позиции, ако смятат, че възходящия потенциал на паунда, е изчерпан спрямо японската йена.

Разбира се, инвеститорите трябва да имат в предвид, че във вторник предстои и решението на японската централна банка относно лихвите, което може да инициира сериозна волатилност на пазара и да доведе до силно движение при GBP/JPY в една от двете посоки.

Иначе, ако съпротивата при 155 остане в сила след решението на японската банка, то налице може да е добър низходящ потенциал. Целта му, би била първоначално нивото от 148.50, където е разположена долната граница на „стесняващия се триъгълник".

Следващата цел, при потенциално по-нататъшно поевтиняване на паунда, би била 50-дневната пълзяща средна на двойката, разположена при нива от около 145.50 йени.

Пробив на съпротивата при 155 йени, би отворил пътя на двойката за по-нататъшен ръст и би провалил напълно сценария за поевтиняване на паунда, спрямо йената.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.